[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1397 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 66-59 برگشت به فهرست نسخه ها
شناسایی میزان آلودگی به آفلاتوکسین M1 در چند نوع تجاری از پنیرهای موزارلای تولید شده در ایران
آزاده کسایی ، حمید توکلی پور*
ایران ، سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی ، h.tavakolipour@gmail.com
چکیده:   (3898 مشاهده)

سابقه و هدف: آفلاتوکسین 1M یک عامل سرطان‌زای کبدی بوده که در شیر دام‌های تغذیه شده با خوراک آلوده به آفلاتوکسین 1B یافت می‌شود. هدف از این مطالعه تعیین کمی و کیفی میزان آفلاتوکسین 1M در چند نوع تجاری از پنیرهای موزارلای تولید شده در ایران می‌باشد.
مواد و روشها: در این پژوهش به منظور ارزیابی میزان آلودگی پنیرهای موزارلای تولید شده در ایران به سم آفلاتوکسین 1M، از نمونه‌های تجاری این محصول که در بازار موجود بودند طبق استاندارد ملی ایران به شمارۀ 18545 نمونه‌برداری صورت گرفت. سپس میزان آفلاتوکسین 1M توسط روش HPLC مورد ارزیابی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. جهت آنالیز آماری داده‌ها از طرح کاملاً تصادفی استفاده شد و مقایسه میانگین داده‌ها با استفاده از آزمون LSD در سطح اطمینان 95 درصد انجام شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که بین شرکت‌های مختلف تولید‌کنندۀ پنیر موزارلا اختلاف آماری قابل ملاحظه‌ای مشاهده نشد (05/0<p). نتایج نشان داد که میزان آفلاتوکسین 1M در برندهای تجاری پگاه گلپایگان (برند A)، سیرت (برند B)، دالیا (برند C)، رامک (برند D) و 202 (برند E) به ترتیب 0163/0± ng/g 0473/0، 00354/0± ng/g 0225/0، 0341/0± ng/g 068/0، 0064/0± ng/g 0345/0 و 0355/0± ng/g 0707/0 ثبت گردید. همانطور که مشاهده می‌شود بیشترین میزان آفلاتوکسین 1M مربوط به برند تجاری E بود که مقدار آفلاتوکسین 1M در آن کمتر از بیشینۀ رواداری تعیین شده توسط استاندارد ملی ایران است.
نتیجه گیری: به طور کلی نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که در حال حاضر پنیرهای موزارلای تولید شده توسط شرکت‌های یاد شده عاری از آفلاتوکسین 1M بوده و مطابق با حد مجاز مشخص شده توسط استاندارد ملی ایران می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: آفلاتوکسین، آفلاتوکسین 1M، پنیر موزارلا، مایکوتوکسین
متن کامل [PDF 649 kb]   (1642 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1396/4/24 | پذیرش: 1396/8/4 | انتشار: 1397/7/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kasaee A, Tavakolipour H. Identification of Aflatoxin M1 in Several Brands of Mozzarella Cheese Produced in Iran . Iranian J Nutr Sci Food Technol 2018; 13 (3) :59-66
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2459-fa.html

کسایی آزاده، توکلی پور حمید. شناسایی میزان آلودگی به آفلاتوکسین M1 در چند نوع تجاری از پنیرهای موزارلای تولید شده در ایران. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1397; 13 (3) :59-66

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2459-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4692