سابقه و هدف:آلودگی میکروبی مواد غذایی یکی از مهمترین دلائل از دست رفتن غذا در سراسر دنیا به شمار میرود. استفاده از بسته بندی فعال به منظور کاهش آلودگی میکروبی با هدف حذف افزودن مستقیم مواد نگهدارنده به ماده غذایی، روشی نوید بخش در نگهداری مواد غذایی به شمار میرود. لذا هدف از این پژوهش افزودن اسانس دارچین به نوعی بسته بندی زیستی و بررسی اثرات آن بر ویژگیهای مختلف فیلم میباشد. مواد و روشها:فیلمهای فعال بر پایه کیتوزان-کربوکسی متیل سلولز- اسید اولئیک حاوی غلظتهای مختلف اسانس دارچین به روش ریخته گری (casting) تهیه شدند. اثر غلظتهای مختلف اسانس دارچین بر روی ویژگیهای ساختاری، فیزیکی، حرارتی، ضد اکسایشی و ضد کپکی فیلمها به وسیله انجام آزمونهای پراش پرتو ایکس، طیف سنجی مادون قرمز، زاویه تماس، نفوذ پذیری نسبت به بخار آب، کدورت، آزمون کششی، DSC، بازداری رادیکال آزاد DPPH و آزمون دیسک انتشار ارزیابی شد. یافتهها:نتایج XRD تغییر در اندیس کریستالی پلیمر با افزودن اسانس دارچین به فیلمهای فعال را نشان داد. برقراری اتصالات جدید بین پلیمر و اسانس دارچین توسط FTIR نشان داده شد. افزودن اسانس دارچین باعث افزایش زاویه تماس، کدورت، ازدیاد طول تا نقطه شکست و خواص ضد اکسایشی و کاهش استحکام کشش نهایی و نفوذ پذیری نسبت به بخار آب فیلمها شد. نتایج آزمون انتشار دیسک خواص ضد کپکی فیلمهای بر پایه کیتوزان-کربوکسی متیل سلولز-اسید اولئیک حاوی اسانس دارچین بر روی کپک آسپرژیلوس نایجر را نشان داد. نتیجه گیری:بر اساس نتایج بدست آمده، فیلمهای تولید شده به دلیل دارا بودن خواص ضد کپکی و ضد اکسایشی قابل توجه، گزینه مناسبی به منظور تولید بسته بندیهای مورد استفاده در مواد غذایی به شمار میروند.