[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 5، شماره 4 - ( 10-1389 ) ::
جلد 5 شماره 4 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه روش‌های مختلف تعیین سوء‌تغذیه انرژی-پروتئین با روش ارزیابی جامع ذهنی در بیماران همودیالیزی
هادی طبیبی* ، عاطفه اصحابی ، بهناز نوذری ، میترا مهدوی مزده ، مهدی هدایتی ، مرتضی عبداللهی
چکیده:   (17153 مشاهده)
سابقه و هدف: سوء‌تغذیه انرژی- پروتئین در بیماران همودیالیزی شایع است. تاکنون مطالعه‌ای در زمینه مقایسه روش‌های مختلف تعیین سوء‌تغذیه انرژی - پروتئین شامل SGA ، DMS ، MIS و BMI در بیماران همودیالیزی صورت نگرفته است. بنابراین مطالعه حاضر به‌منظور تعیین حساسیت، ویژگی، درستی، ارزش اخباری مثبت و منفی و نسبت درست‌نمایی مثبت و منفی روش‌های DMS ، MIS و BMI در مقایسه با روش SGA که متداول‌ترین روش تعیین سوء‌تغذیه در بیماران همودیالیزی است صورت گرفت. افراد و روش‌ها: در این مطالعه از 2302 بیمار همودیالیزی بزرگسال واجد شرایط در کلیه بیمارستان‌های تهران، 291 بیمار به‌طور تصادفی با استفاده از نمونه‌گیری نظام‌مند انتخاب شدند. وضعیت تغذیه‌ای بیماران همودیالیزی از طریق تکمیل فرم‌های SGA، DMS و MIS و تعیین BMI مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین بعد از 12 تا 14 ساعت ناشتایی ، 4 میلی‌لیتر خون از بیماران قبل از دیالیز گرفته شد و غلظت اوره، کراتینین، آلبومین و TIBCسرم اندازه‌گیری شد. یافته‌ها‌: در این مطالعه شیوع سوء‌تغذیه انرژی- پروتئین خفیف تا متوسط در بیماران همودیالیزی شهر تهران بر مبنای روش‌های SGA ، DMS ، MIS و BMI به‌ترتیب 5/60% ، 5/61% ، 54% و 5/16% بود. شیوع سوء‌تغذیه انرژی- پروتئین شدید در این بیماران بر مبنای روش‌های SGA ، DMS ، MIS و BMI به‌ترتیب 1% ، 5/1% ، 1% و 1% بود. حساسیت، ویژگی، درستی، سطح زیر منحنی ROC، ارزش اخباری مثبت و منفی و نسبت درست‌نمایی مثبت و منفی در مورد روش DMS در مقایسه با روش SGA ،‌ به‌ترتیب معادل 94% ، 88% ، 92% ، 97/0، 93% ، 92% ، 8/7 و 07/0 ، در مورد روش MIS در مقایسه با روش SGA ، به‌ترتیب معادل 87% ، 96% ، 91% ،97/0، 97% ، 83% ، 22 و 13/0 و در مورد شاخص BMI در مقایسه با روش SGA ، به‌ترتیب معادل 23% ، 91% ، 50%، 64/0،80% ، 43% ، 5/2 و 85/0 بودند. نتیجه گیری: یافته‌های مطالعه حاضر نشان می‌دهد که روش‌های DMS و MIS، از نظر تشخیص سوء‌تغذیه در بیماران همودیالیزی، تقریباً مشابه با روش SGA هستند، درحالی‌که BMI شاخص مناسبی در این زمینه نیست. همچنین به‌نظر می‌رسد که روش DMS در ارزیابی‌های معمول بیمارستانی جایگزین مناسب‌تری برای SGA است. واژگان کلیدی: سوء‌تغذیه انرژی- پروتئین، همودیالیز، ارزیابی جامع ذهنی، امتیاز دیالیز- سوء‌تغذیه ، امتیاز سوء‌تغذیه- التهاب
واژه‌های کلیدی: سوء‌تغذیه انرژی- پروتئین، همودیالیز، ارزیابی جامع ذهنی، امتیاز دیالیز- سوء‌تغذیه، امتیاز سوء‌تغذیه- التهاب
متن کامل [PDF 192 kb]   (5250 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1389/9/23 | انتشار: 1389/10/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabibi H, As'habi A, Nozari B, Mahdavi-Mazdeh M, Hedayati M, Abdollahi M. Comparison of various methods for determination of protein-energy malnutrition with subjective global assessment in hemodialysis patients. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2011; 5 (4)
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-410-fa.html

طبیبی هادی، اصحابی عاطفه، نوذری بهناز، مهدوی مزده میترا، هدایتی مهدی، عبداللهی مرتضی. مقایسه روش‌های مختلف تعیین سوء‌تغذیه انرژی-پروتئین با روش ارزیابی جامع ذهنی در بیماران همودیالیزی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1389; 5 (4)

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-410-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 4 - ( 10-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4692