[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 15، شماره 4 - ( زمستان 1399 ) ::
جلد 15 شماره 4 صفحات 102-93 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر اسانس کندر بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، ساختاری، آنتی‌اکسیدانی و میکروبی فیلم خوراکی ژلاتین
مریم فلاح ، میلاد روحی ، احسان صادقی ، زهرا سرلک ، رضا محمدی*
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران ، r.mohammadi@kums.ac.ir
چکیده:   (2309 مشاهده)
سابقه و هدف: بسته‌بندی‌های فعال شکل بهبود یافته‌ای از بسته‌بندی‌های معمولی هستند که به دلیل داشتن ترکیبات ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی می‌توانند سبب حفظ کیفیت مواد غذایی، افزایش ماندگاری و حفظ ایمنی محصول گردند.
مواد و روشها: در این مطالعه به بررسی اثر اسانس کندر بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، ساختاری، ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی فیلم خوراکی ژلاتین پرداخته شد. برای این منظور غلظت‌های مختلفی از اسانس کندر (0، 2%، 4%، 6% w/v) به محلول ژلاتین افزوده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که در تمامی تیمارهای حاوی اسانس کندر نسبت به تیمار شاهد (بدون اسانس کندر) میزان نفوذپذیری به بخار آب و حلالیت به طور معنی‌داری کاهش یافت (05/0>p). علاوه ‌بر این، کشش‌پذیری و مقاومت به کشش در تمامی تیمارها نسبت به تیمار شاهد به طور معنی‌داری افزایش یافت (05/0>p). تجزیه و تحلیل طیف سنجی مادون قرمز (FT-IR) نشان‌دهنده برهمکنش‌های مناسب میان ژلاتین  و اجزاء اسانس کندر بود. فعل و انفعالات الکتروستاتیک هیدروژنی و کووالانسی بین شبکه ژلاتین و ترکیبات اسانس کندر، در دسترس بودن گروه‌های هیدروژنی را برای تشکیل پیوند آبدوست با آب محدود کرده متعاقباً سبب کاهش میل فیلم ژلاتین به سمت آب می‌شود. در نتیجه خصوصیات سد آب، حلالیت و خواص مکانیکی فیلم بهبود یافت. همچنین تیمارهای حاوی اسانس کندر علاوه بر داشتن فعالیت آنتی‌اکسیدانی، فعالیت ضدمیکروبی مناسبی را در برابر میکروارگانیسم‌های گرم مثبت و گرم منفی مورد آزمایش (استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی، باسیلوس سرئوس) از خود نشان دادند.
نتیجه گیری: بنابراین نتایج این تحقیق نشان داد که فیلم­های ترکیبی ژلاتین حاوی اسانس کندر می‌توانند با کاهش فسادهای شیمیایی و میکروبی برای نگهداری مواد غذایی مناسب باشند.
واژه‌های کلیدی: اسانس کندر، فیلم خوراکی ژلاتین، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، فعالیت ضدمیکروبی
متن کامل [PDF 669 kb]   (799 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1399/1/19 | پذیرش: 1399/5/5 | انتشار: 1399/9/30
فهرست منابع
1. Ejaz M, Arfat YA, Mulla M, Ahmed J. Zinc oxide nanorods/clove essential oil incorporated Type B gelatin composite films and its applicability for shrimp packaging. Food Packaging and Shelf Life. 2018;15:113-21. [DOI:10.1016/j.fpsl.2017.12.004]
2. Al-Hassan A, Norziah M. Starch-gelatin edible films: water vapor permeability and mechanical properties as affected by plasticizers. Food Hydrocolloids. 2012;26(1):108-17. [DOI:10.1016/j.foodhyd.2011.04.015]
3. Sorrentino A, Gorrasi G, Vittoria V. Potential perspectives of bio-nanocomposites for food packaging applications. Trends in Food Science & Technology. 2007;18(2):84-95. [DOI:10.1016/j.tifs.2006.09.004]
4. Alparslan Y, Yapıcı HH, Metin C, Baygar T, Günlü A, Baygar T. Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin. LWT-Food Science and Technology. 2016;72:457-66. [DOI:10.1016/j.lwt.2016.04.066]
5. Taghizadeh M, Mohammadifar MA, Sadeghi E, Rouhi M, Mohammadi R, Askari F, et al. Photosensitizer-induced cross-linking: A novel approach for improvement of physicochemical and structural properties of gelatin edible films. Food Research International. 2018;112:90-7. [DOI:10.1016/j.foodres.2018.06.010]
