اثر ویتامین D در خطر بروز سرطان پستان
|
یاسمن جمشیدی نائینی ، سید حسین داودی* ، سعیده اسمعیلی  |
|
|
چکیده: (14250 مشاهده) |
سرطان پستان یکی از شایعترین سرطانها در زنان سراسر دنیا و ایران است. بنا به گزارشات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال حاضر بیش از 40000 نفر در ایران به این بیماری مبتلا هستند. چاقی، فعالیت بدنی، مصرف الکل، سیگار، هورمون درمانی و همچنین رژیم غذایی عواملی هستند که در خطر بروز سرطان نقش مهمی دارند. مطالعات نشان میدهند که شکل فعال ویتامین D چون تمایز سلولی را افزایش میدهد و پرولیفراسیون را مهار میکند، میتواند در تغییر خطر سرطان نقش داشته باشد. نتایج به دست آمده از برخی مطالعات، رابطهی معکوس دریافت رژیمی و غلظت سرمی ویتامین D را با خطر سرطان پستان تأیید میکنند.
نتایج تحقیقات بیانگر کاهش خطر سرطان پستان با دریافت مقادیر بیشتر ویتامین D است. مطالعات نشان میدهند که بین غلظت کلسیدیول پلاسما و میزان مواجهه با اشعهی فرابنفش خورشید با خطر سرطان پستان رابطه معکوس معنیداری وجود دارد. اندازهگیری غلظت کلسیدیول مدتها پیش از تشخیص سرطان به عدم مشاهدهی رابطهی معنیدار منجر شده است.
نتایج مطالعات، حاکی از اثر محافظتی دریافت رژیمی و مکمل ویتامین D و مواجهه با اشعهی فرابنفش خورشید در برابر بروز سرطان پستان به ویژه در زنان غیر یائسه است. از طرف دیگر، براساس اندازهگیری غلظت کلسیدیول پلاسما، کمبود ویتامین D در بیماران مبتلا به سرطان پستان شایع است. بنابراین، تا زمان دستیابی به نتایج قطعی، دریافت مقادیر کافی ویتامین D (600 واحد در روز برای زنان کمتر از 71 سال و 800 واحد در روز برای زنان 71 ساله و مسنتر) و حفظ غلظت کلسی دیول پلاسما در محدوده ng/ml 49-30 منطقی به نظر میرسد.
واژگان کلیدی: سرطان پستان، ویتامین D، کلسی دیول، 25(OH)D |
|
واژههای کلیدی: سرطان پستان، ویتامین D، کلسی دیول، 25(OH)D |
|
متن کامل [PDF 223 kb]
(5724 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1391/11/18 | پذیرش: 1392/7/23 | انتشار: 1392/7/23
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|