بررسی همبستگی میزان دریافت مواد غذایی و اضطراب امتحان در دانشآموزان دختر سال سوم دبیرستان منطقه 3 آموزش و پرورش شهر تهران سال 90- 1389
|
پریسا آذروند ، مجید حاجی فرجی* ، آناهیتا هوشیار راد ، بهرام رشیدخانی ، تقی پورابراهیم  |
|
|
چکیده: (13024 مشاهده) |
سابقه و هدف: اضطراب امتحان یک واکنش هیجانی ناخوشایند به موقعیت ارزیابی است و به عنوان یک مشکل شایع و مهم آموزشی مطرح است. اضطراب امتحان با ایجاد اختلالاتی در خوردن که یکی از این اختلالات، زیادهخوری است، میتواند باعث بروز چاقی شود. چاقی نیز به نوبه خود به بروز عوارض متعددی منجر میشود. این مطالعه با هدف بررسی همبستگی میزان دریافت مواد غذایی و اضطراب امتحان در دانشآموزان دختر سال سوم دبیرستان منطقه 3 آموزش و پرورش شهر تهران انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه به روش مقطعی و با شرکت 140 دانشآموز دختر سال سوم دبیرستان منطقه 3 آموزش و پرورش تهران انجام شد. بعد از خروج دادههای 10 دانشآموز از مطالعه، تجزیه و تحلیل آماری روی دادههای مربوط به 130 دانشآموز صورت گرفت. دادههای مربوط به دریافت مواد غذایی با استفاده از یک پرسشنامه یادآمد24 ساعته خوراک و 3 پرسشنامه ثبت غذای روزانه برای 3 روز هفته ثبت و میزان اضطراب امتحان با استفاده از پرسشنامه اضطراب امتحان سنجیده شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS 16 انجام گرفت.
یافتهها: ارتباطی بین دریافت گروههای غذایی با 4 گروه اضطراب و نیز با نمرات اضطراب گزارش نشد. از میان زیرگروههای غذایی، نان (003/0 (P=، برنج (035/0 (P=، کنسرو انواع گوشت (031/0 (P=، سایر لبنیات (029/0 (P= و آبمیوههای صنعتی (049/0 (P= با اضطراب ارتباط معنیداری نشان دادند، اما بعد از تعدیل BMI و تغییرات دریافت غذایی در زمان اضطراب، تنها مصرف آبمیوههای صنعتی با نمرات اضطراب ارتباط مثبت و معنیداری نشان داد. میانگین انرژی، کربوهیدرات و پروتئین دریافتی در میان 4 گروه اضطراب، اختلاف معنیداری داشت، اما این اختلاف بعد از تعدیل BMI و تغییرات دریافت غذایی در زمان استرس دیگر معنیدار نبود.
نتیجه گیری: با افزایش میزان اضطراب امتحان، میزان مصرف آبمیوههای صنعتی نیز افزایش یافت. از آن جا که آبمیوههای صنعتی دارای مقادیر قابل ملاحظهای شکر هستند، این فرضیه که ارتباط مستقیمی بین اضطراب و افزایش میزان کربوهیدرات مصرفی وجود دارد، میتواند تأیید شود.
واژگان کلیدی: دریافت مواد غذایی، اضطراب امتحان، درشت مغذیها |
|
واژههای کلیدی: دریافت مواد غذایی، اضطراب امتحان، درشت مغذیها |
|
متن کامل [PDF 218 kb]
(2428 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1390/12/7 | انتشار: 1391/1/27
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|