[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 20، شماره 2 - ( 4-1404 ) ::
جلد 20 شماره 2 صفحات 81-69 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی پذیرش مصرف‌ گوشت بره پوشش دهی شده با موسیلاژ بارهنگ سرنیزه ای حاوی باکتری پروبیوتیک Lacticaseibacillus rhamnosus CWKu-12: یک مطالعه تجربی و مدل سازی
عباس میرزایی* ، عباس عبدشاهی ، بهروز علیزاده بهبهانی ، فرشته فلاح
استادیار، گروه مهندسی اقتصاد کشاورزی، دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، amirzaei@asnrukh.ac.ir
چکیده:   (245 مشاهده)
سابقه و هدف: مدل­سازی پذیرش مصرف­کنندگان نسبت به محصولات با پوشش­های خوراکی دارای خواص ضدمیکروبی و آنتی اکسیدان جهت بازاریابی و تجاری سازی این محصولات در صنعت غذایی بسیار حائز اهمیت است. این مطالعه به منظور ارزیابی و پیش­بینی پذیرش مصرف کنندگان گوشت بره پوشش داده شده با مواد خوراکی دارای خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدان، انجام شد.
مواد و روشها: برای دستیابی به هدف مطالعه حاضر، ابتدا پوشش خوراکی زیست فعال موسیلاژPlantago lanceolata غنی شده با مایع رویی بدون سلول باکتری پروبیوتیک Lacticaseibacillus rhamnosus CWKu-12 آماده­سازی و جهت پوشش گوشت بره استفاده شد. سپس پارامترهای جمعیت میکروبی (شمارش کلی و باکتری های سرمادوست)، pH، رطوبت، سختی و وضعیت اکسیداسیون (عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید) اندازه­گیری و با استفاده از مدل رگرسیون فرایند گاوسی (GPR) به پیش بینی پارامتر امتیاز پذیرش مصرف کنندگان پرداخته شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که دقت پیش بینی مدل GPR براساس معیارهای RMSE، MAPE و  R2به ترتیب برابر با   248/0، 330/2 و 971/0 است که نشان از قدرت بالای این مدل جهت پیش­بینی پذیرش مصرف کنندگان گوشت بره پوشش داده شده دارد. همچنین نتایج تحلیل حساسیت پارامترها نشان داد که پارامترهای عدد پراکسید، باکتری های سرمادوست و درصد رطوبت بیشترین اثر را بر امتیاز پذیرش مصرف­کنندگان دارند. این در حالی است که پارامترهای تعداد باکتری‌های تخمیری کل، مقدار تیوباربیتوریک اسید و درصد سختی در مقایسه با سایر پارامترها، اثر معنی­داری بر پذیرش مصرف­کنندگان ندارند.
نتیجه گیری: مطابق با یافته­ها، با داشتن مقادیر مربوط به پارامترهای ورودی می­توان با استفاده از مدل GPR پیشنهادی، پذیرش مصرف­کنندگان گوشت بره با پوشش­های خوراکی متفاوت را ارزیابی و گامی اساسی در جهت تجاری سازی این محصولات برداشت.
 
واژه‌های کلیدی: پذیرش مصرف‌کنندگان، گوشت بره با پوشش خوراکی، خواص آنتی اکسیدانی، رگرسیون فرایند گاوسی
متن کامل [PDF 652 kb]   (80 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1403/10/28 | پذیرش: 1403/12/8 | انتشار: 1404/4/23

  • با اندازه ­گیری پارامترهای جمعیت میکروبی (شمارش کلی و باکتری های سرمادوست)، pH، رطوبت، سختی و وضعیت اکسیداسیون (عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید) می­توان پذیرش مصرف کنندگان را پیش ­بینی کرد.
  • مدل رگرسیون فرایند گاوسی (GPR) جهت پیش ­بینی پذیرش مصرف­ کنندگان گوشت بره با پوشش خوراکی از دقت بالایی برخوردار است.
  • پارامترهای عدد پراکسید، باکتری های سرمادوست و درصد رطوبت در ارزیابی پذیرش مصرف­کنندگان گوشت بره با پوشش خوراکی بیشترین تأثیر را دارند.

