[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 6، شماره 1 - ( 1-1390 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 67-57 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی اثر بسته‌بندی‌های نانوکامپوزیتی حاوی نقره و اکسید روی بر عمر نگهداری آب پرتقال تازه
آریو امامی فر* ، مهدی کدیور ، محمد شاهدی ، صبیحه سلیمانیان زاد
چکیده:   (17379 مشاهده)
سابقه و هدف: : با توجه به افزایش گرایش مصرف عمومی به آب‌میوه‌های تازه و با کیفیت از نظر ویژگی‌‌های تغذیه ای، فیزیکی‌شیمیایی و حسی که کمترین فرایند بر آن‌ها اعمال شده باشد و از طرفی کوتاه بودن عمر انبارداری این محصولات در یخچال به دلیل رشد سریع میکروارگانیسم‌ها، هدف این تحقیق، به کارگیری بسته‌های پلیمری حاوی نانو ذرات نقره و اکسید روی در نگهداری آب پرتقال طبیعی تازه به عنوان روشی جدید، برای حفظ حداکثر مواد مغذی، تازگی و کاهش بار میکروبی آن بود. مواد و روش‌ها: فیلم‌های نانوکامپوزیتی‌های حاوی نقره و اکسید روی به روش مخلوط سازی مذاب در دستگاه اکسترودر تهیه شدند. بسته‌های مخصوص آب پرتقال با استفاده از این فیلم‌ها با آب پرتقال تازه پر و در دمای C4 نگهداری شدند. پایداری میکروبی، میزان اسید آسکوربیک، شاخص قهوه‌ای شدن، کیفیت رنگ و ویژگی‌های حسی آب پرتقال بسته‌بندی شده در لحظه صفر و پس از 7، 28 و 56 روز از انبارداری ارزیابی شد. یافته‌ها‌: سرعت رشد میکروبی در آب پرتقال تازه، با استفاده از بسته‌های نانوکامپوزیتی حاوی نقره و اکسید روی تا 28 روز پس از انبارمانی به صورت معنی‌داری (05/0 p<) کاهش یافت. میزان نابودی آسکوربیک اسید و تولید ترکیبات قهوه‌ای در بسته‌های نانوکامپوزیتی حاوی 25/0 درصد نانو اکسید روی نیز کاهش معنی‌داری نشان داد (05/0 p<). علاوه بر این، برخی ویژگی‌های حسی شامل بو، مزه و پذیرش کلی برای آب پرتقال موجود در آن بسته‌ها پس از 28 روز بیشترین امتیاز را دریافت کردند. بسته‌های نانوکامپوزیتیِ حاوی نقره نیز با وجودکاهش برخی ویژگی‌های حسی آب پرتقال، طول عمر آب پرتقال تا 28 روز افزایش دادند. نتیجه گیری: به کارگیری بسته‌های حاوی25/0 درصد نانو اکسید روی، می‌تواند طول عمر آب پرتقال تازه را بدون تأثیر منفی بر ویژگی‌های حسی در دمای C 4 تا 28 روز افزایش دهد.
واژه‌های کلیدی: آب پرتقال، نانوکامپوزیت، نانوسیلور، نانو اکسید روی
متن کامل [PDF 346 kb]   (5825 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1389/12/11 | انتشار: 1390/1/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Emamifar A, Kadivar M, Shahedi M, Soleimanianzadeh S. Effects of nanocomposite packaging containing silver and zinc oxide on the shelf-life of fresh orange juice. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2011; 6 (1) :57-67
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-458-fa.html

امامی فر آریو، کدیور مهدی، شاهدی محمد، سلیمانیان زاد صبیحه. ارزیابی اثر بسته‌بندی‌های نانوکامپوزیتی حاوی نقره و اکسید روی بر عمر نگهداری آب پرتقال تازه. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1390; 6 (1) :57-67

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-458-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 1 - ( 1-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645