[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) ::
جلد 18 شماره 2 صفحات 96-89 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فراوانی و الگوی مقاومت دارویی اشرشیاکلی شیگاتوکسیژنیک در نمونه‌های سبزیجات شهر تهران
فاطمه احمدی ، آتنا صادقی ، سعید بشارتی ، پروانه صفاریان ، الهه تاج الدین ، پرویز اولیا ، رضا محمد صالحی ، نوید سعیدی ، فرشته فانی ، غلامرضا پولاد فر ، محمد رهبر ، پریسا اسلامی ، مسعود آل بویه*
مرکز تحقیقات عفونی اطفال، پژوهشکده سلامت کودکان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، masoud.alebouyeh@gmail.com
چکیده:   (1193 مشاهده)
سابقه و هدف: آلودگی مواد غذایی به سروتیپ‌های بیماریزای اشرشیا کلی شیگا توکسیژنیک (STEC) می تواند سبب ایجاد اسهال و بیماری‌های حاد در مصرف کنندگان شود. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی و تعیین الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی سروتیپ‌های STEC در نمونه‌های سبزیجات شهر تهران صورت گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه 97 نمونه سبزیجات از مناطق 22 گانه شهر تهران طی تیر ماه 1397 الی اسفند ماه 1397 مورد بررسی قرار داده شد. جهت شناسایی سویه‌های STEC از روش استاندارد غنی‌سازی و کشت در محیط اختصاصی و انجام PCR  جهت تأیید حضور ژن‌های stx1 و stx2 استفاده گردید. همچنین حضور ژن‌های  eae و ehxA درتمامی جدایه هایSTEC ارزیابی شد. تعیین مقاومت آنتی‌بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن برای پانزده آنتی‌بیوتیک انجام  گرفت و  الگوی مقاومت چند دارویی (MDR) تعیین شد.
یافتهها: STEC  در 4/14 درصد نمونه‌ها جداسازی گردید (stx1+، stx2+ و  stx1+/stx2+به ترتیب در 8، 1 و 5 درصد از جدایه ها) و حضور ژن‌های eae در 1% و ehxa در 2% از جدایه‌های STEC نشان داده شد. بیشترین مقاومت نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های سولفامتوکسازول (100%)،  اریترومایسین (33/73%) و تتراسیکلین (7/85 %) و کم‌ترین مقاومت نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های مروپنم و ایمی‌پنم/سفتازیدیم (0  و 7%) تعیین گردید.
نتیجه گیری: مطالعه حاضر وجود آلودگی به سبزیجات به STEC دارای الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی چندگانه را در شهر تهران تأیید نمود. انجام مطالعات تکمیلی بر نمونه‌های انسانی می تواند این ارتباط را روشن تر بسازد.
واژه‌های کلیدی: اشرشیاکلی شیگاتوکسیژنیک، سبزیجات، مقاومت دارویی، فاکتورهای بیماریزایی، تهران
متن کامل [PDF 427 kb]   (403 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1401/7/24 | پذیرش: 1401/12/24 | انتشار: 1402/4/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi F, Sadeghi A, Besharati S, Saffarian P, Tajedini E, Owlia P, et al . Investigation of Frequency and Antimicrobial Resistance Patterns of Shiga Toxigenic Escherichia coli in Vegetable Samples from Tehran, Iran. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2023; 18 (2) :89-96
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3578-fa.html

احمدی فاطمه، صادقی آتنا، بشارتی سعید، صفاریان پروانه، تاج الدین الهه، اولیا پرویز، و همکاران. و همکاران. و همکاران.. بررسی فراوانی و الگوی مقاومت دارویی اشرشیاکلی شیگاتوکسیژنیک در نمونه‌های سبزیجات شهر تهران. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1402; 18 (2) :89-96

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3578-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4692