[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 27-36 برگشت به فهرست نسخه ها
تولید مخمر غنی شده با سلنیوم به روش طراحی پلاکت برمن
سعیده اسمعیلی، کیانوش خسروی دارانی*، رضوان پوراحمد، لیلی ناظمی، رزیتا کمیلی
چکیده:   (8445 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه، کمبود سلنیوم در رژیم غذایی با وجود اهمیت تغذیه‏ای آن در بسیاری از جوامع مطرح است. مخمر غنی شده با سلنیوم که حاصل رشد ساکارومایسس سرویزیه در محیط کشت غنی از سلنیوم است، به عنوان یک منبع غنی از شکل آلی سلنیوم راه حل مناسبی برای جبران کمبود این عنصر به حساب می‏آید. زیرا زیست‌دسترسی، پایداری بالا، قابلیت هضم و جذب و کاربرد وسیعی در گروه‏های مختلف غذایی دارد. مواد و روشها: در مطالعه حاضر با استفاده از طراحی پلاکت برمن اثر شرایط مختلف کشت شامل دما (°C28 و °C30)، pH (5/4 و 8/5)، دور همزن (130و160 دور در دقیقه)، مدت تخمیر (24 و 48 ساعت)، میزان تلقیح (30 و 60 گرم در لیتر)، غلظت منبع سلنیوم (µg/ml 15 و 25) و زمان افزودن منبع سلنیوم به محیط کشت (0 و 9 ساعت) در بیوترانسفورماسیون سلنیوم در مخمر مورد بررسی قرار گرفت. مقدار سلنیوم در مخمر به روش جذب اتمی کوره‏ای انجام شد. یافتهها: نتایج نشان داد که غلظت منبع سلنیوم، میزان تلقیح، دمای کشت و زمان افزودن منبع سلنیوم به محیط کشت هم‌چنین مدت تخمیر به ترتیب عوامل مؤثر بر بازده نهایی بیوترانسفورماسیون سلنیوم و تشکیل سلنیوم آلی هستند. با تغییر سطوح این متغیرها بیوترانسفورماسیون سلنیوم و تجمع سلنیوم آلی در سلول‏های مخمر در محدوده 6/287- 9/107، mg/kg 05/269-27/93 حاصل شد. نتیجه گیری: بهترین شرایط تولید با حداکثر جذب و تجمع سلنیوم آلی در مخمر عبارت است از: دمای کشت°C 28؛ 8/5=pH ؛ دور همزن rpm 130؛ مدت تخمیر 48 ساعت؛ میزان تلقیح g/l 30؛ غلظت منبع سلنیوم µg/ml25 و زمان افزودن منبع سلنیوم به محیط کشت 9 ساعت پس از شروع تخمیر. واژگان کلیدی: سلنیوم ، مخمر، بیوترانسفورماسیون، پلاکت برمن
واژه‌های کلیدی: سلنیوم، مخمر، بیوترانسفورماسیون، پلاکت برمن
متن کامل [PDF 241 kb]   (1991 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۹۱/۳/۲۴
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Esmaeili S, Khosravi-Darani K, Pourahmad R, Nazemi L, Komeili R. Production of selenium-enriched yeast using a Plackett-Burman design. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2012; 7 (2) :27-36
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-767-fa.html

اسمعیلی سعیده، خسروی دارانی کیانوش، پوراحمد رضوان، ناظمی لیلی، کمیلی رزیتا. تولید مخمر غنی شده با سلنیوم به روش طراحی پلاکت برمن. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1391; 7 (2) :27-36

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-767-fa.html



دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4071