دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران. ، n.asefi@iaut.ac.ir
چکیده: (1816 مشاهده)
سابقه و هدف:پلاسمای سرد به عنوان راه حلی نوآورانه در تولید و توزیع مواد غذایی سالم و با کیفیت به کار میرود. این پژوهش با هدف استفاده از فناوری پلاسمای سرد به عنوان روشی در جهت اصلاح ساختاری نشاسته ذرت و بررسی عملکردی آن در مدل غذایی انجام شد. مواد و روشها:گرانولهای نشاسته تحت تیمار پلاسما با دو گاز مختلف به شکل تیمار 1 (گاز آرگون 95% و گاز هیدروژن 5%) تیمار2 (گاز آرگون 90% و گاز اکسیژن 10%) به مدت 10 دقیقه انجام گرفت. یافتهها:نتایج حاصل از آزمون میکروسکوپ الکترونی روبشی و قدرت تورم نشاسته، در تیمار2 تغییرات بیشتری نسبت به تیمار 1 و شاهد نشان داد. در نمونههای تیمارشده شکاف یا حفرههای بیشتری نسبت به نمونهی شاهد روی سطح مشاهده میشود. pH نمونههای تیمار شده کمتر از نمونه شاهد و رطوبت نمونههای تیمار شده بیشتر از نمونه شاهد بود با افزایش رطوبت میزان ویسکوزیته ظاهری نمونههای تیمار شده و زمان پخت کاهش یافت. نتیجه گیری:نتایج نشان میدهد که پلاسمای سد دی الکتریک را میتوان برای تولید نشاسته اصلاح شده با ویسکوزیته ظاهری کم در سطح بالا استفاده کرد. توسعه حوزه مطالعات با فناوری پلاسما برای تولید محصولات طبیعی و عاری از افزودنیهای شیمیایی امکان پذیر میباشد.
Bahmanpour H, Asefi N, Alizadeh A. Using Cold Plasma Technology as a Method for the Structural Modification of Corn Starch and Its Functional Assessment in Food Models. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2023; 17 (4) :113-121 URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3499-fa.html
بهمن پور حنانه، آصفی نارملا، علیزاده آیناز. استفاده از فناوری پلاسمای سرد به عنوان روشی در جهت اصلاح ساختاری نشاسته ذرت و بررسی عملکردی آن در مدل غذایی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1401; 17 (4) :113-121