[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1398 ) ::
جلد 14 شماره 1 صفحات 99-108 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ترکیبات پلی فنولی و خواص آنتی اکسیدانی آب انار رقم پوست سیاه ساوه (Punica granatum)
ثنا حسینی، لادن رشیدی* ، مسعود هماپور
ملی استاندارد ایران-پژوهشگاه استانداردذ
چکیده:   (1189 مشاهده)
سابقه و هدف: انار پوست سیاه یکی از ارقام بومی ایران است که تقریباً نسبت به ارقام دیگر کمیاب بوده و به عنوان داروی گیاهی از آن استفاده می‏شود. در این تحقیق هدف، بررسی ترکیبات پلی‏فنولی و میزان فعالیت آنتی‏اکسیدانی آب انار پوست سیاه ساوه و تغلیظ شده آن با استفاده از خشک‏کن انجمادی و خشک‏کن تحت خلاء و انتخاب بهترین روش تغلیظ‏سازی آب انار است.
مواد و روش‏ها: انارها پس از شستشو، توسط آب میوه‏گیری، آب‏گیری شدند و پس از تغلیظ‏سازی با دو روش خشک‏کن انجمادی و آون تحت خلاء، فعالیت آنتی‏اکسیدانی با استفاده از روش DPPH، فنول کل با استفاده از روش رنگ سنجی فولین سیوکالتو، فلاوونوئیدها با روش رنگ سنجی کلرید آلومینیوم، شناسایی و تعیین مقدار ترکیبات پلی فنولی با استفاده از دستگاه HPLC در نمونه‏های آب انار اندازه‏گیری شدند.
یافتهها: بیشترین ترکیب پلی‏فنولی در نمونه‏های آب انار تغلیظ شده، پونیکالاژین B بود. آب انار تغلیظ شده با خشک‏کن انجمادی، در مقایسه با آب انار طبیعی و تغلیظ‏ شده آن در آون خلاء، بیشترین فعالیت آنتی‏اکسیدانی (40/0±0/70 درصد)، فنول کل (75/0±0/2517 میلی‏گرم گالیک اسید در لیتر) و فلاوونوئید (00/0±50/390 میلی‏گرم کوئرستین در لیتر) را داشت. بین مقادیر حاصل از تعیین فعالیت آنتی‏اکسیدانی، فلاوونوئید کل، ترکیب درصد ترکیبات پلی‏فنولی و فنول کل اندازه‏گیری شده در نمونه‏های تغلیظ شده و آب انار طبیعی اختلاف معنی‏داری (05/0>p) وجود داشت.
نتیجه گیری: آب انار پوست سیاه ساوه تغلیظ‏ شده در خشک‏کن انجمادی در مقایسه با آب انار تغلیظ شده در آون تحت خلاء بیشترین میزان ترکیب پلی‏فنولی و خواص آنتی‏اکسیدانی را داشت. بنابراین تغلیظ‏سازی آب انار با استفاده از خشک‏کن انجمادی به دلیل حفظ ترکیبات بیوفنولی و فعالیت آنتی‏اکسیدانی آنها به منظور کاربرد در صنعت غذا پیشنهاد می‏ شود.
 
واژه‌های کلیدی: آب انار، ترکیبات فنولی، فعالیت آنتی اکسیدانی
متن کامل [PDF 818 kb]   (331 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۹۶/۱۱/۲۲ | پذیرش: ۱۳۹۷/۲/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۸/۱/۲۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseini S, Rashidi L, Homapour M. Investigation of Polyphenolic Compounds and Antioxidant Properties of black peel Pomegranate Juice cultivar (Punica granatum) in Saveh . Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2019; 14 (1) :99-108
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2613-fa.html

حسینی ثنا، رشیدی لادن، هماپور مسعود. بررسی ترکیبات پلی فنولی و خواص آنتی اکسیدانی آب انار رقم پوست سیاه ساوه (Punica granatum). علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1398; 14 (1) :99-108

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2613-fa.html



دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4071