[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 8-1 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف روغن زیتون بر کاهش عوارض سکته مغزی با تمرکز بر ناحیه هیپوکامپ
محمد زمانی ، جلال حسن شاهی* ، منصوره سلیمانی ، فهیمه زمانی ، کتایون چوبین
چکیده:   (10556 مشاهده)
سابقه و هدف: مطالعات اولیه، کاهش مرگ و میر سلولی را در ایسکمی مغز با درمان ایسکمی با آنتی‌اکسیدان‌ها نشان دادند. در این مطالعه، رابطه بین مصرف روغن زیتون و مرگ و میر نورون‌های هیپوکامپ و نیز تغییرات حافظه متعاقب ایسکمی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: آزمایش‌ها روی 3 گروه سالم (7n=)، ایسکمی کنترل (7n=) و گروه تحت درمان (7n=) انجام شد. روغن زیتون قبل از درمان به مدت یک هفته به صورت گاواژ به موش‌ها داده شد. سپس ایسکمی با بستن شریان کاروتید مشترک القاء شد و سپس با کاهش التهاب ناحیه ایسکمیک (به مدت یک هفته) ، دوباره روغن زیتون به مدت یک هفته به موش‌ها داده شد. بررسی‌های بافتی با روش‌های رنگ‌آمیزی نیسل برای شمارش سلول‌های نکروتیک و تست تانل برای نشان دادن سلول‌های آپوپتوتیک و بررسی حافظه کوتاه مدت با روش شاتل باکس انجام شد. یافتهها: در نمونه‌های ایسکمی کنترل میزان نکروز و آپوپتوز شدیدی مشاهده شد که با اختلال در حافظه کوتاه مدت در موش‌ها همراه بود. این میزان مرگ و میر در گروه تحت درمان بسیار کمتر از گروه ایسکمی کنترل بود که با نتایج تست حافظه همخوانی داشت. نتیجه گیری: ایسکمی – ریپرفیوژن به مدت 15 دقیقه باعث آسیب و مرگ نورونی وسیع و آسیب دائمی در هیپوکامپ به ویژه ناحیه CA1 می‌شود. مصرف روغن زیتون به طور معنی‌داری باعث کاهش تعداد نورون‌های تخریب شده و کاهش اختلالات حافظه می‌شود. واژگان کلیدی: ایسکمی - ریپرفیوژن، هیپوکامپ، آنتی‌اکسیدان، روغن زیتون
واژه‌های کلیدی: ایسکمی - ریپرفیوژن، هیپوکامپ، آنتی‌اکسیدان، روغن زیتون
متن کامل [PDF 370 kb]   (4454 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/3/24 | انتشار: 1391/3/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zamani M, Hassanshahi J, Soleimani M, Zamani F, Chubin K. Effects of olive oil consumption on stroke complications, particularly in the hippocampal region, in mice. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2012; 7 (2) :1-8
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-763-fa.html

زمانی محمد، حسن شاهی جلال، سلیمانی منصوره، زمانی فهیمه، چوبین کتایون. تأثیر مصرف روغن زیتون بر کاهش عوارض سکته مغزی با تمرکز بر ناحیه هیپوکامپ. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (2) :1-8

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-763-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4657