[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 1، شماره 3 - ( 12-1385 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 50-45 برگشت به فهرست نسخه ها
اندازه‌گیری همزمان لیکوپن و بتا-کاروتن سرم به روش
تیرنگ نیستانی* ، اعظم غروی
، tneyestani@nnftri.ac.ir
چکیده:   (14681 مشاهده)
سابقه و هدف: لیکوپن و بتا-کاروتن، کاروتنوئیدهایی با خاصیت آنتی اکسیدانی قوی هستند که اساساً از طریق سبزی و میوه‌ وارد بدن می‌شوند. اندازه‌گیری سطوح سرمی کاروتنوئیدها برای ارزیابی وضعیت آنتی اکسیدانی بدن و نیز برای تعیین روایی پرسشنامه‌های بررسی مصرف سبزیها و میوه‌ها کاربرد دارد. مواد و روشها: این مطالعه با هدف راه اندازی یک روش آزمایشگاهی معتبر، نسبتاً سریع و کم هزینه برمبنای کروماتوگرافی با کارایی بالا برای اندازه گیری سطوح سرمی لیکوپن و بتا-کاروتن انجام شد. در این مطالعه، پس از آزمودن شرایط گوناگون کروماتوگرافی، نخست پروتئین‌های سرم به کمک اتانول رسوب داده شدند و سپس لیکوپن و بتا-کاروتن با هگزان استخراج شدند. فاز آلی در دمای C 40 تحت گاز ازت، تبخیر شد و مادۀ باقیمانده در آمیزه‌ای از فاز متحرک (متانول: استونیتریل: تتراهیدروفوران، نسبت 50:45:5، حجمی، حاوی 01/0درصد هیدروکسی تولوئن بوتیله) و دی‌اتیل‌اتر (نسبت 2 به 1 حجمی) حل و µL20 از آن به ستون Novopack C18 تزریق شد. یافته ها‌: زمان بازداری لیکوپن و بتا-کاروتن در میزان جریان mL/min 5/1 و طول موج nm 472 به ترتیب 1/5 و 6/8 دقیقه و کل زمان کروماتوگرافی 11 دقیقه به دست آمد. میانگین و انحراف معیار درصد بازیافت لیکوپن و بتا-کاروتن در آزمایشهای متعدد به ترتیب معادل 8/7±5/95% و 7±2/95% به دست آمد. تغییرات درون و میان سنجشی برای لیکوپن به ترتیب معادل 6/1 و 75/5 درصد و برای بتا-کاروتن به ترتیب 3 و 5/3 درصد بود. نتیجه گیری: آزمونهای کنترل کیفی حاکی از حساسیت و دقت بالای این روش بودند. علاوه براینکه زمان و هزینۀ نسبتاً اندک آزمایش، آن را برای مقاصد پژوهشی و به ویژه مطالعات جمعیتی مناسب می‌کند، در عین حال، این روش نیز مانند هر روش آزمایشگاهی دیگری محدودیتهایی هم دارد. به طور مثال، معلوم نیست با این روش تا چند آنالیت را می‌توان همزمان اندازه‌گیری نمود. روشن کردن این مساله نیازمند مطالعات بیشتری است.
واژه‌های کلیدی: HPLC، لیکوپن، بتا-کاروتن
متن کامل [PDF 212 kb]   (4641 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1387/4/10 | انتشار: 1385/12/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Neyestani T, Gharavi A. Simultaneous determination of lycopene and beta-carotene with high-performance liquid chromatography. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2007; 1 (3) :45-50
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-24-fa.html

نیستانی تیرنگ، غروی اعظم. اندازه‌گیری همزمان لیکوپن و بتا-کاروتن سرم به روش . علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1385; 1 (3) :45-50

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-24-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 3 - ( 12-1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645