ارتباط مدت زمان تغذیه با شیر مادر و شیوع اضافه وزن و چاقی در نوجوانی
|
سهیلا میرزائیان ، مریم فخاری ، ریحانه حسینی ، اکبر حسن زاده ، احمد اسماعیل زاده*  |
|
|
چکیده: (۱۳۶۷۹ مشاهده) |
سابقه و هدف: برای پیشگیری از بروز چاقی باید عوامل مؤثر در بروز آن را شناخت. این مطالعه به منظور بررسی ارتباط مدت زمان تغذیه با شیر مادر و شیوع چاقی در نوجوانی انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی 550 نفر دختر نوجوان 15 تا 18 ساله از دبیرستان های دخترانه شهر نجف آباد به روش نمونهگیری خوشهای چند مرحلهای انتخاب شدند. داده های تنسنجی، اندازهگیری و BMI محاسبه شد. مدت زمان تغذیه با شیر مادر و دیگر اطلاعات زمینهای به وسیله پرسشنامهای ارزیابی شد که والدین افرد مورد مطالعه آن را تکمیل کردند. چاقی با استفاده از حدود مرزی IOTF تعریف شد.
یافتهها: میانگین و انحراف معیار مدت زمان مصرف شیر مادر 1/8±7/19 ماه به دست آمد. شیوع چاقی در جامعه مورد بررسی 6% و اضافه وزن 5/20% بود. مصرف شیر مادر بدون در نظر گرفتن مدت زمان آن باعث کاهش خطر چاقی یا اضافه وزن شد (50% در مقابل 8/25% 02/0=P). اما بین مدت زمان تغذیه با شیر مادر و شیوع چاقی یا اضافه وزن در دوران نوجوانی ارتباطی وجود نداشت (007/0- =r، 87/0=P).
نتیجه گیری: : بر اساس این یافتهها مصرف شیر مادر شاید بتواند باعث کاهش خطر چاقی و اضافه وزن شود، اما بین مدت زمان تغذیه با شیر مادر و شیوع چاقی در نوجوانی در این بررسی رابطهای یافت نشد.
واژگان کلیدی: چاقی، مدت زمان تغذیه با شیر مادر، اضافه وزن |
|
واژههای کلیدی: چاقی، مدت زمان تغذیه با شیر مادر، اضافه وزن |
|
متن کامل [PDF 239 kb]
(۲۹۸۷ دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
صنايع غذايي دریافت: 1390/3/31 | انتشار: 1390/3/25
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|
|
Mirzaeian S, Fakhari M, Hosseini R, hassanzadeh A, Esmaillzadeh A. Association between duration of breastfeeding and subsequent overweight and obesity in female adolescents . Iranian J Nutr Sci Food Technol 2011; 6 (2) URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-508-fa.html
میرزائیان سهیلا، فخاری مریم، حسینی ریحانه، حسن زاده اکبر، اسماعیل زاده احمد. ارتباط مدت زمان تغذیه با شیر مادر و شیوع اضافه وزن و چاقی در نوجوانی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. ۱۳۹۰; ۶ (۲) URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-۱-۵۰۸-fa.html
|