[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1398 ) ::
جلد 14 شماره 1 صفحات 46-37 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر تلقیح ترکیبات استخراجی توسط آب مادون بحرانی از پوست پسته جهت افزایش پایداری روغن سویا
مرتضی محمدی ، محمد قربانی* ، عادل بیگ بابایی ، سمیرا یگانه زاد ، علیرضا صادقی ماهونک
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، moghorbani@yahoo.com
چکیده:   (2907 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه با توجه به این که سالیانه حجم زیادی از ضایعات محصولات کشاورزی در بخش‌های مختلف صنعت و کشاورزی تولید می‌شود و بخش عمده‌ای از این ضایعات بدون هیچ گونه تبدیلی در طبیعت رها می‌شود، لزوم استفاده و یافتن کاربرد این ضایعات، اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است.
مواد و روشها: یکی از محصولات کشاورزی با حدود 40% ضایعات، میوه پسته می‌باشد. از این رو در این مطالعه ترکیبات فنولی موجود در پوست سبز پسته با استفاده از سیال مادون بحرانی آب استخراج و خواص رادیکال‌گیرندگی، احیاکنندگی آهن و پایدارکنندگی روغن برای عصاره‌ها اندازه‌گیری شد. فرایند استخراج توسط آب مادون بحرانی در دماهای 120 تا 180 درجه سانتی‌گراد، با نسبت اختلاط ثابت 1:20 نمونه و حلال و فشار ثابت 30 بار انجام و نتایج آن با عصاره به دست آمده به روش خیساندن مقایسه شد. به عنوان شاهد مثبت از آنتی‌اکسیدان‌های BHT، اسیدآسکوربیک و آلفاتوکوفرول جهت مقایسه بهتر نتایج بهره گرفته شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که با افزایش دما از 120 تا 150 درجه سانتی‌گراد، میزان ترکیبات فنولی افزایش یافت. عصاره به دست آمده از روش خیساندن، دارای بالاترین غلظت مورد نیاز برای احیا 50% از یون‌های Fe+3 به Fe+2 بود. عصاره به دست آمده در دمای 180 درجه سانتی‌گراد با استفاده از آب مادون بحرانی، دارای قدرت پایدارکنندگی مشابه با BHT بود.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه می‌توان بیان نمود که دمای بهینه برای استخراج ترکیبات فنولی دمای 150 درجه سانتی‌گراد بود و قدرت رادیکال‌گیرندگی و احیاکنندگی عصاره‌های استخراجی به صورت معنی‌داری دارای همبستگی با مقدار ترکیبات فنولی بود.
واژه‌های کلیدی: ترکیبات فنولی، قدرت رادیکال‌گیرندگی، قدرت احیاکنندگی، پوست پسته، آب مادون بحرانی
متن کامل [PDF 669 kb]   (895 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1396/8/22 | پذیرش: 1397/3/28 | انتشار: 1398/1/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohamadi M, Ghorbani M, Beigbabaei A, Yeganehzad S, Sadeghimahonak A. Investigation on the Adding Effect of Subcritical Water Extracts from Pistachio Hull for Increasing the Stability of Soybean Oil. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2019; 14 (1) :37-46
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2548-fa.html

محمدی مرتضی، قربانی محمد، بیگ بابایی عادل، یگانه زاد سمیرا، صادقی ماهونک علیرضا. بررسی اثر تلقیح ترکیبات استخراجی توسط آب مادون بحرانی از پوست پسته جهت افزایش پایداری روغن سویا. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1398; 14 (1) :37-46

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2548-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645