[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 16، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) ::
جلد 16 شماره 2 صفحات 109-99 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه ترکیب شیمیایی اسانس گیاه آویشن شیرازی و کاکوتی در پوشش خوراکی نانوامولسیون کیتوزان برروی رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا تلقیح شده در فیله ماهی سالمون
مرضیه آقابابایی ، حمید رضا کاظمینی* ، محمدحسن شاهوی
دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل ، h.kazemeini@ausmt.ac.ir
چکیده:   (2735 مشاهده)
سابقه و هدف: بیماری‌های با منشاء غذا همواره مهم ترین دغدغه‌های بشر بوده و مطالعه حاضر به منظور بررسی روشی برای کاهش این خطرات انجام شده است. هدف از این مطالعه بررسی ترکیب شیمیایی اسانس‌های آویشن شیرازی و کاکوتی و کاربرد آن در پوشش پایه نانوامولسیون کیتوزان جهت کنترل رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا تلقیح شده در فیله ماهی تازه سالمون طی یک دوره 12 روزه نگهداری شده در دمای سرد (1±4 درجه سانتی‌گراد) و همچنین بررسی فعالیت ضد باکتریایی اسانس و نانوامولسیون اسانس‌های آویشن شیرازی و کاکوتی علیه باکتری مورد مطالعه به روش میکرودایلوشن جهت تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) بود.
مواد و روشها: ترکیب شیمیایی اسانس با روش کروماتوگرافی گازی تعیین و تیمارها در شش گروه؛ فاقد پوشش (کنترل)، کیتوزان، نانو امولسیون کیتوزان، نانوامولسیون کیتوزان حاوی اسانس آویشن شیرازی 5/0درصد، نانوامولسیون کیتوزان حاوی اسانس کاکوتی5/0درصد و تیمار نانوامولسیون کیتوزان حاوی ترکیب اسانس‌های آویشن شیرازیوکاکوتی تقسیم شدند، سپس نمونه‌ها جهت شمارش باکتری در روزهای صفر، 1، 2، 4، 8، 12 به یخچال منتقل شدند.
یافتهها: کارواکرول 36/44%، تیمول 14/30% و گاماترپینن 31/8% به عنوان مهم‌ترین ترکیبات شیمیایی اسانس آویشن شیرازی و پولگون 19/48% به عنوان مهم ترین ترکیب شیمایی اسانس کاکوتی شناسایی شده و میانگین لگاریتم تعداد باکتری شمارش شده در دوره 12 روزه بین گروه‌ها اختلاف معنی‌داری را نشان داد (05/0>p). مطالعه حاضر نشان داد که بیشترین اثر مهارکنندگی روی باکتری مربوط به گروه نانوامولسیون کیتوزان حاوی اسانس‌های آویشن شیرازی و کاکوتی در مقایسه با گروه کنترل بود.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد، پوشش های خوراکی نانوامولسیون کیتوزان حاوی اسانس‌های آویشن شیرازی و کاکوتی به طور مؤثری توانایی مهار رشد باکتری بیماری زا آئروموناس هیدروفیلا در نمونه‌های گوشت ماهی سالموندر دمای سرد را دارند و استفاده از آن‌ها در صنعت غذا می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: نانوتکنولوژی، کیتوزان، اسانس، آئروموناس هیدروفیلا، غذاهای دریایی
متن کامل [PDF 489 kb]   (886 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1399/4/14 | پذیرش: 1399/8/17 | انتشار: 1400/4/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aghababaei M, Kazemeini H, Shahavi M. Investigating Chemical Composition of Zataria multiflora Boiss and Ziziphora clinopodioides Essential Oils in Chitosan Nanoemulsion Coating on Growth of Aeromonas Hydrophila Inoculated in Salmon Fillets. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2021; 16 (2) :99-109
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3081-fa.html

آقابابایی مرضیه، کاظمینی حمید رضا، شاهوی محمدحسن. مطالعه ترکیب شیمیایی اسانس گیاه آویشن شیرازی و کاکوتی در پوشش خوراکی نانوامولسیون کیتوزان برروی رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا تلقیح شده در فیله ماهی سالمون. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1400; 16 (2) :99-109

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3081-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4692