بررسی ویژگیهای شبه انتروسینهای تولید شده توسط دو سویه از انتروکوکوسهای جدا شده از شیرمیش و بز
|
لیلا یوسفی ، محمدرضا احسانی* ، محمدرضا فاضلی ، ناهید مژگانی ، حمید عزت پناه  |
|
|
چکیده: (16456 مشاهده) |
سابقه و هدف: شیر خام میتواند منبعی برای سویههای جدید باکتریهای اسید لاکتیک تولیدکننده باکتریوسین با توانایی مهار میکروارگانیسمهای نامطلوب باشد. این تحقیق با هدف جداسازی باکتریهای اسید لاکتیکِ تولید کننده باکتریوسین از شیر خام میش و بز و تعیین ویژگیهای باکتریوسینهای جدا شده انجام گرفت.
مواد و روشها: به منظور جداسازی باکتریهای اسید لاکتیک تولید کننده باکتریوسین 100 نمونه شیر میش و بز مورد بررسی قرار گرفتند. دو سویه انتخاب شدند و شناسایی آنها بر اساس ویژگیهای فنوتیپی در حد جنس صورت گرفت. برای بررسی ماهیت ترکیبات ضد میکروبی دو سویه مورد نظر، عصاره کشت آنها با آنزیمهای مختلف تیمار شد. طیف بازدارندگی این ترکیبات با روش نشرحفرهای بررسی و پایداری آنها در دماها و pHهای متفاوت تعیین شد. تخلیص نسبی ترکیبات ضد میکروبی مورد نظر با آمونیوم سولفات و پلی اتیلن گلیکول (PEG) صورت گرفت و تیتر آنها مشخص شد. وزن ملکولی این ترکیبات با روش SDS-PAGE تعیین و پایداری آنها طی نگهداری در دمای ˚C 4 تخمین زده شد.
یافتهها: دو سویه از انتروکوکوس (40Le و 50Le) در تکرارهای متعدد، فعالیت ضد میکروبی بالایی از خود بروز دادند. حساسیت ترکیبات بازدارنده تولید شده توسط این سویهها به آنزیمهای پروتئولیتیک، تولید ترکیبات شبه انتروسین توسط این سویهها را تأیید کرد. این ترکیبات روی لیستریا مونوسیتوژنز و استافیلوکوکوس اورئوس اثر بازدارندگی داشتند. هر دو شبه انتروسین در pH3 تا 10 پایدار بودند و شبه انتروسین جدا شده از50Le به دمای بالا مقاوم بود. تخلیص نسبی هر دو ترکیب موجب افزایش تیتر و فعالیت آنها شد. وزن ملکولی هر دو شبه انتروسین 24 تا 29 کیلو دالتون تخمین زده شد. این دو ترکیب، فعالیت خود را به مدت 28 روز در دمای ˚C 4 حفظ کردند.
نتیجه گیری: با توجه به فعالیت ضد میکروبی و خصوصیات فیزیکیشیمیایی مطلوب شبهانتروسینهای جدا شده، با مطالعه وسیعتر میتوان از این ترکیبات به عنوان نگهدارندههای طبیعی در صنایع غذایی استفاده کرد.
واژگان کلیدی: شبه انتروسین، انتروکوکوس، شیر، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسیتوژنز |
|
واژههای کلیدی: شبه انتروسین، انتروکوکوس، شیر، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسیتوژنز |
|
متن کامل [PDF 296 kb]
(2749 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
صنايع غذايي دریافت: 1389/12/11 | انتشار: 1390/1/26
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|