[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 3، شماره 3 - ( 9-1387 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 63-53 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر روغن‌های خوراکی بر کولیت ناشی از سیتروباکتر رودنتیوم
آزیتا حکمت دوست ، عباس میرشفیعی ، ابوالقاسم جزایری* ، محمدرضا اشراقیان ، محمدمهدی فیض آبادی ، رضا صداقت ، کوان جکوبسون
، djazayery@yahoo.com
چکیده:   (14903 مشاهده)
سابقه و هدف: شواهد متعددی مبنی بر نقش اسیدهای چرب امگا-3 در کاهش التهاب ناشی از مواد شیمیایی وجود دارد. اما تا کنون، هیچ مطالعه‌ای اثر اسیدهای چرب مختلف را بر کولیت ناشی از سیتروباکتر بررسی نکرده است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر روغن ماهی، روغن کانولا و روغن گلرنگ بر کولیت ناشی از سیتروباکتر است. مواد و روش‌ها: موش‌ها به طور تصادفی تحت رژیم با کالری یکسان و تنها متفاوت در نوع چربی به مدت 3 هفته قبل و10روز بعد از القای سیتروباکتر قرار گرفتند. هر گروه شامل 9عدد موش بود. در روز دهم بعد از عفونت، قسمت انتهایی روده از نظر شاخص‌های التهابی، هسیتوپاتولوژی و تعداد سیتروباکترها بررسی شد. یافته ها‌: تعداد سیتروباکترها در تمام گروه‌ها مشابه بود، اما درجه التهاب در گروه تغذیه شده با روغن ماهی کمترین مقدار را داشت که به ترتیب در گروه روغن گلرنگ، روغن کانولا و رژیم معمولی درجه آن افزایش می‌یافت. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه، بیانگر آن است که در مدل کولیت التهابیِ ناشی از سیتروباکتر، هرچه نسبت مصرف امگا-3 به امگا-6 بیشتر باشد، میزان التهاب، کمتر است، اما اسیدهای چرب امگا-3 تأثیری بر تعداد سیتروباکترها نداشته و تأثیر آنها فقط از طریق خاصیت ضدالتهابی ظاهر می‌شود.
واژه‌های کلیدی: سیتروباکتر رودنتیوم، روغن ماهی، روغن کانولا، روغن گلرنگ، التهاب روده (کولیت)
متن کامل [PDF 570 kb]   (4079 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1387/10/22 | انتشار: 1387/9/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hekmatdoost A, Mirshafi A, Djazayery A, Eshraghian M, Feizabadi M, Sedaghat R et al . The effect of dietary oils on microflora in experimental colitis in mice. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2008; 3 (3) :53-63
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-95-fa.html

حکمت دوست آزیتا، میرشفیعی عباس، جزایری ابوالقاسم، اشراقیان محمدرضا، فیض آبادی محمدمهدی، صداقت رضا و همکاران.. تأثیر روغن‌های خوراکی بر کولیت ناشی از سیتروباکتر رودنتیوم. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1387; 3 (3) :53-63

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-95-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 3 - ( 9-1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645