[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 4 - ( ضميمه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 4 صفحات 25-34 برگشت به فهرست نسخه ها
کاربرد نانوحامل‌های لیپوزومی حاوی آنزیم در تولید و رسیدن پنیر
مهرداد محمدی، مهشید جهادی، محمدرضا احسانی، کیانوش خسروی دارانی*
چکیده:   (7188 مشاهده)
لیپوزوم‌ها ساختار دولایه‌ی پیوسته و بسته‌ای دارند که عمدتاً از مولکول‌های لیپیدی و فسفولیپیدها تشکیل شده است. امروزه، در صنایع شیر و به ‌خصوص تولید و رسیدن انواع پنیر از لیپوزوم ها به عنوان نانو حامل آنزیم‌های مؤثر در تسریع رسیدن پنیر استفاده می‌شود. به‌کارگیری روش‌های جدید تولید لیپوزوم مانند پرولیپوزوم و روش حرارتی موجب شده تا بدون نگرانی از وجود بقایای ترکیبات مضر بتوان آنزیم های مؤثر در رسیدن پنیر را به ساختار لخته اضافه کرد. به این ترتیب، علاوه بر حمایت آنزیم در مقابل از دست رفتن درون آب پنیر با اتصال هدفمند لیپوزوم به مسیل کازئین، ضمن تسریع کنترل شده‌ی رسیدن پنیر از بروز معایبی چون تلخی جلوگیری می‌شود. استفاده از روش‌های نوین تولید لیپوزم باب جدیدی را برای پژوهشگران ایرانی معرفی می‌کند که توسط آن بتوانند با تأکید بر خصوصیات پنیرهای سنتی ایران، پروتئولیز و لیپولیز هدایت شده و هدفمندی را در رابطه با حقوق مصرف‌کنندگان عرضه کنند.
واژه‌های کلیدی: پنیر، لیپوزوم، رسیدن
متن کامل [PDF 223 kb]   (3042 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۹۱/۱۱/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۲/۷/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۲/۷/۲۳
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi M, Jahadi M, Ehsani M, Khosravi-Darani K. Application of liposome nano carrier in cheese production and ripening. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2013; 7 (4) :25-34
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-961-fa.html

محمدی مهرداد، جهادی مهشید، احسانی محمدرضا، خسروی دارانی کیانوش. کاربرد نانوحامل‌های لیپوزومی حاوی آنزیم در تولید و رسیدن پنیر. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1391; 7 (4) :25-34

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-961-fa.html



دوره 7، شماره 4 - ( ضميمه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4075