[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 4، شماره 4 - ( 10-1388 ) ::
جلد 4 شماره 4 صفحات 20-9 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات مکمل‌یاری اسیدهای چرب امگا-3 توأم با ویتامین E و "روی" توأم با ویتامین C بر کنترل گلیسمی در زنان یائسه مبتلا به دیابت نوع 2
محمدرضا محمودی ، مهدی هدایتی ، یدا. . محرابی ، اسد ا. . رجب ، سید مسعود کیمیاگر*
چکیده:   (19545 مشاهده)
سابقه و هدف: پیامدهای حاصل از دیابت نوع 2 در بیماری‌زایی آترواسکلروز و عوارض آن نقش مهمی دارند. میزان ویتامین‌های E و C پلاسما در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمتر است. کاهش غلظت این ویتامین‌ها در جریان خون ممکن است خطر استرس اکسیداتیو را افزایش دهد. در این تحقیق، اثرات مکمل یاری اسیدهای چرب غیر اشباع امگا-3 همراه با ویتامین E و ویتامین C همراه با "روی" بر کنترل گلیسمی دو گروه زنان یائسه مبتلا به دیابت نوع 2 و مقایسه با گروه شاهد بررسی شد. مواد و روش‌ها: در این کارآزمایی بالینیِ کنترل شده دو سوکور 75 زن یائسه دیابتی از بین مراجعان به انجمن دیابت ایران در مطالعه شرکت کردند. بیماران به طور تصادفی در یکی از 3 گروه درمانی تقسیم شدند: 1- مکمل یاری حاوی 8/1 گرم اسیدهای چرب طولانی زنجیر امگا-3 همراه با 400 میلی‌گرم ویتامین E ، 2- پنج میلی‌گرم "روی" همراه 300 میلی‌گرم ویتامین C و 3- دارونما به مدت 12 هفته. برای مقایسه سه گروه در ابتدا و پایان مطالعه و میزان تغییرات در سه گروه از آنالیز واریانس و به منظور تعدیل متغیرهای دیگر از آنالیز واریانس اندازه‌های تکراری استفاده شد. یافته‌ها‌: در ابتدای مطالعه، تفاوت معنی‌داری بین مقادیر مربوط به شاخص‌های گلیسمی در بین سه گروه دیده نشد. درحالی که تغییرات میزان HOMA-IR در گروه یک به طور معنی‌داری بیش از گروه دو و گروه شاهد بود (به ترتیب 6/0±9/0- درمقابل 5/0±9/0 و 4/0±4/0)(012/0=P). تغییرات غلظت انسولین ناشتا (به ترتیب 3/1±6/1- درمقابل 8/0±6/0 و 7/0±6/1 میلی واحد در لیتر)(038/0=P) در پایان مطالعه در مقایسه با ابتدای مطالعه در گروه یک بیشتر در حالی که در دو گروه دیگر کمتر بود. تغییر میانگین قند پلاسمای ناشتا پس از مصرف مکمل در گروه 1 کاهش و در گروه 2 افزایش داشت (به ترتیب 1/14±1/11- درمقابل 9/10±9/27 میلی‌گرم در دسی لیتر) (039/0= P ). نتیجه گیری: کاهش توأمان HOMA-IR و انسولین پلاسما به عنوان مهم‌ترین اجزای عوامل خطرساز بیماری‌های قلبی و عروقی در گروه 1 که مکمل حاوی 8/1 گرم اسیدهای چرب طولانی زنجیر امگا-3 همراه با 400 میلی‌گرم ویتامین E را روزانه دریافت کردند، قابل توجه است. تأثیری‌پذیری شاخص‌ها در طول مداخله ممکن است، تحت تأثیر طول مدت ابتلا به دیابت ‌باشد.
واژه‌های کلیدی: مکمل یاری، کنترل گلیسمی، زنان یائسه، دیابت نوع 2
متن کامل [PDF 294 kb]   (5967 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1388/10/21 | انتشار: 1388/10/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoodi M, Hedayati M, Mehrabi Y, Rajab A, Kimiagar M. The effects of omega-3 fatty acids plus vitamin E and vitamin C plus zinc supplementations on glycemic control in postmenopausal women with type 2 diabetes. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2010; 4 (4) :9-20
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-249-fa.html

محمودی محمدرضا، هدایتی مهدی، محرابی یدا...، رجب اسد ا...، کیمیاگر سید مسعود. اثرات مکمل‌یاری اسیدهای چرب امگا-3 توأم با ویتامین E و "روی" توأم با ویتامین C بر کنترل گلیسمی در زنان یائسه مبتلا به دیابت نوع 2. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1388; 4 (4) :9-20

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-249-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 4 - ( 10-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4692