[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 3 - ( پاييز 1391 ) ::
جلد 7 شماره 3 صفحات 108-101 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی مقالات فارسی تغذیه‌ای در نشریات علمی ـ پژوهشی کشور طی سال‌های 89-1385: فرصتی برای تغییر سیاست‌ پژوهش‌های تغذیه‌ای
فرناز خوش نویسان ، مجید حاجی فرجی* ، ناهید سالارکیا ، آزاده امین پور ، مریم راثی ، نرگس عباسقلی
چکیده:   (9155 مشاهده)
سابقه و هدف: بررسی‌های دوره‌ای برای ارزیابی وضعیت موجود تحقیقات تغذیه به کار می‌روند و می‌توان از نتایج آن در تعیین سمت و سوی پژوهش‌های آتی استفاده کرد. هدف از این مطالعه، ارزیابی مقالات فارسی در زمینه تغذیه بر اساس موضوع، طراحی و نوع مطالعه در سال‌های 89-1385 در نشریات علمی‌ـ‌پژوهشی بود. مواد و روشها: این مطالعه توصیفی با جستجو در بانک اطلاعات تغذیه‌ای کشور و انتخاب تمامی مقالات فارسی در زمینه تغذیه طی سال‌های 89-1385 صورت گرفت. نوع مقالات، طراحی مطالعه و حیطه موضوعی مقالات تعیین شد. برای معنی‌داری الگوی نوع، طراحی و موضوع مقالات در سال‌های مورد بررسی، آزمون کای دو به کار رفت. یافتهها: تعداد 1518 مقاله فارسی به دست آمد. 7/98% مقالات فارسی از نوع اصیل بودند و در بین مقالات مروری تنها دو مقاله مرور سیستماتیک وجود داشت. موضوع تغذیه بالینی، بیشترین (1/42%) و موضوع "فنون و روش‌ها" کمترین (4/3%) سهم را داشتند. بیشتر مقالات از نوع توصیفی بودند. مقالات کارآزمایی بالینی و جامعه در جایگاه بعدی قرار داشتند. الگوی حیطه‌های موضوعی و نوع مقالات در 5 سال اخیر یکسان بود و هیچ تغییر معنی‌داری نشان نداد. نتیجه گیری: با وجود کاهش تعداد مقالات توصیفی در این دوره، هم‌چنان تعداد مقالات توصیفی از مقالات تحلیلی بیشتر است. یکسان بودن الگوی مقالات از لحاظ موضوعی، طراحی و نوع مطالعه در کنار تعداد بالای مقالات توصیفی نیاز به بازنگری در سیاست‌های پژوهشی تغذیه را نشان می‌دهد. واژگان کلیدی: تغذیه، موضوع، طراحی مطالعه، نوع مقاله، سیاست‌گذاری
واژه‌های کلیدی: تغذیه، موضوع، طراحی مطالعه، نوع مقاله، سیاست‌گذاری
متن کامل [PDF 147 kb]   (1974 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/7/18 | انتشار: 1391/7/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khoshnevisan F, Hajifaraji M, Salarkia N, Aminpoor A, Rasi M, Abbasgholi N. Assessment of Farsi nutrition articles in Iranian scientific journals 2006-2011: an opportunity to revise nutrition research policy. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2012; 7 (3) :101-108
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-863-fa.html

خوش نویسان فرناز، حاجی فرجی مجید، سالارکیا ناهید، امین پور آزاده، راثی مریم، عباسقلی نرگس. ارزیابی مقالات فارسی تغذیه‌ای در نشریات علمی ـ پژوهشی کشور طی سال‌های 89-1385: فرصتی برای تغییر سیاست‌ پژوهش‌های تغذیه‌ای. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (3) :101-108

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-863-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 3 - ( پاييز 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645