فهرست منابع
1. Mauricio R. A., Campos J. A. D. B., Nassu R. T. Meat with edible coating: Acceptance, purchase intention and neophobia. Food Research International. 2022a; 154. [DOI:10.1016/j.foodres.2022.111002]
2. Hesarinejad M. A., Sami Jokandan M., Mohammadifar M. A., Koocheki A., Razavi S. M. A., Ale M. T., et al. The effects of concentration and heating-cooling rate on rheological properties of Plantago lanceolata seed mucilage. International Journal of Biological Macromolecules. 2018; 115: 1260-1266. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2017.10.102]
3. Hesarinejad M. A., Shekarforoush E., Rezayian Attar F., Ghaderi S. The dependency of rheological properties of Plantago lanceolata seed mucilage as a novel source of hydrocolloid on mono- and di-valent salts. International Journal of Biological Macromolecules. 2020; 147: 1278-1284. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2019.10.093]
4. Barzegar H., Alizadeh Behbahani B., Mehrnia M. A. Quality retention and shelf- life extension of fresh beef using Lepidium sativum seed mucilage-based edible coating containing Heracleum lasiopetalum essential oil: an experimental and modeling study. Food Science and Biotechnology. 2020; 29(5): 717-728. [DOI:10.1007/s10068-019-00715-4]
5. Barzegar H., Alizadeh Behbahani B., Mirzaei A., Ghodsi Sheikhjan M. Assessing the protection mechanisms against Enterobacter aerogenes by analyzing aggregation, adherence, antagonistic activity, and safety properties of potentially probiotic strain Lactobacillus brevis G145. Microbial Pathogenesis. 2023a; 181. 106175. https://doi.org/10.1016/j.micpath.2023.106175 [DOI:10.1016/j.micpath.2023.106175.]
6. Barzegar H., Alizadeh Behbahani B., Mirzaei A., Ghodsi Sheikhjan M. Evaluation of the physicochemical and microbial properties of lamb meat coated with Shirazi balangu seed mucilage-based edible coating containing cell-free supernatant of Levilactobacillus brevis G145. Food Chemistry Advances. 2023b; 3. https://doi.org/10.1016/j.focha.2023.100456 [DOI:10.1016/j.focha.2023.100456.]
7. Vasiee A., Mortazavi S. A., Sankian M., Yazdi F. T., Mahmoudi M., Shahidi F. Antagonistic activity of recombinant Lactococcus lactis NZ1330 on the adhesion properties of Escherichia coli causing urinary tract infection. Microbial Pathogenesis. 2019; 133: 103547. [DOI:10.1016/j.micpath.2019.103547]
8. Vasiee A., Falah F., Behbahani B. A., Tabatabaee-Yazdi F. Probiotic characterization of Pediococcus strains isolated from Iranian cereal-dairy fermented product: Interaction with pathogenic bacteria and the enteric cell line Caco-2. Journal of Bioscience and Bioengineering. 2020; 130(5): 471-479. [DOI:10.1016/j.jbiosc.2020.07.002]
9. Falah F., Vasiee A., Alizadeh Behbahani B., Tabatabaee Yazdi F., Mortazavi S. A. Optimization of gamma‐aminobutyric acid production by Lactobacillus brevis PML1 in dairy sludge‐based culture medium through response surface methodology. Food Science & Nutrition. 2021a; 9(6): 3317-3326. [DOI:10.1002/fsn3.2304]
10. Falah F., Zareie Z., Vasiee A., Tabatabaee Yazdi F., Mortazavi S. A., Alizadeh Behbahani B. Production of synbiotic ice-creams with Lactobacillus brevis PML1 and inulin: functional characteristics, probiotic viability, and sensory properties. Journal of Food Measurement and Characterization. 2021b; 15(6): 5537-5546. [DOI:10.1007/s11694-021-01119-x]
11. Vasiee A., Falah F., Mortazavi S. A. Evaluation of probiotic potential of autochthonous lactobacilli strains isolated from Zabuli yellow kashk, an Iranian dairy product. Journal of Applied Microbiology. 2022; 133(5): 3201-3214. [DOI:10.1111/jam.15772]
12. Zibaei-Rad A., Rahmati-Joneidabad M., Alizadeh Behbahani B., Taki, M. Assessing the protection mechanisms on Enterobacter aerogenes ATCC 13048 by potentially probiotic strain Lacticaseibacillus casei XN18: An experimental and modeling study. Microbial Pathogenesis. 2023; 181, 106177. [DOI:10.1016/j.micpath.2023.106177]
13. Alizadeh Behbahani B., Barzegar H., Mehrnia M. A., Ghodsi M. Probiotic Characterization of Limosilactobacillus fermentum Isolated from Local Yogurt: Interaction with Pathogenic Bacteria and Caco-2 Enteric Cell Line. Nutrition and Food Sciences Research. 2023; 10(1): 37-45.
