[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 6، شماره 3 - ( 6-1390 ) ::
جلد 6 شماره 3 صفحات 48-39 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه رژیم غذایی پرچرب بر پایه روغن سویا، روغن زیتون، روغن ماهی و کره بر مقاومت به انسولین و دآسیل گرلین پلاسما در موش‌های صحرایی
آتوسا سعیدپور ، مسعود کیمیاگر* ، صالح زاهدی اصل ، محمد رضا وفا ، اصغر قاسمی ، علیرضا ابدی ، مریم سعادت دانشپور ، مریم زرکش
چکیده:   (15699 مشاهده)
سابقه و هدف: شواهدی در زمینه اثرات متقابل سطوح انسولین و دآسیل گرلین (DAG) وجود دارد، اما ارتباط بین درصد اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع در روغن‌های خوراکی مختلف و در قالب رژیم غذایی پرچرب با ترشح هورمون‌های انسولین و DAG بررسی نشده است. مطالعه حاضر به منظور بررسی و مقایسه تأثیر منابع مختلف چربی رژیمی و میزان اشباع اسیدهای چرب بر سطوح پلاسمایی انسولین و DAG و تعیین ارتباط DAG با عملکرد انسولین انجام شد. مواد و روش‌ها: موش‌های صحرایی نر در حال رشد از نژاد ویستار به طور تصادفی به چهار گروه رژیم‌های غذایی پرچرب دارای کره (HF-B)، روغن سویا (HF-S)، روغن زیتون (HF-O) و روغن ماهی (HF-F) و یک گروه استاندارد (ST) تقسیم شدند. نمونه‌های خون بعد از 8 هفته در وضعیت غیر ناشتا و بعد از 24 ساعت ناشتا جمع‌آوری شدند. اضافه وزن، دریافت غذا، شاخص‌های گلوکز، DAG پلاسما و HOMA-IR به عنوان شاخص مقاومت به انسولین ارزیابی شدند. یافته‌ها‌: وزن و دریافت غذا در رژیم‌های HF-B و HF-Sبالاتر از گروه‌های دیگر بود (05/0‌>‌P). در گروه HF-B، سطح انسولین و HOMA-IR ناشتا نسبت به رژیم‌های ST، HF-O و HF-F بالاتر بود (05/0‌>‌P). در گروه HF-B، سطح DAG ناشتا نسبت به رژیم‌های HF-F، HF-O و ST پایین‌تر بود (05/0‌>‌P)؛ به علاوه، در گروه HF-F سطح DAG به طور معنی‌داری بالاتر از رژیم HF-S بود (05/0‌>‌P). نتیجه گیری: از آنجا که گروه‌های با رژیم‌های حاوی اسیدهای چرب تک غیر اشباعی و چند غیر اشباعی امگا 3، وزن و دریافت غذای پایین‌تری نشان دادند، احتمال وجود دارد که این روغن‌های رژیمی از راه افزایشDAG، اشتها و به دنبال آن، وزن را کاهش دهند و بنابراین، در کاهش سطح انسولین یا HOMA-IR نقش داشته باشند. واژگان کلیدی: روغن ماهی، روغن زیتون، روغن سویا، کره، مقاومت به انسولین، دآسیل گرلین
واژه‌های کلیدی: روغن ماهی، روغن زیتون، روغن سویا، کره، مقاومت به انسولین، دآسیل گرلین
متن کامل [PDF 302 kb]   (3244 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1390/6/13 | انتشار: 1390/6/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saidpour A, Kimiagar M, Zahediasl S, Vafa M, Ghasemi A, Abadi A, et al . Effects of high-fat diets based on butter or soybean, olive or fish oil on insulin resistance and plasma desacyl-ghrelin in rats. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2011; 6 (3) :39-48
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-546-fa.html

سعیدپور آتوسا، کیمیاگر مسعود، زاهدی اصل صالح، وفا محمد رضا، قاسمی اصغر، ابدی علیرضا، و همکاران.. مقایسه رژیم غذایی پرچرب بر پایه روغن سویا، روغن زیتون، روغن ماهی و کره بر مقاومت به انسولین و دآسیل گرلین پلاسما در موش‌های صحرایی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1390; 6 (3) :39-48

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-546-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 3 - ( 6-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710