6. Martucci JF, Gende LB, Neira L, Ruseckaite RA. Oregano and lavender essential oils as antioxidant and antimicrobial additives of biogenic gelatin films. Industrial Crops and Products. 2015;71:205-13. [DOI:10.1016/j.indcrop.2015.03.079]
7. Lian H, Shi J, Zhang X, Peng Y. Effect of the added polysaccharide on the release of thyme essential oil and structure properties of chitosan based film. Food Packaging and Shelf Life. 2020;23:100467. [DOI:10.1016/j.fpsl.2020.100467]
8. Echeverría I, López-Caballero ME, Gómez-Guillén MC, Mauri AN, Montero MP. Active nanocomposite films based on soy proteins-montmorillonite-clove essential oil for the preservation of refrigerated bluefin tuna (Thunnus thynnus) fillets. International journal of food microbiology. 2018;266:142-9. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2017.10.003]
9. Xiong Y, Li S, Warner RD, Fang Z. Effect of oregano essential oil and resveratrol nanoemulsion loaded pectin edible coating on the preservation of pork loin in modified atmosphere packaging. Food Control. 2020:107226. [DOI:10.1016/j.foodcont.2020.107226]
10. Ahmed J, Mulla M, Arfat YA, Bher A, Jacob H, Auras R. Compression molded LLDPE films loaded with bimetallic (Ag-Cu) nanoparticles and cinnamon essential oil for chicken meat packaging applications. LWT. 2018;93:329-38. [DOI:10.1016/j.lwt.2018.03.051]
11. Ranjbaryan S, Pourfathi B, Almasi H. Reinforcing and release controlling effect of cellulose nanofiber in sodium caseinate films activated by nanoemulsified cinnamon essential oil. Food Packaging and Shelf Life. 2019;21:100341. [DOI:10.1016/j.fpsl.2019.100341]
12. Bonilla J, Poloni T, Lourenço RV, Sobral PJ. Antioxidant potential of eugenol and ginger essential oils with gelatin/chitosan films. Food bioscience. 2018;23:107-14. [DOI:10.1016/j.fbio.2018.03.007]
13. Noori S, Zeynali F, Almasi H. Antimicrobial and antioxidant efficiency of nanoemulsion-based edible coating containing ginger (Zingiber officinale) essential oil and its effect on safety and quality attributes of chicken breast fillets. Food control. 2018;84:312-20. [DOI:10.1016/j.foodcont.2017.08.015]
14. Tongnuanchan P, Benjakul S, Prodpran T, Pisuchpen S, Osako K. Mechanical, thermal and heat sealing properties of fish skin gelatin film containing palm oil and basil essential oil with different surfactants. Food Hydrocolloids. 2016;56:93-107. [DOI:10.1016/j.foodhyd.2015.12.005]
15. Prakash B, Mishra PK, Kedia A, Dubey N. Antifungal, antiaflatoxin and antioxidant potential of chemically characterized Boswellia carterii Birdw essential oil and its in vivo practical applicability in preservation of Piper nigrum L. fruits. LWT-Food Science and Technology. 2014;56(2):240-7. [DOI:10.1016/j.lwt.2013.12.023]
16. Mothana RA, Hasson SS, Schultze W, Mowitz A, Lindequist U. Phytochemical composition and in vitro antimicrobial and antioxidant activities of essential oils of three endemic Soqotraen Boswellia species. Food chemistry. 2011;126(3):1149-54. [DOI:10.1016/j.foodchem.2010.11.150]
17. Taheri-Behrooz F, Maher BM, Shokrieh M. Mechanical properties modification of a thin film phenolic resin filled with nano silica particles. Computational Materials Science. 2015;96:411-5. [DOI:10.1016/j.commatsci.2014.08.042]
18. ASTM (2005). Standard test method for water vapor transmission of materials (E 96-05). Annual Book of ASTM Standards. Philadelphia, PA: American Society for Testing Materials.
19. ASTM (2002). Standard Test Method for Tensile Properties of Thin Plastic Sheeting. Annual book of ASTM. Philadelphia, PA: American Society for Testing and Material., D 882-02.
