[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 102-95 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر بسته‌بندی با فیلم سلوفان و انبارداری سرد بر کیفیت نگهداری و عمر انبارمانی میوه ازگیل ‌ژاپنی ((Eriobotrya japonica
مصطفی عشورنژاد* ، محمود قاسم نژاد
چکیده:   (10883 مشاهده)
سابقه و هدف: کوتاه بودن عمر انباری میوه ازگیل‌‌ ژاپنی و حساسیت بالا به از دست دادن آب و قهوه‌ای شدن از عوامل اصلی محدودیت عرضه میوه‌ها به بازارهای دورتر است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر بسته‌بندی با فیلم سلوفان به همراه نگهداری در دمای پایین بر طولانی کردن عمر انبارداری و حفظ کیفیت میوه‌ ازگیل ‌ژاپنی بود. مواد و روشها: میوه‌های مورد استفاده پس از یکنواختی در بسته‌های جداگانه با پوشش فیلم سلوفانی و شاهد (بدون پوشش) قرار داده شدند و در دمای C 7 با رطوبت نسبی 5±85‌% انبارداری شدند. ویژگی‌هایی مانند کاهش وزن میوه‌ها، قهوه‌ای شدن بافت خارجی، مواد جامد محلول، اسیدیته، ویتامین ‌C، فنل ‌کل، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی و ترکیبات فلاونوئیدی(کوئرستین و کاتچین) میوه‌ها طی 28 روز انبارداری اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: : میوه‌های بسته‌بندی شده با فیلم سلوفان شاخص قهوه‌ای شدن کمتر و کیفیت ظاهری بهتری در پایان انبارداری داشتند، ولی میوه‌های بدون پوشش، بازار‌پسندی خود را در مدت کوتاهی از دست دادند. کاهش وزن میوه‌های با پوشش سلوفان به طور معنی‌داری کمتر از میوه‌های شاهد بود. افزایش مواد جامد محلول و کاهش اسیدیته قابل تیتراسیونِ میوه‌های بدون پوشش به طور معنی‌داری بیشتر از میو‌‌ه‌های با پوشش در طی انبارداری بود. میزان آسکوربیک اسید، فنل‌ کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی میوه‌ ازگیل در پایان انبارداری کاهش یافت، اما فیلم سلوفان مانع از کاهش شدید آن‌ها جلوگیری کرد. کاهش میزان فلاونوئیدها (کوئرستین و کاتچین) در پایان انبارداری در میوه‌های پوشانده شده با سلوفان کمتر بود. نتیجه گیری: بسته‌بندی با سلوفان به همراه انبارداری در دمای پایین می‌تواند روشی برای افزایش عمر انباری میوه‌های ازگیل ‌ژاپنی و عرضه طولانی‌تر آن‌ها به بازار معرفی شود. واژگان کلیدی: ازگیل ژاپنی، انبارداری، بسته‌بندی، ترکیبات فلاونوئیدی، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی
واژه‌های کلیدی: ازگیل ژاپنی، انبارداری، بسته‌بندی، ترکیبات فلاونوئیدی، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی
متن کامل [PDF 268 kb]   (3416 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1391/3/24 | انتشار: 1391/3/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ashournezhad M, Ghasemnezhad M. Effects of cellophane-film packaging and cold storage on the keeping quality and storage life of loquat fruit (Eriobotrya japonica) . Iranian J Nutr Sci Food Technol 2012; 7 (2) :95-102
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-774-fa.html

عشورنژاد مصطفی، قاسم نژاد محمود. اثر بسته‌بندی با فیلم سلوفان و انبارداری سرد بر کیفیت نگهداری و عمر انبارمانی میوه ازگیل ‌ژاپنی ((Eriobotrya japonica . علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (2) :95-102

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-774-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645