[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) ::
جلد 18 شماره 2 صفحات 110-97 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی نانوامولسیون اسانس گل پر بر خصوصیات کیفی و ماندگاری ناگت میگو
مریم حمزه ای ، لاله رومیانی*
گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران ، l.roomiani@yahoo.com
چکیده:   (504 مشاهده)
سابقه و هدف: اسانس­های گیاهی، ترکیبات روغنی فرار و آروماتیکی هستند که به دلیل دارا بودن مواد ضدباکتریایی و آنتی­اکسیدانی قوی، به عنوان مواد نگهدارنده طبیعی، مورد توجه قرار گرفته­اند. از این رو در این مطالعه تأثیر استفاده از نانوامولسیون اسانس گل­پر (Heracleum persicum) بر ماندگاری ناگت میگو مورد بررسی قرار گرفته است.
مواد و روشها: ترکیبات شیمیایی اسانس گل­پر توسط کروماتوگرافی گازی مورد ارزیابی قرار گرفت. تأثیر افزودن نانوامولسیون اسانس گل­پر حاوی غلظت­های 0، 5/0، 1 و 2 درصد بر ماندگاری ناگت میگو طی 15 روز نگهداری و در دمای یخچال بررسی شد. پارامترهایTBA  (شاخص تیوباربیتیوریک­اسید)، PV (پراکسید)،  FFA (اسیدهای چرب آزاد)، TVB-N (مجموع بازهای نیتروژنی فرار)، بار باکتریایی کل (TVC) و شاخص­های رنگ نمونه­ها ارزیابی شد.
یافتهها: ترکیبات اصلی اسانس گل­پر شامل بوتانوئیک­اسید 29/43 درصد، سیکلوپروپان 14/14 درصد، متیل­بوتان 50/5 درصد و هگزانوئیک­اسید 27/5 درصد بودند. پس از پوشش­دهی ناگت میگو با نانوامولسیون حاوی درصدهای مختلف اسانس گل­پر pH تیمارهای مختلف، اختلاف معنی­داری نداشتند (05/0<P). همچنین، طی 15 روز نگهداری سرد، پارامترهایTBA ، PV،  FFA، TVB-N و TVC نمونه ناگت میگو روند افزایشی را نشان دادند. کمترین میزان این شاخص­ها در پایان زمان نگهداری در نمونه پوشش داده شده با نانوامولسیون اسانس گل­پر با غلظت 2 درصد مشاهده شد (05/0>P). شاخص رنگ b* با افزایش درصد اسانس کاهش پیدا کرد، ولی شاخص­های L* و a* تغییرات معنی­داری نداشتند (05/0P>). تیمار نانوامولسیون 2 درصد اسانس گل­پر با اختلاف معنی­دار در مقایسه با شاهد بالاترین کارایی را در افزایش ماندگاری ناگت میگو نشان داد (05/0>P).
نتیجه گیری: استفاده از نانوامولسیون حاوی 2 درصد اسانس گل پر منجر به تأخیر افتادن فساد در ناگت­های میگو شد و توانست  ماندگاری ناگت میگو را نسبت به شاهد و سایر تیمارها تا 3 روز افزایش دهند.
واژه‌های کلیدی: نانوامولسیون، اسانس گل پر، ماندگاری، ناگت میگو
متن کامل [PDF 1043 kb]   (307 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1401/10/21 | پذیرش: 1401/12/20 | انتشار: 1402/4/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hamzehie M, Roomiani L. Antimicrobial and Antioxidant Effects of Essential Oil Nanoemulsion of Heracleum persicum on Quality and Shelf-life of Shrimp Nuggets. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2023; 18 (2) :97-110
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3618-fa.html

حمزه ای مریم، رومیانی لاله. اثر ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی نانوامولسیون اسانس گل پر بر خصوصیات کیفی و ماندگاری ناگت میگو. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1402; 18 (2) :97-110

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3618-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4624