[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 1، شماره 3 - ( 12-1385 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 60-51 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین برخی عوامل غذایی مرتبط با وضعیت وزن دختران نوجوان دبیرستانی
اعظم دوست محمدیان* ، سید علی کشاورز ، احمدرضا درستی ، محمود محمودی ، هاله صدرزاده یگانه
، doost_mohammadi@yahoo.com
چکیده:   (25110 مشاهده)
سابقه و هدف: سوء تغذیه نوجوانان نه تنها یک مشکل مهم بهداشتی، بلکه یک مشکل توسعه اقتصادی در ایران و سایر کشورهای در حال توسعه است. بروز بالای کمبودهای تغذیه‌ای و عادات غذایی نادرست در این دوران می‌تواند به عوارضی چون استئوپروز، چاقی، افزایش فشار خون، تاخیر در بلوغ جنسی و تاثیر بر قد دوران بزرگسالی و سالهای بعد منجر شود. هدف از این مطالعه تعیین برخی عوامل غذایی مرتبط با وضعیتِ وزن دختران نوجوان دبیرستانی شهر سمنان بود. مواد و روشها: تعداد 256 دختر نوجوان 14 تا 18 ساله در سطح دبیرستانهای شهر سمنان از طریق نمونه‌گیری تصادفی دو مرحله‌ای انتخاب شدند. قد و وزن آنها اندازه‌گیری و نمایه توده بدن (BMI) محاسبه شد. وضعیت تغذیه دختران دبیرستانی به وسیله نمایه توده بدن (BMI برای سن) بر اساس مرجع CDC 2000 تعریف شد و با استفاده از پرسشنامه‌های یادآمد 24 ساعته، یادداشت خوراک و بسامد خوراک، برخی اطلاعات غذایی مربوط به دانش آموزان، جمع آوری شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها‌: میزان کم وزنی، اضافه وزنی و چاقی در این مطالعه به ترتیب 9/5% (مورد انتظار 5%)، 7/11% (مورد انتظار 10%) و 7/4% (مورد انتظار 5%) بود. دریافت روزانه چربی ( 18/0 +r = ، 003/0 p=) ، درصد انرژی دریافتی از چربی ( 01/0+r = ،04/0 p=) و دفعات مصرف غذای آماده در هفته (13/0+ = r، 026/0 = p) با صدک BMI ارتباط آماری معنی داری داشت. بین دفعات مصرف میان‌وعده‌غذایی در روز با وضعیت وزن، ارتباط آماری معنی‌دار مشاهده شد(023/0p= ). بین دریافت روزانه انرژی، کربوهیدرات، پروتئین و درصد انرژی دریافتی از درشت مغذیها به غیر از چربی، دفعات مصرف وعده های غذایی، میوه‌جات و سبزیجات، گوشت قرمز، محصولات لبنی به جز پنیر و نوشابه‌های گازدار با وضعیت وزن، ارتباط آماری معنی داری مشاهده نشد. نتیجه گیری: دریافت بالای چربی و همچنین مصرف غذاهای آماده و میان‌ْوعده‌ غذایی غذایی از عوامل غذایی مرتبط با وضعیت وزن دختران نوجوان دبیرستانی شهر سمنان بودند. بر این اساس، گنجاندن متون آموزشی تغذیه‌ای و ارائه الگوی صحیح مصرف مواد غذایی می‌تواند راهکارهای مناسبی جهت ارتقای سلامت جامعه باشد.
واژه‌های کلیدی: دختران نوجوان، وضعیت وزن، دریافت غذایی
متن کامل [PDF 245 kb]   (3787 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1387/4/10 | انتشار: 1385/12/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Doost Mohammadian A, Keshavarz A, Dorosty A, Mahmoodi M, Sadrzadeh Yeganeh H. The relationship between some food factors with the weight status of high of high school adolescent girls in Semnan, 2004 . Iranian J Nutr Sci Food Technol 2007; 1 (3) :51-60
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-27-fa.html

دوست محمدیان اعظم، کشاورز سید علی، درستی احمدرضا، محمودی محمود، صدرزاده یگانه هاله. تعیین برخی عوامل غذایی مرتبط با وضعیت وزن دختران نوجوان دبیرستانی . علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1385; 1 (3) :51-60

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-27-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 3 - ( 12-1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4692