14. Rolland N. C., Markus C. R., Post M. J. The effect of information content on acceptance of cultured meat in a tasting context. PLoS One. 2020; 15(4): e0231176.‏ [DOI:10.1371/journal.pone.0231176]
15. Wan V. C. H., Lee C. M., LEE S. Y. Understanding consumer attitudes on edible films and coatings: Focus group findings. Journal of Sensory Studies. 2007; 22(3): 353-366.‏ [DOI:10.1111/j.1745-459X.2007.00108.x]
16. Ortega D. L., Wang H. H., Wu L., Olynk N. J. Modeling heterogeneity in consumer preferences for select food safety attributes in China. Food policy. 2011; 36(2): 318-324.‏ [DOI:10.1016/j.foodpol.2010.11.030]
17. Tait P., Saunders C., Guenther M., Rutherford P. Emerging versus developed economy consumer willingness to pay for environmentally sustainable food production: A choice experiment approach comparing Indian, Chinese and United Kingdom lamb consumers. Journal of Cleaner Production. 2016; 124: 65-72.‏ [DOI:10.1016/j.jclepro.2016.02.088]
18. Bucher T., Malcolm J., Mukhopadhyay S. P., Vuong Q., Beckett E. Consumer acceptance of edible coatings on apples: The role of food technology neophobia and information about purpose. Food Quality and Preference. 2023; 112: 105024. [DOI:10.1016/j.foodqual.2023.105024]
19. ‏Barzegar H., Alizadeh Behbahani B., Mirzaei A., Ghodsi Sheikhjan M. Prediction of physicochemical and sensory parameters of coated lamb meat based on a novel edible coating. Journal of Food Measurement and Characterization. 2024; 18(3): 1664-1678.‏ [DOI:10.1007/s11694-023-02256-1]
20. Behbahani B. A., Jooyandeh H., Taki M., Falah F. Evaluation of the probiotic, anti-bacterial, anti-biofilm, and safety properties of Lacticaseibacillus paracasei B31-2. LWT. 2024a; 207: 116676. [DOI:10.1016/j.lwt.2024.116676]
21. Behbahani B. A., Noshad M., Vasiee A. The effect of Plantago major seed mucilage fortified with cell-free supernatant (CFS) of probiotic Lactococcus lactis NJ414 on extending shelf life and ensuring the safety of lamb meat slices stored at 4° C. LWT. 2024b; 210: 116868.‏ [DOI:10.1016/j.lwt.2024.116868]
22. Rohani A., Taki M., Abdollahpour M. A novel soft computing model (Gaussian process regression with K-fold cross validation) for daily and monthly solar radiation forecasting (Part: I). Renewable Energy. 2018; 115: 411-422.‏ [DOI:10.1016/j.renene.2017.08.061]
23. Alizadeh Behbahani B., Noshad M., Jooyandeh H. Improving oxidative and microbial stability of beef using Shahri Balangu seed mucilage loaded with Cumin essential oil as a bioactive edible coating. Biocatalysis and Agricultural Biotechnology. 2020; 24: 101563. [DOI:10.1016/j.bcab.2020.101563]
24. AOAC editors. (2000). Official methods of analysis. 17th ed. Washington, DC: Association of Official Analytical Chemists.
25. Alizadeh Behbahani B., Imani Fooladi A. A. Shirazi balangu (Lallemantia royleana) seed mucilage: Chemical composition, molecular weight, biological activity and its evaluation as edible coating on beefs. International Journal of Biological Macromolecules. 2018; 114: 882-889. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2018.03.177]
26. Taki M., Rohani A. Machine learning models for prediction the Higher Heating Value (HHV) of Municipal Solid Waste (MSW) for waste-to-energy evaluation. Case Studies in Thermal Engineering. 2022; 31: 101823.‏ [DOI:10.1016/j.csite.2022.101823]
27. Echresh S., Behbahani B. A., Falah F., Noshad M., Ibrahim S. A. Assessment of the probiotic, anti-bacterial, and anti-biofilm characteristics of Lacticaseibacillus rhamnosus CWKu-12, along with its potential impact on the expression of virulence genes in Listeria monocytogenes ATCC 19115. LWT. 2024; 203: 116391. [DOI:10.1016/j.lwt.2024.116391]
28. ‏Aldred Cheek K., Wansink B. Making it part of the package: Edible packaging is more acceptable to young consumers when it is integrated with food. Journal of food products marketing. 2017; 23(6): 723-732. [DOI:10.1080/10454446.2017.1244793]
29. ‏Sevi T., Jati I. R. A., Tristanto N. A., Ristiarini S. Consumer perceptions of edible packaging made of gelatin as chili powder packaging. Consumer perceptions of edible packaging made of gelatin as chili powder packaging. 2021; 344(E3S): 1-10.‏ [DOI:10.1051/e3sconf/202234404002]
30. Siddiqui S. A., Khan S., Mehdizadeh M., Nirmal N. P., Khanashyam A. C., Fernando I., et al. Consumer studies focus on prebiotics, probiotics, and synbiotics in food packaging: A review. Current Food Science and Technology Reports. 2023; 1(1): 13-29. [DOI:10.1007/s43555-023-00003-7]
31. Mauricio R. A., Deliza R., Nassu R. T. Consumers' attitudes toward the use of an edible coating for lamb meat according to label information. Foods. 2022b; 11(3): 323.‏ [DOI:10.3390/foods11030323]
32. ‏Yang S. H., Nugraha W. S. What makes consumers purchase fresh eggs in supermarkets: The effect of unrealistic choice set matters. Animals. 2021; 11(12): 3542. [DOI:10.3390/ani11123542]
33. ‏Mumali F. Artificial neural network-based decision support systems in manufacturing processes: A systematic literature review. Computers & Industrial Engineering. 2022; 165: 107964. [DOI:10.1016/j.cie.2022.107964]
34. Mohammed M., Munir M., Aljabr A. Prediction of date fruit quality attributes during cold storage based on their electrical properties using artificial neural networks models. Foods. 2022; 11(11): 1666.‏ [DOI:10.3390/foods11111666]
35. Rafiei Nazari R, Arabameri M, Nouri L. Modeling and Predicting the Oxidative Stability of Olive Oil during the Storage Time at Ambient Conditions Using Artificial Neural Network. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2015; 10 (1) :71-80.
