ارزیابی اثر بستهبندیهای نانوکامپوزیتی حاوی نقره و اکسید روی بر عمر نگهداری آب پرتقال تازه
|
آریو امامی فر* ، مهدی کدیور ، محمد شاهدی ، صبیحه سلیمانیان زاد |
|
|
چکیده: (17379 مشاهده) |
سابقه و هدف: : با توجه به افزایش گرایش مصرف عمومی به آبمیوههای تازه و با کیفیت از نظر ویژگیهای تغذیه ای، فیزیکیشیمیایی و حسی که کمترین فرایند بر آنها اعمال شده باشد و از طرفی کوتاه بودن عمر انبارداری این محصولات در یخچال به دلیل رشد سریع میکروارگانیسمها، هدف این تحقیق، به کارگیری بستههای پلیمری حاوی نانو ذرات نقره و اکسید روی در نگهداری آب پرتقال طبیعی تازه به عنوان روشی جدید، برای حفظ حداکثر مواد مغذی، تازگی و کاهش بار میکروبی آن بود.
مواد و روشها: فیلمهای نانوکامپوزیتیهای حاوی نقره و اکسید روی به روش مخلوط سازی مذاب در دستگاه اکسترودر تهیه شدند. بستههای مخصوص آب پرتقال با استفاده از این فیلمها با آب پرتقال تازه پر و در دمای C4 نگهداری شدند. پایداری میکروبی، میزان اسید آسکوربیک، شاخص قهوهای شدن، کیفیت رنگ و ویژگیهای حسی آب پرتقال بستهبندی شده در لحظه صفر و پس از 7، 28 و 56 روز از انبارداری ارزیابی شد.
یافتهها: سرعت رشد میکروبی در آب پرتقال تازه، با استفاده از بستههای نانوکامپوزیتی حاوی نقره و اکسید روی تا 28 روز پس از انبارمانی به صورت معنیداری (05/0 p<) کاهش یافت. میزان نابودی آسکوربیک اسید و تولید ترکیبات قهوهای در بستههای نانوکامپوزیتی حاوی 25/0 درصد نانو اکسید روی نیز کاهش معنیداری نشان داد (05/0 p<). علاوه بر این، برخی ویژگیهای حسی شامل بو، مزه و پذیرش کلی برای آب پرتقال موجود در آن بستهها پس از 28 روز بیشترین امتیاز را دریافت کردند. بستههای نانوکامپوزیتیِ حاوی نقره نیز با وجودکاهش برخی ویژگیهای حسی آب پرتقال، طول عمر آب پرتقال تا 28 روز افزایش دادند.
نتیجه گیری: به کارگیری بستههای حاوی25/0 درصد نانو اکسید روی، میتواند طول عمر آب پرتقال تازه را بدون تأثیر منفی بر ویژگیهای حسی در دمای C 4 تا 28 روز افزایش دهد. |
|
واژههای کلیدی: آب پرتقال، نانوکامپوزیت، نانوسیلور، نانو اکسید روی |
|
متن کامل [PDF 346 kb]
(5825 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
صنايع غذايي دریافت: 1389/12/11 | انتشار: 1390/1/26
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|