[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) ::
جلد 6 شماره 4 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین تأثیر ثعلب، گلیسرول و روغن بر ویژگی‌های فیلم خوراکی بر پایه نشاسته سیب‌زمینی
محمد فاضل ، محمد حسین عزیزی* ، سلیمان عباسی ، محسن برزگر
چکیده:   (14501 مشاهده)
سابقه و هدف: نشاسته یکی از فراوان‌ترین بیوپلیمرهای کربوهیدراتی است که ویژگی تشکیل فیلم بسیار خوبی دارد. با این حال، مقاومت کم آن نسبت به بخار آب و ویژگی‌های مکانیکی ضعیف، از مشکلات اصلی این پلیمر است. به همین علت تأثیر گلیسرول، روغن و ثعلب روی ویژگی‌های فیلم بررسی شد. مواد و روش‌ها: در این تحقیق، فیلم‌های خوراکی از مخلوط نشاسته و صمغ ایرانی ثعلب تهیه و خصوصیات آن‌ها بررسی شد. ابتدا فیلم مخلوط نشاسته سیب‌زمینی، ثعلب (5-1%)، نرم‌کننده گلیسرول (40-10%) و روغن آفتابگردان (20-0%) را فرموله و ویژگی‌های مکانیکی، نوری، حلالیت و نفوذپذیری به بخار آب آن‌ها اندازه‌گیری شد. یافته‌ها‌: بر اساس نتایج حاصل، مقادیر مختلف ثعلب، گلیسرول و روغن بر ویژگی‌های فیزیکی و مکانیکی فیلم‌های خوراکی بر پایه نشاسته سیب‌زمینی مؤثر بودند. صمغ ثعلب باعث افزایش مقاومت به کشش، مدول الاستیک و میزان سیری رنگ شد، ولی میزان کشش‌پذیری و شفافیت فیلم را کاهش داد. در حالی که گلیسرول باعث کاهش مقاومت به کشش، مدول الاستیک و درصد عبور نور فرابنفش و افزایش میزان کشش‌پذیری، شفافیت، کدورت، حلالیت و نفوذپذیری به بخار آب شد. روغن آفتابگردان میزان کشش‌پذیری، مقاومت به کشش، مدول الاستیک، درصد عبور نور فرابنفش، حلالیت و نفوذپذیری به بخار آب را کاهش و میزان کدورت را افزایش داد. نتیجه گیری: مقدار 3% ثعلب، 32% گلیسرول و 8% روغن آفتابگردان به عنوان نقاط بهینه ویژگی‌های فیلم خوراکی بر پایه نشاسته سیب‌زمینی تعیین شد. واژگان کلیدی: فیلم خوراکی، نشاسته سیب‌زمینی، صمغ ثعلب، خواص مکانیکی، نفوذپذیری به بخار آب
واژه‌های کلیدی: فیلم خوراکی، نشاسته سیب‌زمینی، صمغ ثعلب، خواص مکانیکی، نفوذپذیری به بخار آب
متن کامل [PDF 873 kb]   (4193 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1390/9/27 | انتشار: 1390/10/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fazel M, Azizi M, Abbasi S, Barzegar M. Effects of salep, glycerol and sunflower oil on potato starch-based edible film. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2012; 6 (4)
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-629-fa.html

فاضل محمد، عزیزی محمد حسین، عباسی سلیمان، برزگر محسن. تعیین تأثیر ثعلب، گلیسرول و روغن بر ویژگی‌های فیلم خوراکی بر پایه نشاسته سیب‌زمینی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1390; 6 (4)

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-629-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645