[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 2، شماره 2 - ( 6-1386 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 69-57 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثر مکمل‌یاری با اسیدهای چرب امگا -3 به تنهایی و توام با ویتامین E در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید
یوسف شعبانی ، رضا راست منش* ، فروغ اعظم طالبان ، احمدرضا جمشیدی ، معصومه اخلاقی ، حمید علوی مجد
، r.rastmanesh@nnftri.ac.ir
چکیده:   (12722 مشاهده)
سابقه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی این فرضیه که آیا در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید، مکمل‌یاری با اسیدهای چرب امگا-3 همراه با ویتامین E می‌تواند شاخص‌های بالینی، آزمایشگاهی و التهابی فعالیت بیماری را بیشتر از اسیدهای چرب امگا-3 به تنهایی بهبود بخشد، انجام شد. مواد و روش‌ها: 55 بیمار (50 زن و 5 مرد) با میانگین سنی 11±47 سال در یک کارآزماییِ بالینیِ تصادفی دوسوکور، در سه گروه، مورد بررسی قرار گرفتند. گروه اول، دارونما (2 گرم در روز روغن MCT به اضافه دارونمای ویتامین E)، گروه دوم، اسیدهای چرب امگا-3 (2/1 گرم در روز) به اضافه دارونمای ویتامین E و گروه سوم، اسیدهای چرب امگا-3 (2/1 گرم در روز) به اضافه IU 100 ویتامین E دریافت کردند. فعالیت بیماری به وسیله شاخص‌های بالینی، بیوشیمیایی و التهابی در شروع مطالعه، پایان هفته ششم و دوازدهم، بررسی شد. مقایسه تغییرات بین گروه‌ها با آزمون آنالیز واریانس و مقایسه تغییرات درون گروه‌ها با آنالیز واریانس اندازه‌گیری مکرر با قبول سطح معنی‌داری 05/0P< مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافته ها‌: بهبود شاخص‌های بالینی (تعداد مفاصل دردناک، تعداد مفاصل متورم، ارزیابی کلی پزشک و بیمار از وضعیت بیماری، وضعیت عمومی، میزان درد و شاخص امتیاز فعالیت بیماری)، بیوشیمیایی، التهابی، اکسیداسیون و نمره پرسشنامه ارزیابی سلامت در گروه "امگا-3 به تنهایی" و "امگا-3 توأم با ویتامین E" نسبت به گروه "دارونما" بارزتر بود (01/0 P<). بعد از 12 هفته، بهبود معنی‌داری (05/0P<) در گروه "امگا-3 به تنهایی" و "امگا-3 توأم با ویتامین E" نسبت به گروه "دارونما" در مورد شاخص‌های خشکی صبحگاهی مفاصل و پرسشنامه ارزیابی سلامت مشاهده شد. نتیجه گیری: مصرف اسیدهای چرب امگا-3 ، توام با ویتامین E بسیاری از شاخص‌های بالینی و بیوشیمیایی را بهبود بخشید، ولی در بیشتر موارد، جز کاهش اکسیداسیون و کاهش میزان رسوب اریتروسیت، تفاوت معنی‌داری بین دو گروه "امگا-3 به تنهایی" و "امگا-3 توأم با ویتامین E" وجود نداشت.
واژه‌های کلیدی: آرتریت روماتوئید، شاخص های التهابی، اسید چرب امگا-3، ویتامین E
متن کامل [PDF 298 kb]   (3652 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1387/4/11 | انتشار: 1386/6/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shaabani Y, Rastmanesh R, Taleban F, Jamshidi A, Akhlaghi M, Alavi H. Comparison of the Effect of Omega-3 Fatty Acid Supplementation with and without Vitamin E in Patients with Rheumatoid Arthritis. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2007; 2 (2) :57-69
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-42-fa.html

شعبانی یوسف، راست منش رضا، طالبان فروغ اعظم، جمشیدی احمدرضا، اخلاقی معصومه، علوی مجد حمید. مقایسه اثر مکمل‌یاری با اسیدهای چرب امگا -3 به تنهایی و توام با ویتامین E در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1386; 2 (2) :57-69

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-42-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 2 - ( 6-1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660