[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) ::
جلد 6 شماره 4 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات مصرف ماست پروبیوتیک بر فشار خون و سطح لیپیدهای سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی
هانیه السادات اجتهد ، جواد مهتدی نیا* ، عزیز همایونی راد ، میترا نیافر ، محمد اصغری جعفرآبادی ، وحید مفید
چکیده:   (20131 مشاهده)
اثرات مصرف ماست پروبیوتیک بر فشار خون و سطح لیپیدهای سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی هانیه السادات اجتهد1، جواد مهتدی نیا2، عزیز همایونی راد3، میترا نیافر4، محمد اصغری جعفرآبادی5، وحید مفید6 1- دانش‌آموخته کارشناسی ارشد علوم تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز 2- نویسنده‌ مسئول: دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز پست الکترونیکی: jmohtadinia@yahoo.com 3- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز 4- دانشیار گروه غدد، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز 5- استادیار گروه آمار و اپیدمیولوژی و مرکز ملی مدیریت سلامت ، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز 6- کارشناس ارشد صنایع غذایی، شرکت صنایع شیر ایران تاریخ دریافت: 27/12/89 تاریخ پذیرش: 20/3/90 چکیده سابقه و هدف: با توجه به شیوع بالای پرفشاری خون و دیس‌لیپیدمی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر ماست پروبیوتیک بر فشار خون و سطوح لیپیدهای سرم در این بیماران انجام شد. مواد و روش‌ها: در این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور شاهددار 60 بیمار (23 مرد و 37 زن) دیابتی نوع 2 با غلظت کلسترول LDL بالاتر از mg/dL100 در دو گروه تقسیم شدند. افراد گروه آزمون، روزانه 300 گرم ماست پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس و افراد گروه شاهد، روزانه 300 گرم ماست معمولی به مدت 6 هفته دریافت کردند. دریافت‌های غذایی، شاخص‌های تن‌سنجی، فشار خون و سطوح لیپیدهای سرم در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه‌گیری شد. آنالیز آماری با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های تحلیل کوواریانس و تی زوجی انجام گرفت. یافته‌ها‌: میزان فشار خون سیستولی و دیاستولی در هر دو گروه تحت تأثیر قرار نگرفت. غلظت کلسترول تام به میزان 54/4% و کلسترول LDL به میزان 45/7% در گروه آزمون نسبت به گروه شاهد کاهش یافت (به ترتیب 008/0 = P و 004/0 = P) ولی در گروه آزمون، تفاوت آماری معنی‌داری در غلظت تری‌گلیسرید و کلسترول HDL در پایان هفته ششم نسبت به ابتدای مطالعه مشاهده نشد. نتیجه گیری: دریافت ماست پروبیوتیک سبب بهبود غلظت کلسترول تام و کلسترول LDL در بیماران دیابتی نوع 2 شد، ولی بر فشار خون آن‌ها تأثیری نداشت. این مطالعه نشان داد که ماست پروبیوتیک احتمالاً در بهبود عوامل خطر بیماری قلبی عروقی در دیابت نوع 2 مؤثر است. واژگان کلیدی: ماست پروبیوتیک، دیابت نوع 2، فشارخون، لیپیدهای سرم
متن کامل [PDF 242 kb]   (6537 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1390/9/20 | انتشار: 1390/10/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ejtahed H, Mohtadi Nia J, Homayouni Rad A, Niafar M, Asghari Jafarabadi M, Mofid V. The effects of probiotic yoghurt consumption on blood pressure and serum lipids in type 2 diabetic patients: Randomized clinical trial. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2012; 6 (4)
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-613-fa.html

اجتهد هانیه السادات، مهتدی نیا جواد، همایونی راد عزیز، نیافر میترا، اصغری جعفرآبادی محمد، مفید وحید. اثرات مصرف ماست پروبیوتیک بر فشار خون و سطح لیپیدهای سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1390; 6 (4)

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-613-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4679