[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 17، شماره 3 - ( پاییز 1401 ) ::
جلد 17 شماره 3 صفحات 44-35 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه الگوی غذایی بیماران مبتلا به اختلالات طیف دوقطبی و افراد سالم: مطالعه مورد-شاهدی
سیدرضا سیدطبایی ، محمد حضوری ، فاطمه حسن زاده ، مصطفی واحدیان ، پروین رحمتی نژاد*
کارشناس ارشد روان‌شناسی بالینی، بیمارستان نکویی-هدایتی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران ، rahmatinejadp@yahoo.com
چکیده:   (946 مشاهده)
سابقه و هدف: در سال­های اخیر بر اساس رویکرد زیستی-روانی-اجتماعی، تحقیقات مختلفی در زمینه الگوهای غذایی و سایر رفتارهای مرتبط با سلامتی در بیماران مبتلا به اختلالات روان­پزشکی انجام شده است. با توجه به اهمیت بالای تغذیه در سلامت عمومی افراد، این مطالعه با هدف بررسی الگوهای غذایی غالب در بیماران مبتلا به اختلالات طیف دوقطبی صورت گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی و مورد-شاهدی تعداد 90 نفر از بیماران مراجعه­کننده به بیمارستان نکویی-هدایتی شهر قم با تشخیص اختلال دوقطبی و 90 نفر از افراد سالم به صورت دردسترس انتخاب شدند. هر دو گروه با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک و دموگرافیک مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده­ها  از تحلیل عاملی و تی مستقل استفاده شد.
یافتهها: تحلیل عاملی سه الگوی غذایی غالب را مشخص نمود: 1) الگوی غذایی غربی  2)الگوی غذایی سالم  و 3)الگوی غذایی سنتی. همچنین نتایج نشان داد که افراد مبتلا به اختلالات طیف دوقطبی نسبت به گروه سالم، بیشتر از الگوهای غذایی غربی و سنتی پیروی می­کنند
(000/0= P).

نتیجه گیری: بر اساس یافته­ها، الگوهای غذایی سنتی و غربی، الگوهای غالب در میان بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی بود. از آنجایی که عادات غذایی ممکن است نقش عمده­ای در مشکلات مربوط به سلامتی این بیماران داشته باشند، پیشنهاد می­شود مطالعات طولی بیشتری در زمینه تعامل تغذیه- سلامتی در این بیماران صورت بگیرد.
 
