ارتباط دریافت فولات با خطر سرطان پستان در زنان تهرانی: یک مطالعه مورد- شاهدی
|
فاطمه رضائیان ، بهرام رشیدخانی ، حمیدرضا میرزایی ، اسماعیل اکبری ، میترا فروتن غزنوی ، ژاله شادمان ، آناهیتا هوشیار راد ، زهره صناعت ، سعید پیروزپناه*  |
|
|
چکیده: (14937 مشاهده) |
سابقه و هدف: کمبود دریافت غذایی فولات میتواند در تومورزایی بسیاری از سرطانها نقش داشته باشد. با توجه به شیوع روزافزون سرطان پستان در ایران، این پژوهش با هدف بررسی ارتباط مقادیر دریافت فولات و خطر سرطان پستان صورت پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه مورد- شاهدی 177 فرد مبتلا به سرطان پستان و 169 نفر گروه شاهد بدون سابقه بدخیمی از بیمارستانهای آموزشی و درمانی مرتبط با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انتخاب شدند. دادههای پرسشنامههای دموگرافیک، فعالیت فیزیکی و بسامد خوراک یکساله گردآوری شد. مقادیر انرژی تام و فولات با استفاده از نرمافزار Nutritionist IV تخمین زده شد.
یافتهها: در این پژوهش، همبستگی معنیداری بین وضعیت دریافت روزانه فولات غذایی و خطر سرطان پستان مشاهده نشد. یافتههای حاضر، همبستگی وارونه معنیداری بین دریافت روزانه فولات غذایی در مقادیر بالا و خطر سرطان پستان در دوران پس از یائسگی نشان دادند (88/0-035/0:CI%95 17/0= نسبت شانس). افزایش مقادیر دریافت روزانه فولات غذایی در سهک دوم با نسبت شانس برابر 26/0
(22/1-05/0CI: 95%) و سهک سوم با نسبت شانس 17/0 (88/0- 035/0CI: 95%) با روند معنیدار کاهش درشانس ابتلا به سرطان پستان پس از یائسگی همراه بود (036/0= P for trend).
نتیجه گیری: در این مطالعه، دریافت فولات با خطر سرطان پستان در کل زنان مرتبط نبود، در حالی که در زنان پس از یائسگی ارتباط معکوس معنیداری مشاهده شد.
واژگان کلیدی: فولات، دریافت غذایی، سرطان پستان، مورد- شاهدی، پرسشنامه بسامد خوراک |
|
واژههای کلیدی: فولات، دریافت غذایی، سرطان پستان، مورد- شاهدی، پرسشنامه بسامد خوراک |
|
متن کامل [PDF 277 kb]
(4610 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1390/9/20 | انتشار: 1390/10/25
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|