36. Kumar A., Srivastav P. P., Pravitha M., Hasan M., Mangaraj S., Prithviraj V., Verma D. K. Comparative study on the optimization and characterization of soybean aqueous extract based composite film using response surface methodology (RSM) and artificial neural network (ANN). Food Packaging and Shelf Life. 2022; 31: 100778.‏ [DOI:10.1016/j.fpsl.2021.100778]
37. Meerasri J., Sothornvit R. Artificial neural networks (ANNs) and multiple linear regression (MLR) for prediction of moisture content for coated pineapple cubes. Case Studies in Thermal Engineering. 2022; 33: 101942. [DOI:10.1016/j.csite.2022.101942]
38. ‏Ganjeh M, Jafari M, Ghanbari F, Dezyani M, Ezzati R, Soleimani M. Modeling the drying kinetics of onion in a fluidized bed drier equipped with a moisture controller using regression, fuzzy logic and artificial neural networks methods. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2013; 7 (5): 399-407.
39. Nam K., Schaefer, T. Forecasting international airline passenger traffic using neural networks. The Logistics and Transportation Review. 1995; 31 (3): 239-252.‏
40. Rahmati-Joneidabad M., Behbahani B. A., Taki M., Hesarinejad M. A., Toker O. S. Evaluation of the probiotic, anti-microbial, anti-biofilm, and safety properties of Levilactobacillus brevis Lb13H. LWT. 2024; 207: 116636.‏ [DOI:10.1016/j.lwt.2024.116636]
41. Faradonbeh M. Z., Barzegar H., Hojjati M., Behbahani B. A., Taki M. Active packaging coating based on Ocimum basilicum seed mucilage and Hypericum perforatum extract: Preparation, characterization, application and modeling the preservation of ostrich meat. Applied Food Research. 2024; 4(2): 100524.‏ [DOI:10.1016/j.afres.2024.100524]
42. Zibaei-Rad A., Rahmati-Joneidabad M., Alizadeh Behbahani B., Taki M. Probiotic-loaded seed mucilage-based edible coatings for fresh pistachio fruit preservation: an experimental and modeling study. Scientific Reports. 2024; 14(1): 509.‏ [DOI:10.1038/s41598-023-51129-6]
43. Gotoh N., Wada S. The importance of peroxide value in assessing food quality and food safety. Journal of the American Oil Chemists' Society. 2006; 83: 473-474. [DOI:10.1007/s11746-006-1229-4]
44. Majdi F., Alizadeh Behbahani B., Barzegar H., Mehrnia M. A., Taki M. Active packaging coating based on Lepidium sativum seed mucilage and propolis extract: Preparation, characterization, application and modeling the preservation of buffalo meat. Plos one. 2024; 19(10): e0311802.‏ [DOI:10.1371/journal.pone.0311802]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirzaei A, Abdoshahi A, Alizadeh Behbahani B, Falah F. Evaluation of Consumer Acceptance of Lamb Meat Coated With Plantago lanceolata Mucilage Containing the Probiotic Bacterium Lacticaseibacillus rhamnosus CWKu-12: An Experimental and Modeling Study. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2025; 20 (2) :69-81
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3967-fa.html

میرزایی عباس، عبدشاهی عباس، علیزاده بهبهانی بهروز، فلاح فرشته. ارزیابی پذیرش مصرف‌ گوشت بره پوشش دهی شده با موسیلاژ بارهنگ سرنیزه ای حاوی باکتری پروبیوتیک Lacticaseibacillus rhamnosus CWKu-12: یک مطالعه تجربی و مدل سازی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1404; 20 (2) :69-81

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3967-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 20، شماره 2 - ( 4-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4714