ارتباط میان مصرف حبوبات و سطوح در گردش ملکولهای چسبنده و بیومارکرهای التهابی در زنان ایرانی
|
پروانه صانعی ، سیمین احسانی ، لیلا آزادبخت ، احمد اسماعیل زاده*  |
|
|
چکیده: (8499 مشاهده) |
سابقه و هدف: به علت مصرف کم حبوبات نقش مستقل حبوبات در ارتباط با التهاب به روشنی بررسی نشده است. رژیم سنتی ایرانیان فرصتی برای ارزیابی ارتباط دریافت حبوبات با سلامتی فراهم میکند. مطالعهی حاضر به منظور ارزیابی ارتباط میان مصرف حبوبات، سطح سرمی ملکولهای چسبنده و بیومارکرهای التهابی در زنان ایرانی انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعهی مقطعی، پرسشنامهی بسامد خوراک نیمهکمّیِ اعتبارسنجی شده برای ارزیابی دریافتهای معمول غذایی 486 معلم زن تهرانی 40 تا 60 ساله تکمیل شد. نمونهی قند خون جهت اندازهگیری میزان ملکولهای چسبنده و بیومارکرهای التهابی گرفته شد.
یافتهها: بعد از تعدیل مخدوشکنندههای بالقوه شامل متغیرهای غذایی، افراد با بالاترین دریافت حبوبات نسبت به افراد با کمترین دریافت سطح پایینی از E-selection داشتند (درصد تفاوت نسبت به پنجک پایینی : (1/14- ؛ 04/0 p-trend=)، sICAM-1 (3/20- درصد؛
05/0 ptrend<) و sVCAM-1 (6/15- درصد ، 05/0 ptrend=). افرادی که در بالاترین سهک دریافت حبوبات بودند، درمقایسه با کسانی که در پایینترین سهک قرار داشتند، سطوح سرمی کمتری از hs-CRP ، TNF α و Interleukin-6را حتی بعد از تعدیل مخدوشکنندههای بالقوه و متغیرهای غذایی داشتند. رابطهی معنیداری بین دریافت حبوبات و سطح سرمی آمیلوئید A وجود نداشت.
نتیجه گیری: مصرف بیشتر حبوبات با سطوح پایینتر در گردش ملکولهای چسبنده و بیومارکرهای التهابی در زنان ایرانی مرتبط بود.
واژگان کلیدی: حبوبات، التهاب، عملکرد اندوتلیال، ملکولهای چسبنده، زنان |
|
واژههای کلیدی: حبوبات، التهاب، عملکرد اندوتلیال، ملکولهای چسبنده، زنان |
|
متن کامل [PDF 306 kb]
(2102 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
صنايع غذايي دریافت: 1391/10/17 | انتشار: 1391/10/26
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|