[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1397 ) ::
جلد 13 شماره 1 صفحات 94-85 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تولید لیپید و کاروتنوئید توسط مخمر رودوسپوریدیوم دایوبوواتوم (Rhodosporidium diobovatum) در شرایط In vitro
نیما نصیریان* ، دیوید لوین
دانشگاه آزاد اسلامی-واحد شوشتر ، nima.nasirian@gmail.com
چکیده:   (3221 مشاهده)

سابقه و هدف: در سال‌های اخیر تولید لیپید و کاروتنوئید با استفاده از ریزسازواره یک روش جایگزین برای استفاده از منابع متداول گیاهی و جانوری مورد توجه فراوان قرار گرفته است. در این تحقیق تولید این دو ماده با ارزش توسط مخمر مولد لیپید رودوسپوریدیوم دایوبوواتوم در شرایط In vitro بررسی و نتایج حاصل مقایسه گردیدند.
مواد و روشها: تأثیر دو منبع کربنی گلوکز (217 میلی‌مولار) و گلیسرول (434 میلی‌مولار) در محیط کشت‌های با نیتروژن محدود بر تولید تودۀ سلولی، محتوای لیپید و کاروتنوئید (بر حسب بتاکاروتن) طی 5 روز متوالی بررسی شد. آزمایش‌ها در دمای 30 درجه سانتی‌گراد  و 150 دور بر دقیقه انجام گردید.
یافتهها: پس از 120 ساعت، بازدۀ تولید (گرم تودۀ سلولی به گرم کربن مصرفی) در محیط کشت‌های حاوی گلوکز (01/0±72/0) و گلیسرول (03/0±73/0) اختلاف معنی‌داری در سطح 5 درصد نداشتند، اما روند تولید لیپید با استفاده از گلوکز توسط مخمر رودوسپوریدیوم دایوبوواتوم در زمان‌های مختلف، اختلاف معنی داری (در سطح 5 درصد) نسبت به گلیسرول نشان داد و پس از 120 ساعت نیز محتوای لیپید آن (%92/0±29/46) کمی بالاتر از مخمرهای رشد کرده در محیط گلیسرولی (%49/0±57/44)  قرار گرفت. همچنین بستر حاوی گلوکز، کاروتنوئید بیشتری نسبت به گلیسرول تولید نمود (247±1987 در مقابل 15±1758میکروگرم بر لیتر). در حالی که استفاده از منبع کربنی گلوکز 11/5 درصد اسیدهای چرب تک اشباع و 7/3 درصد چند اشباع بیشتری تولید نمود، در محیط حاوی گلیسرول 21/8 درصد اسیدهای چرب اشباع بیشتری مشاهده گردید.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش، پتانسیل بالای مخمر رودوسپوریدیوم دایوبوواتوم در تولید همزمان لیپید و کاروتنوئید را با استفاده از بسترهای مختلف و کاربرد آن‌ها در صنایع غذایی، زیستی و سوختی نمایان ساخت.

واژه‌های کلیدی: تودۀ سلولی، کاروتنوئید، لیپید، رودوسپوریدیوم دایوبوواتوم، اسید چرب
متن کامل [PDF 1628 kb]   (1435 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1396/1/10 | پذیرش: 1396/5/8 | انتشار: 1397/2/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasirian N, Levin D. Evaluation of In Vitro Lipid and Carotenoid Synthesis by Yeast, Rhodosporidium Diobovatum . Iranian J Nutr Sci Food Technol 2018; 13 (1) :85-94
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2425-fa.html

نصیریان نیما، لوین دیوید. بررسی تولید لیپید و کاروتنوئید توسط مخمر رودوسپوریدیوم دایوبوواتوم (Rhodosporidium diobovatum) در شرایط In vitro . علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1397; 13 (1) :85-94

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2425-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645