سابقه و هدف:چای سبز حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدانهای پلیفنولی است که فعالیت آنتیاکسیدانی، ضد التهابی، مهار آدیپوژنز و آپوپتوز آدیپوسیت را دارند. بنابراین، در این پژوهش، تأثیر دو هفته مصرف عصاره چای سبز بر بیان ژن TNF-α و سطح این عامل پیش التهابی پس از فعالیت مقاومتی در افراد چاق مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها:در یک مطالعه تصادفی، دوسوکور، کنترل شده با دارونما و متقاطع، 8 مرد چاق (BMI بالاتر از kg.m-230) به مدت 2 هفته عصاره چای سبز (دو کپسول 500 میلیگرمی در روز) و دارونما (دو کپسول 500 میلیگرمی مالتودکسترین در روز) مصرف کردند؛ سپس در یک جلسه فعالیت مقاومتی با شدت 1RM 75% شرکت کردند. نمونههای خون جهت اندازهگیری بیان ژن و سطح سرمی TNF-α قبل (پیشآزمون) و بلافاصله بعد (پسآزمون) از فعالیت مقاومتی گرفته شدند.
یافتهها:بیان TNF-α mRNA در شرایط مصرف عصاره چای سبز در پیشآزمون 44% و پسآزمون 11% پایینتر از شرایط مصرف دارونما بود، تفاوت درصدی در بیان ژن مشاهده شد اما این نتایج از نظر آماری معنیدار نبودند (05/0P>). همچنین، غلظتTNF-α در شرایط مصرف چای سبز در پیشآزمون 86/16 درصد (83/0P=) و در پسآزمون 78/24 درصد (05/0P=) نسبت به دارونما پایینتر بود.
نتیجه گیری:مصرف عصاره چای سبز میتواند از افزایش شاخص پیش التهابیTNF-α پس از فعالیت مقاومتی در مردان چاق جلوگیری کند.
Rahimi R. The Effect of Green Tea Extract on Expression of TNF-α After Resistance Exercise in Obese Men: Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled, Cross-Over Study. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2017; 12 (2) :9-18 URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2397-fa.html
رحیمی رحمان. اثر عصاره چای سبز بر بیان ژن TNF-α پس از فعالیت مقاومتی در مردان چاق: مطالعه متقاطع، تصادفی، دوسوکور، کنترل شده با دارونما. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1396; 12 (2) :9-18