[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 3 - ( 9-1386 ) ::
جلد 2 شماره 3 صفحات 33-44 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات مصرف سویا روی چربی‌ها و آپوپروتئین‌های سرم در بیماران تحت دیالیز صفاقی
حسین ایمانی، هادی طبیبی*، شهناز اتابک، لیلا رحمانی، مهدی هدایتی، تیرنگ نیستانی، مریم چمری
چکیده:   (11307 مشاهده)
سابقه و هدف: ناهنجاری‌های لیپیدی، بویژه بالا بودن غلظت Lp(a)سرم، یکی از علل اصلی بیماری‌های قلبی عروقی در بیماران تحت دیالیز صفاقی هستند. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات مصرف سویا روی غلظت چربی‌ها و آپوپروتئین‌های سرم در بیماران تحت دیالیز صفاقی انجام شد. مواد و روش‌ها: این‌ مطالعه،‌ یک کارآزمایی‌ بالینی‌ تصادفی‌ بود که در آن 40 بیمار تحت دیالیز صفاقی (20 زن‌ و 20 مرد) به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروه دریافت کننده سویا و گروه شاهد. بیماران در گروه‌ دریافت کننده سویا، روزانه 28 گرم آرد سویای بافت‌دار (حاوی 14 گرم پروتئین سویا) به مدت 8 هفته‌ دریافت کردند، در حالی که رژیم معمول بیماران گروه شاهد، فاقد سویا بود. در آغاز مطالعه و پایان هفته هشتم، از هر بیمار 5 سی سی خون در حالت ناشتا گرفته شد و سپس غلظت تری‌گلیسرید، کلسترول تام، HDL-C ، LDL-C، apo AI ، apo B100 ، Lp(a) ، TNF-α ، آلبومین و فسفر سرم اندازه‌گیری شد. یافته ها‌: غلظت Lp(a) سرمی، در بیش از 86% بیمارانِ تحت دیالیز صفاقی، بالاتر از محدوده طبیعی بود. میانگین غلظت Lp(a) سرم در گروه دریافت کننده سویا در پایان هفته هشتم مطالعه نسبت به زمان شروع مطالعه به میزان 41% کاهش یافت (01/0> P). این کاهش در مقایسه با گروه شاهد، معنی‌دار بود(05/0> P). در طول این مطالعه، میانگین غلظت Lp(a) سرم در گروه شاهد، تغییر معنی‌داری پیدا نکرد. هیچ تفاوت آماری معنی‌داری بین دو گروه از نظر میزان تغییرات غلظت تری‌گلیسرید، کلسترول تام، HDL-C ، LDL-C ، apo AI ، apo B100 ، TNF-α، آلبومین و فسفر سرم مشاهده نشد. نتیجه گیری: مصرف سویا سبب کاهش قابل ملاحظه‌ای در غلظت Lp(a) سرم در بیماران تحت دیالیز صفاقی می‌شود و بنابراین، ممکن است در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی در این بیماران، مؤثر باشد.
واژه‌های کلیدی: دیالیز صفاقی، چربی‌های سرم، آپوپروتئین‌ها، لیپوپروتئین (a)، سویا
متن کامل [PDF 288 kb]   (2805 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۸۷/۴/۱۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Imani H, Tabibi H, Atabak S, Rahmani L, Hedayati M, Neyestani T et al . Effects of soy consumption on serum lipid and apoprotein levels in peritoneal dialysis patients. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2007; 2 (3) :33-44
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-47-fa.html

ایمانی حسین، طبیبی هادی، اتابک شهناز، رحمانی لیلا، هدایتی مهدی، نیستانی تیرنگ و همکاران.. اثرات مصرف سویا روی چربی‌ها و آپوپروتئین‌های سرم در بیماران تحت دیالیز صفاقی. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1386; 2 (3) :33-44

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-47-fa.html



دوره 2، شماره 3 - ( 9-1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4071