[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 16، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) ::
جلد 16 شماره 3 صفحات 20-11 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط سوکروز، فروکتوز و فیبر رژیم غذایی با سطوح سرمی لپتین و نوروپپتیدneuropeptide Y در زنان بهبود یافته از سرطان پستان در شهر تهران در سال 98-1397
سحر حیدری ، مریم عزیز زاده ، لیدا تاجی ، مهسا بهمن نیا ، جواد نصرالله زاده ، احسان حجازی* ، زهرا شیخی مبارکه* ، سمیرا ربیعی
استادیار گروه تغذیه بالینی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، ehsanhejazi@gmail.com
چکیده:   (1914 مشاهده)
سابقه و هدف: سرطان پستان اولین سرطان شایع در بین زنان ایرانی می‌باشد که در سال‌های اخیر میزان شیوع و مرگ و میر ناشی از آن افزایش یافته است. مطالعات پیشین نشان داده‌اند که مواد مغذی مختلف می‌تواند با عود مجدد این سرطان در ارتباط باشند. این مطالعه با هدف بررسی
 ارتباط فروکتوز، سوکروز، فیبر محلول و نامحلول با سطح سرمی لپتین و نوروپپتید
Y NPY (neuropeptide Y) در بهبودیافتگان سرطان پستان BCS (Breast cancer survivors) در شهر تهران انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی، 145 زن بهبود یافته از سرطان پستان (در محدوده سنی 70-18 سال) انتخاب گردیدند. اطلاعات
 عمومی، فعالیت بدنی و دریافت غذایی به ترتیب توسط پرسشنامه اطلاعات عمومی، پرسشنامه 14 آیتمی MET و پرسشنامه بسامد غذایی FFQ (Food Frequency Questionnair) ارزیابی شدند. نمونه خون پس از 12 ساعت ناشتایی از تمامی شرکت کنندگان گرفته شد و غلظت لپتین و NPY سرم با روش ایمنی سنجی تعیین گردید.
یافتهها: زنانی که در بالاترین سهک سطح سرمی لپتین قرار داشتند، به طور معنی‌داری وزن (003/0p=)، نمایه توده بدنی (BMI) (000/0p=)، دورکمر(005/0p=)، درصد توده چربی بدن (000/0p=) و چربی احشایی (000/0p=) بیشتر و در مقابل قد (02/0p=) و توده عضلانی (008/0p=) کمتری داشتند. بعد از تعدیل اثر مخدوشگرها دریافت سوکروز، فروکتوز، فیبر محلول و فیبر نامحلول با غلظت سرمی لپتین و NPY ارتباط معنی‌داری نداشت.
نتیجه گیری: در زنان بهبود یافته از سرطان پستان مصرف سوکروز ، فروکتوز ، فیبر محلول و فیبر نامحلول با سطوح سرمی هورمون‌های لپتین و NPY ارتباط معنی‌داری نداشت.
واژه‌های کلیدی: سرطان سینه، لپتین، نوروپپتید Y، نمایه توده بدن، تهران
متن کامل [PDF 717 kb]   (510 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1400/3/24 | پذیرش: 1400/5/23 | انتشار: 1400/7/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heydari S, Azizzadeh M, Taji L, Bahmannia M, Nasrollahzadeh J, Hejazi E, et al . Association of Serum Neuropeptide Y and Leptin with Sucrose, Fructose and Dietary Fiber Intakes in Breast Cancer Survivors in Tehran City, 2018–2019. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2021; 16 (3) :11-20
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3301-fa.html

حیدری سحر، عزیز زاده مریم، تاجی لیدا، بهمن نیا مهسا، نصرالله زاده جواد، حجازی احسان، و همکاران.. ارتباط سوکروز، فروکتوز و فیبر رژیم غذایی با سطوح سرمی لپتین و نوروپپتیدneuropeptide Y در زنان بهبود یافته از سرطان پستان در شهر تهران در سال 98-1397. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1400; 16 (3) :11-20

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3301-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4692