[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 16، شماره 4 - ( زمستان 1400 ) ::
جلد 16 شماره 4 صفحات 120-111 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر شستشو و پوشش نانوکامپوزیت فعال کربوکسی‌متیل سلولز حاوی نانو رس و عصاره مرزنجوش (Origanum vulgare L) بر کیفیت داخلی و پوسته تخم‌مرغ طی دوره نگهداری در شرایط سرد (0C 1-4)
مونا احسان ، داریوش خادمی شورمستی*
دانشگاه آزاد اسلامی ، dkhademi@gmail.com
چکیده:   (1668 مشاهده)
سابقه و هدف: تخم­مرغ با دارابودن مواد مغذی در محتویات و منافذ زیاد در پوسته، مستعد فساد شیمیایی و میکروبی است. جهت حفظ کیفیت آن، رهیافت­هایی مبتنی بر غیرفعال کردن میکروارگانیسم­ها در پوسته و پوشش­دهی استفاده شد. لذا در این پژوهش، تأثیر بکارگیری شستشو با آب و پوشش­دهی پوسته با استفاده از پوشش نانوکامپوزیت فعال کربوکسی­متیل سلولز حاوی نانورس و عصاره مرزنجوش بر کیفیت داخلی و پوسته تخم­مرغ بررسی شد.
مواد و روشها: تخم­مرغ­ها طی یک دوره نگهداری 4 هفته­ای در دمای یخچال (oC4±1) در 4 گروه شامل شاهد (بدون شستشو و بدون پوشش)، بدون شستشو و پوشش­دار، شسته و بدون پوشش، شسته و پوشش­دار در 3 تکرار، تیمار شدند. فراسنجه­های ارزیابی فیزیکی، شیمیایی و میکروبی بر روی پوسته، سفیده و زرده تخم­مرغ به­صورت هفتگی اندازه­گیری شد.
یافتهها: در پایان دوره نگهداری کمترین شمارش کلی میکروبی پوسته (log cfu/ml 80/0)، کمترین درصد افت وزنی (01/1 درصد)، کمترین pH سفیده (71/7)، بیشترین میانگین واحدها و (82/43) و اندیس زرده (34/0) در تخم­مرغ­های شسته­ و پوشش­دار دیده شد (05/0P<). تیمارهای آزمایشی تأثیر معنی­داری در ضخامت پوسته نداشتند اما استحکام پوسته در تخم­مرغ­های پوشش­دار به­طور معنی‌داری از گروه­های فاقد پوشش بیشتر بود (05/0P<). نتایج نشان داد شستشو به­تنهایی تأثیر معنی­داری بر خصوصیات کیفی تخم­مرغ نداشت.
نتیجه گیری: به­طور کلی می­توان از شستشو با آب همراه با بکارگیری پوشش نانوکامپوزیت فعال بر پایه کربوکسی­متیل سلولز جهت بهبود و حفظ کیفیت داخلی و پوسته تخم­مرغ طی دوره نگهداری 4 هفته­ای در دمای یخچال، استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: پوشش نانوکامپوزیت فعال، تخم‌مرغ، شستشو، کیفیت داخلی، ماندگاری
متن کامل [PDF 530 kb]   (343 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1400/2/4 | پذیرش: 1400/4/23 | انتشار: 1400/10/12
فهرست منابع
1. Okiki P, and Ahmed O. Preservation of quality of table eggs using vegetable oil and shea butter.  International Letters of Natural Sciences. 2017; 63: 27-33. [DOI:10.18052/www.scipress.com/ILNS.63.27]
2. Leleu S, Messens W, De Reu K, De Preter S, Herman L, Heyndrickx M, et al. Effect of egg washing on the cuticle quality of brown and white table eggs. Journal of Food Protection. 2011; 74:1649-1654. [DOI:10.4315/0362-028X.JFP-11-013]
3. Liu Y, Chen T, Wu Y, Lee Y, and Tan, F. Effects of egg washing and storage temperature on the quality of eggshell cuticle and eggs. Food Chemistry. 2016; 211:687-693. [DOI:10.1016/j.foodchem.2016.05.056]
4. Xu D, Wang J, Ren D, and Wu X. Effects of chitosan coating structure and changes during storage on their egg preservation performance. Coating. 2018; 8: 317. [DOI:10.3390/coatings8090317]
5. Oliveira GS, dos Santos VM, Rodrigues JC, and Santana AP. Conservation of the internal quality of eggs using a biodegradable coating. Poultry Science. 2020; 99:7207-7213. [DOI:10.1016/j.psj.2020.09.057]
6. Mohammadi Sh, Ghanbarzadeh B, Soti M, Ghiasifar Sh, and Jalali SH. Application of carboxymethyl cellulose-based edible active coatings containing oleic acid and antimicrobial compounds to improve the quality and increase egg shelf life. Iranian Food Science and Technology. 2012; 8(2): 235-244 [in Persian].
7. Nasehi B, Barzegar H, Nori M, and Jeldani Sh. Evaluation of the effect of carboxymethyl cellulose coating containing nanoclay and peppermint essential oil on egg storage properties. Iranian Journal of Biosystem Engineering. 2017; 48(2): 229-239 [in Persian].
8. Roudashtian R, Shabani Sh, and Asadi GH. Effect of active coating with carboxymethyl cellulose and tragacanth containing cloves extract on some quality and shelf life of eggs during storage. Food Technology & Nutrition. 2021; 18(2): 121-132 [in Persian].
9. Ghanbarzadeh B, and Almasi H. Investigating of physical properties of carboxymethyl cellulose - oleic acid composite biodegradable edible films. Journal of Food Science and Technology.2009; 6(2): 35-42 [in Persian].
