[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1398 ) ::
جلد 14 شماره 2 صفحات 31-38 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مصرف دوغ (نوشیدنی سنتی از ماست) بر کیفیت خواب دانشجویان دختر مبتلا به اختلال خواب: مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی
مهتاب رجبی جورشری، شیرین امینی، سیما جعفری راد
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
چکیده:   (398 مشاهده)
سابقه و هدف: کیفیت خواب نقش مهمی در سلامتی جسمی و روان‌شناختی انسان دارد و می‌تواند تحت تأثیر دریافت های غذایی قرار گیرد. مطالعه مداخله‌ای حاضر، با هدف بررسی اثر مصرف دوغ بر بهبود کیفیت خواب در دانشجویان مبتلا به اختلال خواب انجام گرفت.
مواد و روشها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی شاهددار، در سال 1396، بر روی 40 نفر از دانشجویان ساکن در خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انجام گرفت. شرکت‌کنندگان مبتلا به اختلال خواب از طریق پرسشنامه اختلال خواب پیتزبورگ شناسایی و به مطالعه وارد شدند. سپس به صورت تصادفی، در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. به گروه مداخله 300 میلی­لیتر دوغ (نوشیدنی سنتی تهیه شده با ماست)، یک ساعت قبل از خواب، به مدت سه هفته، داده شد. افراد گروه کنترل نیز 300 میلی­لیتر آب معدنی‌ دریافت می‌نمودند. در انتهای مداخله پرسشنامه اختلال خواب مجدداً برای تمامی شرکت کنندگان تکمیل گردید.
یافتهها: در انتهای مداخله، در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل، کیفیت ذهنی خواب، مدت زمان و میزان بازدهی خواب به طور معنی‌داری افزایش یافت (به ترتیب 013/0 p=، 039/0p=  و 015/0p=). همچنین اختلالات خواب و تأخیر در به خواب رفتن نیز به صورت معنی داری ‌کاهش یافت (به ترتیب 001/0>p  و 002/0p=). این روند تغییرات نشان دهنده اثر مداخله حاضر بر بهبود کلی علائم اختلالات خواب می‌باشد.
نتیجه گیری: به نظر می­رسد مصرف دوغ، در بهبود کیفیت خواب و کاهش اختلالات خواب نقش مؤثری دارد که می­توان آن را به عنوان یک توصیه معمول برای دانشجویان مبتلا به اختلال خواب بکار برد.
واژه‌های کلیدی: دوغ، کیفیت خواب، دانشجویان
متن کامل [PDF 665 kb]   (131 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۷/۳/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۷/۹/۱۸ | انتشار: ۱۳۹۸/۵/۱۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rajabi Jourshari M, Amini S, Jafarirad S. The Effect of Doogh (a Traditional Yogurt Drink) Consumption on Quality of Sleep in Female Students with Sleep Disorders: A Randomized Clinical Trial. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2019; 14 (2) :31-38
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2677-fa.html

رجبی جورشری مهتاب، امینی شیرین، جعفری راد سیما. اثر مصرف دوغ (نوشیدنی سنتی از ماست) بر کیفیت خواب دانشجویان دختر مبتلا به اختلال خواب: مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1398; 14 (2) :31-38

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2677-fa.html



دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3977