[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 1، شماره 3 - ( 12-1385 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه الگوی مصرف چربی دختران نوجوان دبیرستانی با والدینشان در منطقه 6 آموزش و پرورش تهران
منیره دادخواه پیرآغاج*، نسرین امیدوار
چکیده:   (14416 مشاهده)
سابقه و هدف: عادات غذایی خانواده بویژه والدین از عوامل اجتماعی موثر بر الگوی مصرف غذایی کودکان و نوجوانان است. با توجه به اینکه افزایش مصرف چربی در جوامع امروز با بروز بسیاری از بیماریهای مزمن ارتباط دارد، این مطالعه با هدف ارزیابی و مقایسه الگوی مصرف چربی دختران نوجوان دبیرستانی با والدین آنها، در منطقه 6 آموزش و پرورش شهر تهران انجام شد. مواد و روشها: 78 دختر نوجوان به طور تصادفی از دبیرستانهای منطقه 6 آموزش و پرورش تهران انتخاب و به همراه مادران (78 نفر) و پدرانشان (78 نفر) وارد مطالعه شدند. اطلاعات الگوی مصرف چربی، به وسیله تکمیل پرسشنامه یک روز یادآمد و 2 روز یادداشت خوراک 24 ساعته و پرسشنامه بسامد خوراک به تفکیک توسط نوجوانان و هر یک از والدینشان گردآوری شد. مقایسه الگوی مصرف چربی دختران با والدینشان با آزمون ANOVA و میزان همبستگی آنها با ضریب همبستگی پیرسون ارزیابی شد. یافته ها‌: میانگین بار مصرف هفتگی گروههای لبنیات، تنقلات شیرین، تنقلات شور و غذاهای آماده در دختران بیشتر از والدینشان بود (01/0p<). همبستگی مثبت و معنی‌داری در مصرف گروههای گوشت و تخم مرغ، تنقلات شور، غذاهای آماده و غذاهای چرب خانگی بین دختران نوجوان با مادران و پدرانشان وجود داشت (01/0(p<. مادران و پدران با هم در مصرف تمام منابع غذایی پُرچربی همبستگی داشتند(05/0(p<. اختلاف معنی‌داری در میانگین دریافت انرژی، چربی کل، چربیهای اشباع و یک غیر اشباع دختران با مادران و متوسط دریافت انرژی و کلسترول دختران با پدران مشاهده شد (001/0 (p<، حال آنکه دریافت انرژی و انواع چربی بین دختران نوجوان با مادران و پدرانشان، همبستگی مثبتی نشان داد (01/0(p<. مادران و پدران نیز با هم از نظر دریافت انرژی و انواع چربی، دارای همبستگی مثبت و معنی‌دار بودند. ضرایب همبستگی در تمام موارد بین مادران و پدران، قوی‌تر از دختران با والدینشان بود. نتیجه گیری: با اینکه مصرف بعضی از منابع غذایی پرچربی به دلیل تفاوت در ترجیحات غذایی در دختران نوجوان بیشتر از والدینشان بود و میزان دریافت چربی در آنها بالاتر از مقدار پیشنهاد شده (کمتر از 30 % انرژی دریافتی ) بود، ولی الگوی کیفی و کمٌی مصرف چربی دختران با مادران و پدرانشان، شباهت و همبستگی داشت. این یافته تاکیدی بر ضرورت توجه به خانواده در برنامه‌های مداخله و آموزش برای ارتقای سطح سلامت و بهبود وضعیت تغذیه نوجوانان است.
واژه‌های کلیدی: شباهت خانوادگی، الگوی مصرف چربی، دختران نوجوان دبیرستانی، تهران، ایران
متن کامل [PDF 194 kb]   (2531 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1387/4/10 | انتشار: 1385/12/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Comparison of the fat intake patterns of female high school adolescents and their parents. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2007; 1 (3)
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-23-fa.html

دادخواه پیرآغاج منیره، امیدوار نسرین. مقایسه الگوی مصرف چربی دختران نوجوان دبیرستانی با والدینشان در منطقه 6 آموزش و پرورش تهران. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1385; 1 (3)

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-23-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 3 - ( 12-1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645