:: دوره 19، شماره 1 - ( بهار 1403 ) ::
تأثیر مکمل کلستروم بر کاهش عوارض پس از تروما در بیماران شکستگی لگن
فائزه گوهری ، رضا زندی* ، امیر مهرور ، شاهین طالبی
علوم پزشکی شهید بهشتی ، reza.zandi@sbmu.ac.ir
سابقه و هدف: بیماران شکستگی استخوان به طور معمول استرس متابولیک گسترده‌ای را تجربه می‌کنند که می‌تواند منجر به اختلال در بازتوانی و کاهش کیفیت زندگی در دراز مدت گردد. کلستروم به عنوان یک ترکیب غنی از مواد فعال زیستی در تقویت سیستم ایمنی، افزایش توان بدن و کنترل التهاب مزمن مؤثر می‌باشد. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثرات مکمل کلستروم بر کاهش عوارض پس از تروما در بیماران شکستگی لگن می‌باشد.
مواد و روشها: در این کارآزمایی بالینی 75 بیمار شکستگی لگن به طور تصادفی به دو گروه کلستروم و کنترل تقسیم‌بندی شدند. گروه مداخله 40 گرم پودر کلستروم و گروه کنترل 15 گرم پودر وی پروتئین دریافت کردند. عوارض پس از تروما شامل عوارض موضعی، عوارض سیستمیک و افت کیفیت زندگی طی 6 ماه بررسی گردید.
یافتهها: ریسک بروز عفونت زخم، آمبولی وریدی، سوءتغذیه، عفونت مجاری ادراری و افت کیفیت زندگی در گروه کلستروم به طور معنی‌داری کمتر از گروه کنترل بود (0.05>P).
نتیجه گیری: مکمل کلستروم بر کاهش برخی از عوارض پس از تروما در بیماران شکستگی لگن مؤثر می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: کلستروم، استخوان، لگن، عوارض، شکستگی استخوان
دریافت: 1402/7/22 | پذیرش: 1402/8/20 | انتشار: 1403/1/28

Gouhari F, Zandi R, Mehrvar A, Talebi S. Effects of Colostrum Supplementation on Complications after Trauma in Pelvic Fracture Patients. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2024; 19 (1) :59-71

گوهری فائزه، زندی رضا، مهرور امیر، طالبی شاهین. تأثیر مکمل کلستروم بر کاهش عوارض پس از تروما در بیماران شکستگی لگن. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1403; 19 (1) :59-71