[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 15، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) ::
جلد 15 شماره 2 صفحات 10-1 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر مصرف روغن کانولای غنی شده با ویتامین دی بر وضعیت ویتامین دی و چربی‌های خون در بزرگسالان سالم: مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور
نگار قاسمی فرد ، نسرین نسیمی ، زهرا حسن زاده رستمی ، اعظم عباسی ، شیوا فقیه*
دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، shivafaghih@gmail.com
چکیده:   (2883 مشاهده)
سابقه و هدف: بهبود وضعیت ویتامین D می‌تواند منجر به ارتقای سطح سلامت قلب و عروق شود. از این رو هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر مصرف روغن کانولای غنی شده با IU1000 ویتامین D بر سطوح سرمی 25-هیدروکسی کوله کلسیفرول و پروفایل‌های چربی در بزرگسالان شهر شیراز می‌باشد.
مواد و روشها: در این کارآزمایی بالینی دو سوکور، مجموعا 99 بزرگسال به صورت تصادفی در یکی از سه گروه تقسیم بندی شدند: (1) دریافت کننده روغن کانولای غنی شده با ویتامینD (روزانه یک دارونما+ 25گرم روغن کانولای غنی شده با IU1000 ویتامینD)، (2) دریافت‌کننده مکمل ویتامینD (روزانه یک مکمل IU1000 ویتامینD+ 25گرم روغن کانولا)، و (3)کنترل (روزانه یک دارونما+ 25گرم روغن کانولا). دریافت‌های غذایی، شاخص‌های تن‌سنجی و سطوح سرمی ویتامین D و پروفایل‌های چربی شرکت‌کنندگان در ابتدا و پس از 12 هفته اندازه‌گیری شد.
یافتهها: مصرف روزانه مکمل باعث افزایش معنی‌دار در سطح سرمی ویتامین D در مقایسه با گروه کنترل شد (002/0P=). همچنین در زیرگروه افراد با سطح سرمی طبیعی ویتامینD، میانگین تغییرات بین گروهی سطح ویتامینD در دو گروه دریافت کننده روغن غنی شده و مکمل نسبت به گروه کنترل معنی‌دار شد (001/0P<). در مقابل، تفاوت معنی‌داری در سطوح سرمی پروفایل چربی در بین سه گروه مورد مطالعه دیده نشد.
نتیجه گیری: مصرف روزانه روغن کانولای غنی شده با ویتامینD می‌تواند در حفظ سطح سرمی ویتامین D در محدوده طبیعی در جمعیت مؤثر باشد و هیچ تأثیر مفید یا مضری بر سطوح سرمی پروفایل چربی خون ندارد.
واژه‌های کلیدی: ویتامینD، غنی سازی، چربی خون
متن کامل [PDF 662 kb]   (1141 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1399/1/17 | پذیرش: 1399/3/18 | انتشار: 1399/4/7
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghasemifard N, Nasimi N, Hassanzadeh-Rostami Z, Abbasi A, Faghih S. Effects of Vitamin D Fortified Canola Oil on Vitamin D and Lipid Profiles in Healthy Adults: A Double-Blind Randomized Trial. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2020; 15 (2) :1-10
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3053-fa.html

قاسمی فرد نگار، نسیمی نسرین، حسن زاده رستمی زهرا، عباسی اعظم، فقیه شیوا. بررسی اثر مصرف روغن کانولای غنی شده با ویتامین دی بر وضعیت ویتامین دی و چربی‌های خون در بزرگسالان سالم: مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1399; 15 (2) :1-10

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3053-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4692