[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 1، شماره 1 - ( 6-1385 ) ::
جلد 1 شماره 1 صفحات 31-23 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر مصرف مکمل‌های ویتامین‌ و املاح بر فشارخون افراد دیابتی نوع 2
مریم السادات فروید* ، محمود جلالی ، فریدون سیاسی
، farvidm@hotmail.com
چکیده:   (16207 مشاهده)
مقدمه: پُرفشاری خون، یکی از مشکلات بیماران دیابتی نوع 2 است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثرات مصرف مکمل‌های ویتامین های C و E‌ و املاح روی و منیزیم بر فشارخون افراد دیابتی نوع 2 در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. مواد و روشها: این پژوهش به روش کارآزمایی بالینیِ تصادفیِ دوسوکور، روی 69 بیمار دیابتی نوع 2 تحت درمان با رژیم غذایی یا قرصهای پایین آورنده قند خون انجام شد. افراد به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. گروه اول املاح (M ،16=n) : دریافت روزانه 200 میلی گرم منیزیم (MgO) و 30 میلی گرم روی (ZnSO4)، گروه ویتامین (V،18=n) : دریافت روزانه 200 میلی گرم ویتامین C و 150 میلی گرم ویتامین E، گروه توام ویتامین و املاح (MV، 17=n) : دریافت روزانه دو کپسول حاوی ترکیب هر دو مکمل ویتامین و املاح و گروه شاهد (P، 18=n) : دریافت دارونما .کلیه افراد به مدت 3 ماه مکمل‌ها را دریافت کردند. میزان فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در شروع مطالعه و پس از 3 ماه اندازه‌گیری شد. یافته ها: تغییر معنی داری در نمایه‌های تن سنجی، مواد مغذی دریافتی از رژیم غذایی و داروهای مصرفی افراد در طی مطالعه ملاحظه نشد. در گروه توام ویتامین و املاح ، کاهش معنی‌داری در میزان فشارخون سیستولی، دیاستولی و میانگین به ترتیب به میزان mmHg 8 (16±122 در مقابل 19±130)، mmHg 6 (9±77 در مقابل 11±83) و mmHg 7 (9±92 در مقابل 13±99) مشاهده شد (05/0>‌p). در گروه توام ویتامین و املاح، میانگین غلظت پتاسیم سرم، افزایش (05/0>p ) و نسبت سدیم به پتاسیم کاهش (05/0> p) یافت. تغییر معنی داری در سایر گروههای مورد بررسی از نظر این فراسنج‌ها مشاهده نشد. میانگین مالون دی آلدئید پلاسما در گروههای املاح و توام ویتامین و املاح به طور معنی داری کاهش یافت ( به ترتیب 05/0> p و 01/0> p). نتیجه گیری: در این مطالعه، دریافت توام مکمل ویتامین های C و E و املاح روی و منیزیم سبب کاهش فشارخون در افراد دیابتی نوع 2 شد. به نظر می‌رسد که دریافت روزانه این مکمل‌ها در کاهش فشارخون بیماران دیابتی نوع 2 سودمند است.
واژه‌های کلیدی: دیابت نوع 2، ‌ ویتامین C، ویتامین E، ‌ منیزیم، روی، فشارخون
متن کامل [PDF 292 kb]   (3022 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1387/4/8 | انتشار: 1385/6/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farvid M, Jalali M, Siassi F. The Impact of Vitamins and/or Mineral Supplementation on Blood Pressure in . Iranian J Nutr Sci Food Technol 2006; 1 (1) :23-31
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-7-fa.html

فروید مریم السادات، جلالی محمود، سیاسی فریدون. بررسی تاثیر مصرف مکمل‌های ویتامین‌ و املاح بر فشارخون افراد دیابتی نوع 2. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1385; 1 (1) :23-31

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-7-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 1 - ( 6-1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4692