10. Mardani Kiasari M, and Khademi Shurmasti D. Effect of lemon grass (Cymbopogon citratus) extract and nanoclay in nanocomposite coating on the physicochemical and microbial properties of chicken fillets during refrigerated storage. Journal of Food Science and Technology. 2020; 106(17): 13-21 [in Persian]. [DOI:10.52547/fsct.17.106.13]
11. Dehghan H, and Roomiani L. Antimicrobial activity of nanoclay films enriched with citrus aurantium essential oil against indicator food borne pathogens in fishery products. Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology. 2020; 14(4):103-111 [in Persian].
12. Morshedloo MR, Ahmadi H, Pirali Hamedani M, and Yazdani D. An over review to Origanum vulgare L. and its pharmacological properties. Journal of Medicinal Plants. 2018; 17(4): 15-32 [in Persian].
13. Mozdastan S, Ebrahimzadeh MA, and Khalili M. Comparing the impact of different extraction methods on antioxidant activities of myrtle (Myrtus communis L.). Journal of Mazandaran University of Medical Sciences. 2015; 25(127): 10-24 [in Persian].
14. Ghanbarzadeh B, and Almasi H. Physical properties of edible emulsified based on carboxymethyl cellulose and oleic acid. International Journal of Biological Macromolecules. 2011; 48: 44-49. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2010.09.014]
15. Park YS, Yoo IJ, Jeon KH, Kim HK, Chang EJ, and Oh HI. Effects of various eggshell treatments on the egg quality during storage. Asian-Australasian Journal of Animal Science. 2003; 16(8): 1224-1229. [DOI:10.5713/ajas.2003.1224]
16. Mallmann WL, Dawsan LE, Sultzer BM, and Wright HL. Studies on microbiological methods for predicting self-life of dressed poultry. Food Technology. 1953; 7:122-125.
17. Haugh RR. A new method for determining the quality of an egg. US Egg Poultry. 1937; 39: 27-49.
18. Funk EM. Egg science and technology. In: Egg Science and Technology. WJ, Stadelman and OJ, Cotterill, eds. AVI Publishing Company, Inc., Westport, CT.1973.
19. Jones DR, Ward GE, Regmi P, and Karcher DM. Impact of egg handling and conditions during extended storage on egg quality. Poultry Science. 2018; 97:716-723. [DOI:10.3382/ps/pex351]
20. Kopacz M, and Drazbo A. Changes in the quality of table eggs depending on storage method and time. Scientific Annals of Polish Society of Animal Production. 2018; 14(3): 37-45. [DOI:10.5604/01.3001.0013.5084]
21. Zahed Karkaj S, Peighambardoust SJ. Physical, mechanical and antibacterial properties of nanobiocomposite films based on carboxymethyl cellulose/nanoclay. Iranian Journal of Polymer Science and Technology. 2018; 30(6): 557-572 [in Persian].
22. Moulodi F, Alizade Khaledabad M, Mahmoudi R, and Rezazad Bari M. Chemical composition, antimicrobial and antioxidant properties of essential oil of Origanum vulgar ssp. Gracile. Journal of Babol University Medical Science.2018; 20(10): 36-44 [in Persian].
23. Suresh PV, Raj KR, Nidheesh T, Pal GK, and Sakhare PZ. Application of chitosan for improvement of quality and shelf life of table eggs under tropical room conditions. Journal of Food Science and Technology. 2015; 52: 6345-6354. [DOI:10.1007/s13197-015-1721-7]
24. Jo C, Ahn DU, Liu XD, Kim KH, and Nam KC. Effects of chitosan coating and storage with dry ice on the freshness and quality of eggs. Poultry Science. 2011; 90: 467-472. [DOI:10.3382/ps.2010-00966]
25. USDA.United States standards, grades, and weight classes for shell eggs. 2000; AMS 56.210.
26. Suppakul P, Jutakorn K, and Bangchokedee Y. Efficacy of cellulose-based coating on enhancing the shelf life of fresh eggs. Journal of Food Engineering. 2010; 98: 207-213. [DOI:10.1016/j.jfoodeng.2009.12.027]
27. Caner C, and Yuceer M. Efficacy of various protein-based coating on enhancing the shelf life of fresh eggs during storage. Poultry Science. 2015; 94: 1665-1677. [DOI:10.3382/ps/pev102]
28. Almeida DS, Schneider AF, Yuri FM, Machado BD, and Gewehr CE. Eggshell treatment methods effect on commercial eggs quality. Ciencia Rural. 2016; 46: 336-341 [in Persian]. [DOI:10.1590/0103-8478cr20140904]
29. Tajik H, Alabaf-Yoosofi F, and Moradi M. Effects of Edible Zein and Chitosan Coating Assimilated by Oregano Essential Oil on the Quality Parameters of Egg. Journal of Food Industry Research. 2010; 20(1): 73-90 [in Persian].
30. Wong YC, Heralds TJ, and Hachmeister KA. Evaluation of mechanical and barrier properties of protein coatings on shell eggs. Poultry Science. 1996; 75:417-422. [DOI:10.3382/ps.0750417]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ehsan M, Khademi Shurmasti D. Effects of Washing and Nanocomposite Active Coating of Carboxymethyl Cellulose Containing Nanoclay and Marjoram Extract (Origanum vulgare L) on the Internal Quality and Eggshell during Cold Storage. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2022; 16 (4) :111-120
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3267-fa.html

احسان مونا، خادمی شورمستی داریوش. تأثیر شستشو و پوشش نانوکامپوزیت فعال کربوکسی‌متیل سلولز حاوی نانو رس و عصاره مرزنجوش (Origanum vulgare L) بر کیفیت داخلی و پوسته تخم‌مرغ طی دوره نگهداری در شرایط سرد (0C 1-4). علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1400; 16 (4) :111-120

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3267-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 4 - ( زمستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645