مقایسه تأثیر مکملهای کربوهیدرات و کربوهیدرات- پروتئین بر سطوح پروتئین شوک گرمایی72 (HSP72) طی فعالیتهای تناوبی فوتبال
|
ایوب هاشمی* ، محمد فرامرزی ، مریم برقرار ، علی خازنی ، صادق امانی ، ابراهیم بنی طالبی  |
|
|
چکیده: (۱۰۳۷۴ مشاهده) |
سابقه و هدف: ورزشکاران در فصل آمادهسازی بارها در شرایط دشوار تمرینات طاقتفرسا قرار میگیرند. بنابراین، ذخایر انرژی از دست رفته طی تمرین باید در زمان ریکاوری بازسازی شوند. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه تأثیر مکملهای کربوهیدرات و کربوهیدرات- پروتئین بر تغییرات سطوح پروتئین شوک گرمایی72 (HSP72)، انسولین و گلوکز خون طی فعالیتهای تناوبی شدید بازیکنان فوتبال بود.
مواد و روشها: 24 فوتبالیست مرد منتخب باشگاهی به صورت هدفمند انتخاب و به طور مساوی در سه گروه نوشیدنی کربوهیدراتی (CHO)، نوشیدنی کربوهیدرات- پروتئین (CHO-PRO) و دارونما (P) تقسیم شدند. فعالیتهای تناوبی شامل 24 وهله آزمون تعدیل شده اکبلوم یا فعالیتهای تناوبی شبیهسازی شده فوتبال بود. آزمودنیها پیش، در حین و 1 ساعت پس از فعالیتهای تناوبی، نوشیدنی مصرف کردند. پیش از فعالیت، بلافاصله، 1 و 24 ساعت پس از فعالیتهای تناوبی شبیهسازی شده، خونگیری وریدی به عمل آمد و میزان گلوکز خون، هورمون انسولین و HSP72با روش آنزیمی اندازهگیری شد.
یافتهها: افزایش معنیداری در میزان انسولین و گلوکز خون بلافاصله پس از فعالیتهای تناوبی گروههای نوشیدنی CHO-PROو CHO نسبت به گروه P مشاهده شد(05/0≥P). کاهش معنیداری در سطوح HSP72 خون بلافاصله و 1 ساعت پس از فعالیتهای تناوبی گروههای نوشیدنی CHO-PRO و CHO نسبت به گروه P مشاهده شد(05/0≥P). در حالی که تغییرات معنیداری بین گروههای نوشیدنی CHO-PRO نسبت به CHO به دست نیامد. همچنین، افزایش معنیدار میزان HSP72، انسولین و گلوکز خون بلافاصله و 1ساعت پس از فعالیتهای تناوبی در همه گروهها نسبت به مرحله استراحت مشاهده شد(05/0≥P).
نتیجه گیری: نتایج نشان میدهد که مصرف ترکیب کربوهیدرات با پروتئین قبل، در حین و 1 ساعت پس از فعالیت، تأثیر معنیداری بر HSP72، انسولین و گلوکز خون نسب به مصرف کربوهیدرات به تنهایی ندارد؛ اگرچه در هر دو گروه مکمل نسبت به گروه دارونما تغییرات معنیداری مشاهده شد. بنابراین، دسترس بودن گلوکز در حین تمرین میتواند بر پاسخهای HSP72 گردش خون بازیکنان فوتبال تأثیر داشته باشد.
واژگان کلیدی: مکمل کربوهیدراتی، مکمل کربوهیدرات- پروتئین، پروتئین شوک گرمایی 72 ، فعالیتهای تناوبی |
|
واژههای کلیدی: مکمل کربوهیدراتی، مکمل کربوهیدرات- پروتئین، پروتئین شوک گرمایی 72، فعالیتهای تناوبی |
|
متن کامل [PDF 315 kb]
(۳۳۴۳ دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1391/7/18 | انتشار: 1391/7/24
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|
|
Hashemi A, Faramarzi M, Bargharar M, Khazani A, Amani S, Banitalebi E. A comparison of the effects of Carbohydrate and Carbohydrate-Protein supplements on heat shock protein 72(HSP72) during intermittent soccer activities. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2012; 7 (3) :79-88 URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-861-fa.html
هاشمی ایوب، فرامرزی محمد، برقرار مریم، خازنی علی، امانی صادق، بنی طالبی ابراهیم. مقایسه تأثیر مکملهای کربوهیدرات و کربوهیدرات- پروتئین بر سطوح پروتئین شوک گرمایی۷۲ (HSP۷۲) طی فعالیتهای تناوبی فوتبال. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. ۱۳۹۱; ۷ (۳) :۷۹-۸۸ URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-۱-۸۶۱-fa.html
|