[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره ۱۶، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۰ ) ::
جلد ۱۶ شماره ۳ صفحات ۷۴-۶۵ برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ویژگی‌های فیزیکی، مکانیکی، نوری و آنتی اکسیدانی فیلم بتاگلوکان حاوی عصاره میوه درخت بلوط
ژیان شیخی ، شمیم بازیاری شورابی ، مهدی فرهودی* ، سعیده شجاعی علی آبادی ، مهرناز امینی فر ، مرتضی مشایخ
انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور ، farhoodi@sbmu.ac.ir
چکیده:   (۲۳۱۸ مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به تمایل به فیلم‌های بسته‌بندی زیست تخریب‌پذیر و افزایش قابلیت ضدمیکروبی آنها در سال‌های اخیر، این مطالعه با هدف بررسی قابلیت به کارگیری بتاگلوکان جهت تولید فیلم ضدمیکروبی حاوی عصاره میوه درخت بلوط، انجام گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه ویژگی‌های فیزیکی، مکانیکی، نوری و آنتی اکسیدانی فیلم بتاگلوکان حاوی غلظت‌های مختلف 1 ، 2 و 4 درصد عصاره میوه درخت بلوط بررسی شد. همچنین اثر ضدمیکروبی فیلم‌های تهیه شده بر چهار باکتری بیماری‌زا بررسی شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که در اثر افزودن عصاره میوه درخت بلوط ضخامت فیلم‌ها افزایش و میزان نفوذپذیری به بخار آب آنها کاهش معنی‌داری داشت. فیلم‌های حاصله در اثر افزودن عصاره، انعطاف‌پذیری بیشتری را از خود نشان دادند در حالی که مقاومت آنها به شکست کاهش معنی‌داری نشان داد. حلالیت فیلم ها با افزایش مقدار عصاره افزوده شده، کاهش معنی‌داری نشان داد. افزودن عصاره موجب افزایش معنی‌دار رنگ قرمز فیلم‌ها و کاهش معنی‌دار روشنی و زردی رنگ آن‌ها شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی فیلم‌های ترکیب شده با عصاره افزایش معنی‌درای را نشان داد. فیلم های حاوی عصاره میوه درخت بلوط به طور معنی‌داری (05/0p<) از رشد میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا جلوگیری کردند.
نتیجه گیری: عصاره میوه درخت بلوط به عنوان یک عامل ضدباکتری طبیعی دارای پتانسیل استفاده در فیلم به منظور بسته‌بندی گستره‌ی وسیعی از فرآورده‌های غذایی، به ویژه مواد غذایی حساس به اکسیژن، می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: فیلم بتاگلوکان، فعالیت ضدمیکروبی، عصاره میوه درخت بلوط، فعالیت آنتی اکسیدانی
متن کامل [PDF 643 kb]   (۵۹۸ دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1398/4/28 | پذیرش: 1400/3/17 | انتشار: 1400/7/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sheikhi Z, Bazyari Shurabi S, Farhoodi M, Shojaee-Aliabadi S, Aminifar M, Mashayekh M. Study of Mechanical, Physical, Optical and Antioxidant Characteristics of β-Glucan Based Films Containing Extracts of Oak Trees. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2021; 16 (3) :65-74
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2879-fa.html

شیخی ژیان، بازیاری شورابی شمیم، فرهودی مهدی، شجاعی علی آبادی سعیده، امینی فر مهرناز، مشایخ مرتضی. بررسی ویژگی‌های فیزیکی، مکانیکی، نوری و آنتی اکسیدانی فیلم بتاگلوکان حاوی عصاره میوه درخت بلوط. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. ۱۴۰۰; ۱۶ (۳) :۶۵-۷۴

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-۱-۲۸۷۹-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4692