[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 6، شماره 2 - ( 3-1390 ) ::
جلد 6 شماره 2 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی رابطه سوء‌تغذیه انرژی- پروتئین با عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی در بیماران همودیالیزی
عاطفه اصحابی ، هادی طبیبی* ، مهدی هدایتی ، میترا مهدوی مزده ، بهناز نوذری
چکیده:   (18009 مشاهده)
سابقه و هدف: خطر بیماری‌های قلبی عروقی در بیماران همودیالیزی مبتلا سوء تغذیه انرژی - پروتئین بیشتر از بیماران همودیالیزی است که وضعیت تغذیه‌ای مناسبی دارند. عوامل خطر سنتی برای بیماری‌های قلبی عروقی مانند BMI و کلسترول تام سرم نمی‌توانند توجیه کننده افزایش فراوانی بیماری‌های قلبی عروقی در بیماران همودیالیزی مبتلا به سوء تغذیه انرژی - پروتئین باشد. بنابراین، مطالعه حاضر به منظور بررسی رابطه سوء تغذیه انرژی - پروتئین با عوامل خطر غیر سنتی بیماری‌های قلبی عروقی در بیماران همودیالیزی انجام شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه از 2302 بیمار همودیالیزی بزرگسال واجد شرایط در کلیه بیمارستان‌های تهران 291 بیمار به طور تصادفی با استفاده از نمونه‌گیری سیستماتیک انتخاب شدند. وضعیت تغذیه‌ای بیماران همودیالیزی با استفاده از روش SGA تعیین شد. امتیازهای DMS و MIS در این بیماران تعیین شدند. رژیم غذایی بیماران با استفاده از یاد آمد خوراک چهار روزه (شامل دو روز دیالیز و دو روز غیردیالیز) مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین بعد از 12 تا 14 ساعت ناشتا بودن، cc8 خون از بیماران قبل از دیالیز گرفته شد و غلظت اوره، کراتینین، آلبومین، CRP، sICAM-1، sVCAM-1 ، sE-selectin، MDA ، NO، اندوتلین-1 و Lp(a) سرم اندازه‌گیری شد. یافته‌ها‌: غلظت CRP و sICAM-1 سرم در بیماران همودیالیزی دارای سوء تغذیه انرژی- پروتئین به طور معنی‌داری بیشتر از بیماران همودیالیزی فاقد سوء تغذیه بود (01/0P <) در حالی که بین دو گروه، تفاوت معنی‌داری از نظر غلظت sVCAM-1 ، sE-selectin ، MDA ، NO ، اندوتلین-1 و Lp(a) سرم وجود نداشت. غلظت CRP و sICAM-1 سرم در بیماران همودیالیزی دارای سوء تغذیه انرژی- پروتئین نوع IIa و IIb به طور معنی‌داری بیشتر از بیماران همودیالیزی دارای سوء تغذیه نوع I بود (01/0P <). همبستگی مستقیم و معنی‌داری بین امتیاز DMS و امتیاز MIS ( به عنوان دو نشانگر سوء تغذیه انرژی- پروتئین) با غلظت CRP و sICAM-1 سرم وجود داشت (01/0P<). نتیجه گیری: یافته‌های مطالعه حاضر نشان می‌دهد که در بیماران همودیالیزی مبتلا به سوء تغذیه نوع I عوامل خطر غیر سنتی بیماری‌های قلبی عروقی افزایش نمی‌یابد، در حالی‌که در سوء تغذیه نوع II که با التهاب همراه است، غلظت CRP وsICAM-1 سرم به عنوان دو عامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی افزایش می‌یابد. واژگان کلیدی: سوء تغذیه انرژی- پروتئین، همودیالیز، عوامل خطر قلبی عروقی
واژه‌های کلیدی: سوء تغذیه انرژی- پروتئین، همودیالیز، عوامل خطر قلبی عروقی
متن کامل [PDF 263 kb]   (2829 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1390/3/31 | انتشار: 1390/3/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

As'habi A, Tabibi H, Hedayati M, Mahdavi-Mazdeh M, Nozari B. Association of energy-protein malnutrition with risk factors of cardiovascular diseases in hemodialysis patients. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2011; 6 (2)
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-506-fa.html

اصحابی عاطفه، طبیبی هادی، هدایتی مهدی، مهدوی مزده میترا، نوذری بهناز. بررسی رابطه سوء‌تغذیه انرژی- پروتئین با عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی در بیماران همودیالیزی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1390; 6 (2)

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-506-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 2 - ( 3-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660