مرکز تحقیقات عفونی اطفال، پژوهشکده سلامت کودکان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، masoud.alebouyeh@gmail.com
چکیده: (1193 مشاهده)
سابقه و هدف:آلودگیمواد غذایی بهسروتیپهای بیماریزای اشرشیا کلی شیگا توکسیژنیک (STEC) می تواند سبب ایجاد اسهال و بیماریهای حاد در مصرف کنندگان شود. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی و تعیین الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی سروتیپهای STEC در نمونههای سبزیجات شهر تهران صورت گرفت. مواد و روشها:در این مطالعه 97 نمونه سبزیجات از مناطق 22 گانه شهر تهران طی تیر ماه 1397 الی اسفند ماه 1397 مورد بررسی قرار داده شد. جهت شناسایی سویههای STEC از روش استاندارد غنیسازی و کشت در محیط اختصاصی و انجام PCR جهت تأیید حضور ژنهای stx1 و stx2استفاده گردید. همچنین حضور ژنهای eaeو ehxAدرتمامیجدایههایSTECارزیابیشد. تعیین مقاومت آنتیبیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن برای پانزده آنتیبیوتیک انجام گرفت و الگوی مقاومت چند دارویی (MDR) تعیین شد. یافتهها:STEC در 4/14 درصدنمونهها جداسازی گردید(stx1+، stx2+ و stx1+/stx2+به ترتیب در 8، 1 و 5 درصد از جدایه ها) و حضور ژنهای eae در 1% و ehxa در 2% از جدایههای STEC نشان داده شد. بیشترین مقاومت نسبت به آنتیبیوتیکهای سولفامتوکسازول (100%)، اریترومایسین (33/73%) و تتراسیکلین (7/85 %) و کمترین مقاومت نسبت به آنتیبیوتیکهای مروپنم و ایمیپنم/سفتازیدیم (0 و 7%) تعیین گردید. نتیجه گیری:مطالعه حاضر وجود آلودگی به سبزیجات به STECدارایالگوی مقاومت آنتیبیوتیکی چندگانه را در شهر تهران تأیید نمود. انجام مطالعات تکمیلی بر نمونههای انسانی می تواند این ارتباط را روشن تر بسازد.
Ahmadi F, Sadeghi A, Besharati S, Saffarian P, Tajedini E, Owlia P, et al . Investigation of Frequency and Antimicrobial Resistance Patterns of Shiga Toxigenic Escherichia coli in Vegetable Samples from Tehran, Iran. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2023; 18 (2) :89-96 URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3578-fa.html
احمدی فاطمه، صادقی آتنا، بشارتی سعید، صفاریان پروانه، تاج الدین الهه، اولیا پرویز، و همکاران. و همکاران. و همکاران.. بررسی فراوانی و الگوی مقاومت دارویی اشرشیاکلی شیگاتوکسیژنیک در نمونههای سبزیجات شهر تهران. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1402; 18 (2) :89-96