هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر یک دوره تمرین هوازی و مصرف سیاهدانه بر عملکرد حافظه کاری زنان غیرفعال بود.
بدین منظور 60 زن سالم غیرفعال بصورت داوطلبانه در تحقیق حاضر شرکت کردند و به طور تصادفی به چهار گروه کنترل(15 نفر) ، گروه تمرین هوازی (15 نفر) ، گروه ترکیبی(تمرین و سیاهدانه(15 نفر)) و گروه سیاهدانه(15 نفر) با دامنهی سنی (50 الی 55 سال) تقسیم شدند. نمونه ها کاملا سالم بودند و سابقه بیماری قلبی ـ عروقی و مصرف دارو و سیگار نداشتند. برنامه تمرین ورزشی شامل 8 هفته تمرین هوازی با شدت 65 الی 75 درصد ضربان قلب ذخیره بود. این تمرینات سه جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 55 الی 60 دقیقه اجرا شد. به منظور جمعآوری اطلاعات مورد نیاز تحقیق از نرمافزار حافظه کاری (N-Back) استفاده گردد.
نتایج حاصل از تحقیق حاضر نشان داد که تمرین هوازی با شدت متوسط بر عملکرد حافظهکاری در گروه تمرین هوازی نسبت به گروه کنترل تأثیر دارد (001/0 p=). تأثیر مصرف سیاهدانه و همچنین ترکیب سیاهدانه با تمرین هوازی بر حافظه کاری نیز معنادار بدست آمد (001/0 p=).
تحقیق حاضر تعامل و ارتباط بین فرایندهای حرکتی و شناختی را بیش از پیش آشکار نمود.
heydari M, dehghanizade J. Effect of Aerobic Exercise Training and Consumption of Nigella on the Working Memory of Inactive Middle-aged Women. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2019; 14 (1) :11-18 URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2641-fa.html
حیدری ماندانا، دهقانی زاده جلال. تأثیر یک دوره تمرین هوازی و مصرف سیاه دانه بر حافظهکاری زنان میانسال غیرفعال. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. ۱۳۹۸; ۱۴ (۱) :۱۱-۱۸