[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۸ ) ::
جلد ۴ شماره ۴ صفحات ۴۴-۳۳ برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات تجویز توأم اسید لیپوئیک و پیریدوکسین بر آلبومین اوری، استرس اکسیداتیو، فشارخون، محصولات نهایی گلیکوزیلاسیون پیشرفته، نیتریک اکسید و اندوتلین -1 سرم در بیماران مبتلا به نفروپاتی دیابتی
نازنین نوری ، هادی طبیبی* ، فرهاد حسین پناه ، مهدی هدایتی ، محسن نفر
چکیده:   (۱۶۶۸۳ مشاهده)
سابقه و هدف: نفروپاتی دیابتی شایع‌ترین علت نارسایی کلیه است. بالا بودن غلظت سرمی محصولات نهایی گلیکوزیلاسیون پیشرفته‌، استرس اکسیداتیو و فشار خون سه عامل خطر مهم در زمینه ایجاد نفروپاتی دیابتی هستند. از آنجا که تجویز منفرد مکمل اسید لیپوئیک و پیریدوکسین در بهبود نفروپاتی دیابتی مؤثر نبود، مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات تجویز توأم اسید لیپوئیک و پیریدوکسین بر آلبومین اوری، استرس اکسیداتیو ، فشار خون، غلظت سرمی محصولات نهایی گلیکوزیلاسیون پیشرفته، نیتریک اکسید و اندوتلین- 1 انجام شد. مواد و روش‌ها: این‌ مطالعه‌ یک کارآزمایی‌ بالینیِ‌ تصادفیِ‌ دو سو کور بود که در آن 38 بیمار مبتلا به نفروپاتی دیابتی (23 زن‌ و 15 مرد) به طور تصادفی به 2 گروه دریافت کننده مکمل و گروه دارونما اختصاص داده شدند. بیماران گروه دریافت کننده مکمل، روزانه ‌mg 800 اسید لیپوئیک و mg80 پیریدوکسین به مدت 12 هفته دریافت کردند، در حالی که بیماران گروه دارونما روزانه دارونماهای مشابهی دریافت می‌کردند. در شروع مطالعه و پایان هفته دوازدهم از هر بیمار یک نمونه ادرار و cc8 خون بعد از 12 تا 14 ساعت ناشتا بودن گرفته شد و غلظت پنتوزیدین، کربوکسی متیل لیزین، مالون دی آلدئید، اندوتلین-1، نیتریک اکسید، گلوکز سرم، غلظت آلبومین ادرار، فشارخون سیستولیک و دیاستولیک اندازه‌گیری شد. یافته‌ها‌: غلظت پنتوزیدین و کربوکسی متیل لیزین سرم در گروه دریافت کننده مکمل در پایان هفته دوازدهم نسبت به زمان شروع مطالعه به طور معنی‌داری کاهش یافت (05/0>P). غلظت مالون دی آلدئید سرم (25%) ، فشارخون سیستولیک (2 میلی‌متر جیوه) و غلظت آلبومین ادراری (74 میلی‌گرم به ازای هر گرم کراتینین) در گروه دریافت کننده مکمل کاهش یافت و این کاهش در مقایسه با گروه دارونما معنی‌دار بود (05/0>P). غلظت نیتریک اکسید سرم در گروه دریافت کننده مکمل در مقایسه با گروه دارونما به طور معنی‌داری افزایش یافت (05/0>P). تفاوت آماری معنی‌داری بین دو گروه از نظر میانگین تغییرات غلظت اندوتلین-1 ، گلوکز سرم و فشارخون دیاستولیک مشاهده نشد. نتیجه گیری: یافته‌های مطالعه حاضر نشان می‌دهد که تجویز توأم اسید لیپوئیک و پیریدوکسین سبب کاهش معنی‌دار غلظت کربوکسی متیل لیزین ، پنتوزیدین ، مالون دی آلدئید سرم ، فشارخون سیستولیک و آلبومین اوری و افزایش غلظت نیتریک اکسید سرم می‌شود. بنابراین، تجویز توأم اسید لیپوئیک و پیریدوکسین ممکن است در کند کردن پیشرفت نفروپاتی دیابتی نقش مؤثری داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: نفروپاتی دیابتی، اسید لیپوئیک، پیریدوکسین، محصولات نهایی گلیکوزیلاسیون پیشرفته، فشار خون
متن کامل [PDF 254 kb]   (۶۰۲۶ دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1388/10/21 | انتشار: 1388/10/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Noori N, Tabibi H, Hosseinpanah F, Hedayati M, Nafar M. Effects of combined administration of lipoic acid and pyridoxine on albuminuria, oxidative stress, blood pressure, serum advanced glycated end products, nitric oxide and endothelin-1 in patients with diabetic nephropathy. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2010; 4 (4) :33-44
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-251-fa.html

نوری نازنین، طبیبی هادی، حسین پناه فرهاد، هدایتی مهدی، نفر محسن. اثرات تجویز توأم اسید لیپوئیک و پیریدوکسین بر آلبومین اوری، استرس اکسیداتیو، فشارخون، محصولات نهایی گلیکوزیلاسیون پیشرفته، نیتریک اکسید و اندوتلین -۱ سرم در بیماران مبتلا به نفروپاتی دیابتی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. ۱۳۸۸; ۴ (۴) :۳۳-۴۴

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-۱-۲۵۱-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 4 - ( 10-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4692