واژه‌های کلیدی: اختلالات طیف دوقطبی، الگوی غذایی، مورد شاهدی، تحلیل عاملی
متن کامل [PDF 367 kb]   (272 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1401/1/7 | پذیرش: 1401/5/26 | انتشار: 1401/7/16
فهرست منابع
1. American Psychiatric Association. Diagnostic and statistical manual of mental disorders, 5th ed. American Psychiatric Publishing, Washington, DC. 2013. [DOI:10.1176/appi.books.9780890425596]
2. Sylvia LG, Montana RE, Deckersbach T, Thase ME, Tohen M, Reilly-Harrington N, McInnis MG, Kocsis JH, Bowden C, Calabrese J, Gao K. Poor quality of life and functioning in bipolar disorder. International journal of bipolar disorders. 2017;5(1):1-8. [DOI:10.1186/s40345-017-0078-4]
3. Watanabe K, Harada E, Inoue T, Tanji Y, Kikuchi T. Perceptions and impact of bipolar disorder in Japan: results of an Internet survey. Neuropsychiatric Disease and Treatment. 2016;12:2981. [DOI:10.2147/NDT.S113602]
4. Soczynska JK, Kennedy SH, Woldeyohannes HO, Liauw SS, Alsuwaidan M, Yim CY, McIntyre RS. Mood disorders and obesity: understanding inflammation as a pathophysiological nexusNeuroMolecular Medicine. 2011;13(2):93-116. [DOI:10.1007/s12017-010-8140-8]
5. DeHert M, Correll CU, Bobes J, Cetkovich-Bakmas M, Cohen D, Asai I, et al. Physical illness in patients with severe mental disorders. Prevalence, impact of medications and disparities in health care. World Psychiatry. 2011;10(1):52-77. [DOI:10.1002/j.2051-5545.2011.tb00014.x]
6. Goldstein B, Schaffer A, Wang S, Blanco C. Excessive and premature new-onset cardiovascular disease among adults with bipolar disorder in the US NESARC cohort. Journal of Clinical Psychiatry. 2014;76(2):163-9. [DOI:10.4088/JCP.14m09300]
7. Jacka FN, Pasco JA, Mykletun A, Williams LJ, Nicholson GC, Kotowicz MA, Berk M. Diet quality in bipolar disorder in a population-based sample of women. Journal of affective disorders. 2011;129(1-3):332-7. [DOI:10.1016/j.jad.2010.09.004]
8. Łojko D, Stelmach-Mardas M, Suwalska A. Diet quality and eating patterns in euthymic bipolar patients. European Review for Medical and Pharmacological Sciences .2019 ;23(3):1221-1238.
9. Galvez JF, Bauer IE, Sanches M, Wu HE, Hamilton JE, Mwangi B, Kapczinski FP, Zunta-Soares G, Soares JC. Shared clinical associations between obesity and impulsivity in rapid cycling bipolar disorder: a systematic review. Journal of affective disorders. 2014 ;168 :306-13. [DOI:10.1016/j.jad.2014.05.054]
10. Huang J, Yuan CM, Xu XR, Wang Y, Hong W, Wang ZW, song Su Y, Hu YY, Cao L, Wang Y, Chen J. The relationship between lifestyle factors and clinical symptoms of bipolar disorder patients in a Chinese population. Psychiatry research. 2018 ;266 :97 -102. [DOI:10.1016/j.psychres.2018.04.059]
11. Martins LB, Braga Tibães JR, Sanches M, Jacka F, Berk M, Teixeira AL. Nutrition-based interventions for mood disorders. Expert Review of Neurotherapeutics. 2021; 21(3):303-15. [DOI:10.1080/14737175.2021.1881482]
12. Hosseini Esfahani F, Asghari Gelaleh, Mirmiran P, Jalali Farahani S, Azizi Fereydoun. Reproducibility and relative validity of food group intake in a food frequency questionnaire developed for the Tehran Lipid and Glucose Study. Razi Journal of medical science. 2010; 17, 71: 41 - 55.
13. Ebrahimi-Mameghani M, Behroozi-Fared-Mogaddam A, Asghari-Jafarabadi M. Assessing the reliability and reproducibility of food frequency questionnaire and identify major dietary patterns in overweight and obese adults in Tabriz, Iran. J Mazandaran Univ Med Sci. 2014; 23 (2) :46-57.
14. lojko d, stelmach-mardas m, suwalska a. Is diet important in bipolar disorder? Psychiatr Pol. 2018; 52: 783-795. [DOI:10.12740/PP/OnlineFirst/78703]
15. Teasdale SB, Ward PB, Samaras K, Firth J, Stubbs B, Tripodi E, Burrows TL. Dietary intake of people with severe mental illness: systematic review and meta-analysis. Br J Psychiatry. 2019;214(5):251-259. [DOI:10.1192/bjp.2019.20]
16. Elmslie JL, Mann JI, Silverstone JT, Williams SM, Romans SE. Determinants of overweight and obesity in patients with bipolar disorder. J Clin Psychiatry. 2001;62:486-91. [DOI:10.4088/JCP.v62n0614]
17. Beyer JL, Payne, ME. Nutrition and bipolar depression. Psychiatric Clinics of North America. 2016; 39, 75-86. [DOI:10.1016/j.psc.2015.10.003]
18. Dinan T, Thakore J, Citrome L et al. Metabolic and lifestyle issues and severe mental illness - new connections to well-being? Journal of Psychopharmacology .2005; 19 (6): 188- 222. [DOI:10.1177/0269881105058986]
19. Kilbourne AM, Rofey DL, McCarthy JF, Post EP, Welsh D, Blow FC. Nutrition and exercise behavior among patients with bipolar disorder. Bipolar Disord 2007;219: 443-52. [DOI:10.1111/j.1399-5618.2007.00386.x]
20. Maracy MR, Iranpour S, Esmaillzadeh A, Kheirabadi GHR. Dietary Patterns During Pregnancy and the Risk of Postpartum Depression. ranian Journal of Epidemiology 2014; 10(1): 45-55.
21. Noguchi R, Hiraoka M, Watanabe Y, Kagawa Y. Relationship between dietary patterns and depressive symptoms: Difference by gender, and unipolar and bipolar depression. Journal of Nutritional Science and Vitaminology. 2013;59(2):115-22. [DOI:10.3177/jnsv.59.115]
22. Calkin C, van de Velde C, Ruzickova M, Slaney C, Garnham J, Hajek T . Can body mass index help predict outcome in patients with bipolar disorder? Bipolar Disorder. 2009;11:650-6. [DOI:10.1111/j.1399-5618.2009.00730.x]
23. Mirmiran P, Jazayeri A, Hosseini F, Mehrabi Y, Azizi F. Changes in dietary patterns and it's relationship with changes of weight and body mass index in adults living in tehran. Nutrition and Food Sciences Research .2007; 2:67-80.
24. Mazza E, Poletti S, Bollettini I, Locatelli C, Falini A, Colombo C, Benedetti F. Body mass index associates with white matter microstructure in bipolar depression. Bipolar Disorders. 2017;19(2):116-27. [DOI:10.1111/bdi.12484]
25. McElroy SL, Keck PE. Metabolic syndrome in bipolar disorder: a review with a focus on bipolar depression. The Journal of clinical psychiatry. 2014 ;15,75(1):0-0 [DOI:10.4088/JCP.13r08634]
26. Goldstein BI, Liu SM, Zivkovic N, Schaffer A, Chien LC, Blanco C. The burden of obesity among adults with bipolar disorder in the United States. Bipolar disorders. 2011;13(4):387-95. [DOI:10.1111/j.1399-5618.2011.00932.x]
27. Blouin M, Tremblay A, Jalbert ME, Venables H, Bouchard RH, Roy MA, et al. Adiposity and eating behaviors in patients under second generation antipsychotics. Obesity 2008; 16: 1780-7. [DOI:10.1038/oby.2008.277]
28. Lopresti AL, Jacka FN. Diet and bipolar disorder: a review of its relationship and potential therapeutic mechanisms of action. The Journal of Alternative and Complementary Medicine. 2015;21(12):733-9. [DOI:10.1089/acm.2015.0125]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seyyed Tabaei R, Hozoori M, Hasanzade F, Vahedian M, Rahmatinejad P. Comparison of Dietary Patterns in Patients with Bipolar Spectrum Disorders and Healthy Subjects: A Case-control Study. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2022; 17 (3) :35-44
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3466-fa.html

سیدطبایی سیدرضا، حضوری محمد، حسن زاده فاطمه، واحدیان مصطفی، رحمتی نژاد پروین. مقایسه الگوی غذایی بیماران مبتلا به اختلالات طیف دوقطبی و افراد سالم: مطالعه مورد-شاهدی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1401; 17 (3) :35-44

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3466-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 3 - ( پاییز 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645