تعیین تأثیر ثعلب، گلیسرول و روغن بر ویژگیهای فیلم خوراکی بر پایه نشاسته سیبزمینی
|
محمد فاضل ، محمد حسین عزیزی* ، سلیمان عباسی ، محسن برزگر |
|
|
چکیده: (15432 مشاهده) |
سابقه و هدف: نشاسته یکی از فراوانترین بیوپلیمرهای کربوهیدراتی است که ویژگی تشکیل فیلم بسیار خوبی دارد. با این حال، مقاومت کم آن نسبت به بخار آب و ویژگیهای مکانیکی ضعیف، از مشکلات اصلی این پلیمر است. به همین علت تأثیر گلیسرول، روغن و ثعلب روی ویژگیهای فیلم بررسی شد.
مواد و روشها: در این تحقیق، فیلمهای خوراکی از مخلوط نشاسته و صمغ ایرانی ثعلب تهیه و خصوصیات آنها بررسی شد. ابتدا فیلم مخلوط نشاسته سیبزمینی، ثعلب (5-1%)، نرمکننده گلیسرول (40-10%) و روغن آفتابگردان (20-0%) را فرموله و ویژگیهای مکانیکی، نوری، حلالیت و نفوذپذیری به بخار آب آنها اندازهگیری شد.
یافتهها: بر اساس نتایج حاصل، مقادیر مختلف ثعلب، گلیسرول و روغن بر ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی فیلمهای خوراکی بر پایه نشاسته سیبزمینی مؤثر بودند. صمغ ثعلب باعث افزایش مقاومت به کشش، مدول الاستیک و میزان سیری رنگ شد، ولی میزان کششپذیری و شفافیت فیلم را کاهش داد. در حالی که گلیسرول باعث کاهش مقاومت به کشش، مدول الاستیک و درصد عبور نور فرابنفش و افزایش میزان کششپذیری، شفافیت، کدورت، حلالیت و نفوذپذیری به بخار آب شد. روغن آفتابگردان میزان کششپذیری، مقاومت به کشش، مدول الاستیک، درصد عبور نور فرابنفش، حلالیت و نفوذپذیری به بخار آب را کاهش و میزان کدورت را افزایش داد.
نتیجه گیری: مقدار 3% ثعلب، 32% گلیسرول و 8% روغن آفتابگردان به عنوان نقاط بهینه ویژگیهای فیلم خوراکی بر پایه نشاسته سیبزمینی تعیین شد.
واژگان کلیدی: فیلم خوراکی، نشاسته سیبزمینی، صمغ ثعلب، خواص مکانیکی، نفوذپذیری به بخار آب |
|
واژههای کلیدی: فیلم خوراکی، نشاسته سیبزمینی، صمغ ثعلب، خواص مکانیکی، نفوذپذیری به بخار آب |
|
متن کامل [PDF 873 kb]
(4362 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
صنايع غذايي دریافت: 1390/9/27 | انتشار: 1390/10/25
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|