20. Dou L, Li B, Zhang K, Chu X, Hou H. Physical properties and antioxidant activity of gelatin-sodium alginate edible films with tea polyphenols. International journal of biological macromolecules. 2018;118:1377-83. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2018.06.121]
21. Uranga J, Leceta I, Etxabide A, Guerrero P, De La Caba K. Cross-linking of fish gelatins to develop sustainable films with enhanced properties. European Polymer Journal. 2016;78:82-90. [DOI:10.1016/j.eurpolymj.2016.03.017]
22. Ahmad M, Benjakul S, Prodpran T, Agustini TW. Physico-mechanical and antimicrobial properties of gelatin film from the skin of unicorn leatherjacket incorporated with essential oils. Food hydrocolloids. 2012;28(1):189-99. [DOI:10.1016/j.foodhyd.2011.12.003]
23. Chin SS, Lyn FH, Hanani ZN. Effect of Aloe vera (Aloe barbadensis Miller) gel on the physical and functional properties of fish gelatin films as active packaging. Food packaging and shelf life. 2017;12:128-34. [DOI:10.1016/j.fpsl.2017.04.008]
24. Akhter R, Masoodi F, Wani TA, Rather SA. Functional characterization of biopolymer based composite film: Incorporation of natural essential oils and antimicrobial agents. International journal of biological macromolecules. 2019;137:1245-55. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2019.06.214]
25. Atarés L, Chiralt A. Essential oils as additives in biodegradable films and coatings for active food packaging. Trends in food science & technology. 2016;48:51-62. [DOI:10.1016/j.tifs.2015.12.001]
26. Wu J, Ge S, Liu H, Wang S, Chen S, Wang J, et al. Properties and antimicrobial activity of silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) skin gelatin-chitosan films incorporated with oregano essential oil for fish preservation. Food Packaging and Shelf Life. 2014;2(1):7-16. [DOI:10.1016/j.fpsl.2014.04.004]
27. Pereda M, Amica G, Marcovich NE. Development and characterization of edible chitosan/olive oil emulsion films. Carbohydrate polymers. 2012;87(2):1318-25. [DOI:10.1016/j.carbpol.2011.09.019]
28. Hanani ZN, Roos YH, Kerry J. Use and application of gelatin as potential biodegradable packaging materials for food products. International journal of biological macromolecules. 2014;71:94-102. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2014.04.027]
29. Tongnuanchan P, Benjakul S, Prodpran T. Properties and antioxidant activity of fish skin gelatin film incorporated with citrus essential oils. Food Chemistry. 2012;134(3):1571-9. [DOI:10.1016/j.foodchem.2012.03.094]
30. Ganiari S, Choulitoudi E, Oreopoulou V. Edible and active films and coatings as carriers of natural antioxidants for lipid food. Trends in Food Science & Technology. 2017;68:70-82. [DOI:10.1016/j.tifs.2017.08.009]
31. Alexandre EMC, Lourenço RV, Bittante AMQB, Moraes ICF, do Amaral Sobral PJ. Gelatin-based films reinforced with montmorillonite and activated with nanoemulsion of ginger essential oil for food packaging applications. Food Packaging and Shelf Life. 2016;10:87-96. [DOI:10.1016/j.fpsl.2016.10.004]
32. Azarifar M, Ghanbarzadeh B, Khiabani MS, Basti AA, Abdulkhani A, Noshirvani N, et al. The optimization of gelatin-CMC based active films containing chitin nanofiber and Trachyspermum ammi essential oil by response surface methodology. Carbohydrate polymers. 2019;208:457-68. [DOI:10.1016/j.carbpol.2019.01.005]
33. Jridi M, Hajji S, Ayed HB, Lassoued I, Mbarek A, Kammoun M, et al. Physical, structural, antioxidant and antimicrobial properties of gelatin-chitosan composite edible films. International journal of biological macromolecules. 2014;67:373-9. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2014.03.054]
34. Hashemi SMB, Khaneghah AM. Characterization of novel basil-seed gum active edible films and coatings containing oregano essential oil. Progress in Organic Coatings. 2017;110:35-41. [DOI:10.1016/j.porgcoat.2017.04.041]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fallah M, Rouhi M, Sadeghi E, Sarlak Z, Mohammadi R. Effects of Olibanum Essential Oil on Physicochemical, Structural, Antioxidant and Microbial Characteristics of Gelatin Edible Films. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2021; 15 (4) :93-102
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3029-fa.html

فلاح مریم، روحی میلاد، صادقی احسان، سرلک زهرا، محمدی رضا. بررسی اثر اسانس کندر بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، ساختاری، آنتی‌اکسیدانی و میکروبی فیلم خوراکی ژلاتین. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1399; 15 (4) :93-102

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3029-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 4 - ( زمستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645