[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 16، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) ::
جلد 16 شماره 3 صفحات 96-85 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر پوشش کیتوزان حاوی تیمول و اوژنول بر لیستریا مونوسیتوژنز و اشریشیا کلی O157:H7 تلقیح شده در فیله گوشت مرغ
امین میریان ، مجید امین زارع ، سیده سمیرا یوسفی زاده ، حسن حسن زادآذر*
دانشگاه علوم پزشکی زنجان ، hassanzadazar_h@zums.ac.ir
چکیده:   (2357 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به نبود مطالعه­ای در مورد اثرات ضد میکروبی پوشش‌های خوراکی حاوی ماده مؤثره­های تیمول و اوژنول در مدل مواد غذایی، هدف از این مطالعه بررسی تأثیر پوشش کیتوزان حاوی تیمول و اوژنول بر کنترل پاتوژن­های لیستریا مونوسیتوژنز و  اشرشیاکلیO157:H7 در فیله گوشت مرغ نگهداری شده در دمای یخچال بود.
مواد و روشها: در این مطالعه، فعالیت ضد میکروبی تیمول و اوژنول  علیه برخی پاتوژن­های غذایی با استفاده از متدهای میکرودایلوشن و دیسک دیفیوژن و اثر ترکیبی آن ها در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از روش چکر بورد و هم چنین اثر پوشش کیتوزان حاوی تیمول و اوژنول بر مهار رشد اشریشیاکلی O157:H7 و مخلوط سویه­های مختلف باکتری­های لیستریا مونوسیتوژنز و تلقیح شده به مدل غذایی (فیله گوشت مرغ) در طول دوره نگهداری در دمای یخچال و شمارش آنها در روزهای 0، 4، 8 و 12 مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که حداقل غلظت بازدارندگی تیمول روی باکتری­های لیستریا مونوسیتوژنز و اشریشیاکلیO157:H7  به ترتیب 3/0 و  6/0 میلی­گرم/ میلی­لیتر و حداقل غلظت مهارکنندگی اوژنول بر باکتری­های لیستریا مونوسیتوژنز و اشریشیاکلی O157:H7  به ترتیب 6/0 و 25/1 میلی­گرم­/میلی­لیتر بود. ارزیابی ترکیب هم زمان تیمول و اوژنول، فعالیت سینرژیستی آن­ها را روی باکتری‌های مورد مطالعه نشان داد. میانگین تعداد باکتری­های تلقیح­شده در گوشت مرغ پوشش داده شده با کیتوزان حاوی هریک از مواد مؤثره و حالت ترکیبی آن­ها در طول دوره 12روزه کاهش معنی­داری داشت (05/0P<).
نتیجه گیری: با توجه به اثرات ضد میکروبی خوب تیمول و اوژنول هر کدام به­تنهایی و در ترکیب با هم، پوشش کیتوزان غنی­شده با این دو ترکیب می‌تواند در جلوگیری از رشد پاتوژن­های سطح مواد غذایی و به­ویژه گوشت مرغ کاربرد داشته و مورد استفاده صنایع غذایی قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: تیمول، اوژنول، لیستریا مونوسیتوژنز، اشریشیاکلیO157:H7، پوشش کیتوزان
متن کامل [PDF 792 kb]   (685 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1399/12/2 | پذیرش: 1400/1/29 | انتشار: 1400/7/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirian A, Aminzare M, Yousefizadeh S, Hassanzadazar H. Effects of Chitosan Coating Containing Thymol and Eugenol against Listeria Monocytogenes and Escherichia coli O157:H7 Inoculated to Chicken Fillets. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2021; 16 (3) :85-96
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3238-fa.html

میریان امین، امین زارع مجید، یوسفی زاده سیده سمیرا، حسن زادآذر حسن. اثر پوشش کیتوزان حاوی تیمول و اوژنول بر لیستریا مونوسیتوژنز و اشریشیا کلی O157:H7 تلقیح شده در فیله گوشت مرغ. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1400; 16 (3) :85-96

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3238-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4692