[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 5، شماره 1 - ( 1-1389 ) ::
جلد 5 شماره 1 صفحات 9-16 برگشت به فهرست نسخه ها
تهیه وانیلین طبیعی از ایزواوژنول به وسیله یک فرایند زیست تبدیلی میکروبی
مراحم آشنگرف*، ایرج نحوی، سید حمید زرکش اصفهانی
چکیده:   (10443 مشاهده)
سابقه و هدف: دو روش عمده دستیابی به وانیلین طبیعی شامل استخراج مستقیم از منابع گیاهی و زیست‌تبدیلی میکروبی است. با توجه به کاربرد گسترده وانیلین و افزایش روزافزون تقاضا برای مصرف وانیلین طبیعی و همچنین از آنجا که استخراج از منابع گیاهی بسیار پرهزینه و زمان بر است و به تنهایی قادر به تامین بازارهای جهانی نیست، توسعه فرایندهای جایگزین مناسب الزامی است. در این پژوهش، که برای اولین بار در ایران انجام شده، کاربرد زیست تبدیلی میکروبی در ایجاد وانیلین طبیعی از ایزواوژنول بررسی شد. مواد و روش‌ها: میزان تحمل‌پذیری سویه‌های باکتریایی جدا شده به ایزواوژنول و وانیلین، به روش رقت در آگار تعیین شد. غربال‌گری اولیه سویه‌های باکتریایی با قابلیت تبدیل ایزواوژنول به وانیلین از طریق TLC انجام شد و وانیلین حاصل به روش AOAC مورد سنجش قرار گرفت. وانیلین تهیه شده از این روش با وانیلین استاندارد طی دو روش TLC و UV مورد شناسایی قرار گرفت. یافته‌ها‌: بیشترین غلظت وانیلین تولید شده (880 میلی گرم در لیتر) توسط سویه KOA1 در دمای C°30 و دور شیکر rpm 150 پس از 96 ساعت واکنش زیست تبدیلی به دست آمد. در این تحقیق راندمان مولی تهیه وانیلین طبیعی از ایزواوژنول 5/9 درصد بود. نتیجه گیری: جداسازی سویه‌های تولید کننده وانیلین از منابع طبیعی و شناسایی اولیه این سویه‌ها، گام نخست در انتخاب سویه‌های برتر برای تولید میکروبی وانیلین از ایزواوژنول است. واژگان کلیدی: ایزواوژنول، زیست تبدیلی میکروبی، وانیلین
واژه‌های کلیدی: ایزواوژنول، زیست تبدیلی میکروبی، وانیلین
متن کامل [PDF 194 kb]   (2599 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۸۸/۱۲/۱۸
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ashengroph A, Nahvi I, Zarkesh-Esfahani H. Preparation of natural vanillin from isoeugenol by a microbial bioconversion process. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2010; 5 (1) :9-16
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-274-fa.html

آشنگرف مراحم، نحوی ایرج، زرکش اصفهانی سید حمید. تهیه وانیلین طبیعی از ایزواوژنول به وسیله یک فرایند زیست تبدیلی میکروبی. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1389; 5 (1) :9-16

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-274-fa.html



دوره 5، شماره 1 - ( 1-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4071