کاربرد میوه و سبزی به عنوان محیط پایه برای تولید نوشیدنیهای پروبیوتیک غیرلبنی
|
آمنه نعمت الهی ، سارا سهراب وندی* ، سید امیر محمد مرتضویان ، ایمان برار نژاد باریکی  |
|
|
چکیده: (10305 مشاهده) |
امروزه در بسیاری از جوامع، نقش غذا در سلامت و تغذیهی انسان از اهمیت بسیاری برخوردار است. به طوری که نقش اولیهی غذا به عنوان منبع انرژی و رشد به نقش بیولوژیکی اجزای آن روی سلامتی انسان تغییر یافته و بازار تولید و مصرف مواد غذایی به سوی "غذاهای فراسودمند" رهنمون شده است. غذاهای فراسودمند به فرآورده هایی گفته میشود که علاوه بر فراهم کردن تغذیهی پایه موجب ارتقای سطح سلامت میشوند. در بین غذاهای فراسودمند، غذاهای حاوی ریززندههای پروبیوتیک اهمیت ویژهای یافتهاند. از آن جا که پروبیوتیکها روی تعادل میکروبی روده و سلامتی کلی بدن اثر مثبت دارند، بازار تولید و مصرف این دسته از غذاها در حال توسعه است. در بین غذاهای مناسب برای افزودن پروبیوتیکها تقاضا برای فراوردههای پروبیوتیکِ غیرلبنی به دلایلی مثل عدم تحمل لاکتوز شیر در برخی افراد و میزان بالای کلسترول فراوردههای لبنی افزایش یافته است. از آن جا که میوهها و سبزیها مواد سودمندی مانند مواد معدنی، آنتیاکسیدانها، فیبرهای رژیمی و ویتامینها دارند و عاری از مواد حساسیتزای موجود در شیر هستند، میتوانند محیط مناسبی برای تولید نوشیدنیهای غیرلبنی پروبیوتیک به شمار آیند. در این مقاله سعی شده است اهمیت نوشیدنیهای غیرلبنی بر پایه میوه و سبزی حاوی نژادهای پروبیوتیک بررسی شوند.
واژگان کلیدی: آب سبزی، آب میوه، پروبیوتیک، غذای فراسودمند |
|
واژههای کلیدی: آب سبزی، آب میوه، پروبیوتیک، غذای فراسودمند |
|
متن کامل [PDF 406 kb]
(4432 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
صنايع غذايي دریافت: 1391/11/18 | پذیرش: 1392/7/23 | انتشار: 1392/7/23
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|